Kotleciki ziemniaczane z mozzarellą

Image

Pożywne, bardzo smaczne, doskonałe na obiad lub kolację. W takim wydaniu kotletów jeszcze nie jedliście. Warto przepis wypróbować we własnym domu.

Składniki:

- 1 kg ziemniaków,

- 3 łyżki mąki pszennej,

- 2 łyżki tartej bułki,

- 1 cebula,

- ok. 12 dkg sera (mozarella, chedar lub mimolette),

- 1 jajko,

- 1 łyżka masła,

- natka pietruszki,

- przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić (można wykorzystać ziemniaki na przykład pozostałe nam z poprzedniego dnia lub wcześniej pomyśleć i ugotować ich więcej). Przecisnąć przez praskę. Cebulę poszatkować i zeszklić na oleju. Dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz sera) i wyrobić na gładką masę. Ser pokroić w grube, 5 cm słupki. Następnie formując kotlety wkładać do każdego serowy słupek. Gotowe kotleciki obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na oleju.

Podawać z ulubionym dip-em, sosem lub keczupem i surówką.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =