NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »
« 1 2
Wspaniała wiadomość dla mieszkańców , Koniec trąbienia pociagów
ff
Wysłany: 3 Maja 2025r. 16:09  
CYTAT

Czy ja po to płacę podatki na to państwo, by pozwalało na tortury akustyczne?

Ciekawe co za te twoje podatki można kupić. Parę rolek papieru toaletowego? Ja też płacę podatki i żądam kontynuowania tradycji. Dzwony mi nie przeszkadzają. Gwizd lokomotyw też mi nie przeszkadza.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Maja 2025r. 16:09  

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 3 Maja 2025r. 18:04  
Normą jest brak hałasu. Spokój jest normą. To tak jakbyś żądał celowego np. zadymiania okolicy w imię tradycji. Każdy sztuczny hałas trzeba eliminować.
Może podaj adres, gdzie śpisz, to w imię własnej tradycji parę razy w ciągu nocy pod oknami odpalę petardę. Moc akustyczna jest podobna do syreny lokomotywy. Zobaczymy jak szybko wyleczysz się z pielęgnowania tradycji.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2025r. 13:33  
Każdym wpisem się ośmieszasz. Petardę można odpalić tylko w dni na które pozwala prawo. W Sylwestra, Nowy Rok. I mnie to nie przeszkadza. Więc przestań bredzić.

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
ff
Wysłany: 4 Maja 2025r. 13:51  
Ty się ośmieszasz i bredzisz, bo mieszasz tradycję z prawem. W Iranie też jest prawo, w III rzeszy niemieckiej także było prawo. Prawo nie jest wykładnikiem normalności, a jedynie pokazuje, które oszołomy aktualnie dorwały się do koryta i narzucają swoje porządki.
Chcesz mi pokazać, że twoja racja jest mojsza od mojej? Że ja mam się podporządkować? A niby czemu?
Właśnie w tym wątku pokazuję, że prawo może być durne, bo przez 20 lat kazało ryczeć maszynistom obligatoryjnie wszędzie. Prawo może kazać trąbić samochodom przed każdym przejściem dla pieszych, ale czy to będzie normalne?
W sensie prawo naturalnego (fizycznego) ryk syreny lokomotywy i wybuch petardy jest praktycznie tożsamy, tylko oszołomy przy korycie jedno nakazują, a innego zakazują. A oszołomstwo zawsze i wszędzie należy zwalczać. Należy wychodzić od definicji normalności. A jak już napisałem wyżej, brak sztucznego hałasu jest punktem wyjściowym, czyli normalnością. Są hałasy sztuczne konieczne, żeby życie współczesne gospodarcze mogło istnieć np. szum od autostrad, lotnisk. Ale i to się eliminuje różnymi technicznymi sposobami. Natomiast wytwarzanie zbędnego, niepotrzebnego hałasu w imię urojeń, to oszołomstwo do potęgi N.

Jeśli jednostka jest poszkodowana durnym prawem, może skarżyć kraj do instytucji międzynarodowych, tak by oszołomy płaciły odszkodowania.

Mam nadzieję, że zniknie zakaz handlu w niedzielę (ale to taka dygresja, bo temat jest o czym innym), bo również został wprowadzony na tle ideologicznym.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 15:42  

Otóż, Trzaskowski podczas wiecu wyborczego w Toruniu, otrzymał pisemne żądania - od jednej z aktywistek Zielonych ws. "poparcia postulatów taniego i dostępnego transportu dla Polaków z małych miejscowości i wsi". To jednak nie wszystko. Na liście "żądań" było także zorganizowanie - z deadlinem do 20 maja spotkania Donald Tusk-Ostatnie Pokolenie, a następnie... przeznaczenie 100 proc. środków na budowę dróg ekspresowych i autostrad na „regionalne i lokalne połączenia kolejowe i autobusowe”. I na koniec - wprowadzenia na terenie całej Polski biletu miesięcznego na transport regionalny za 50 złotych.

No nie, Zieloni się różowią w lecie tak im spada wsparcie gdy ludzie się w końcu ogarnęli co to za globalistyczny przekręt.

PS.
Niektórzy nie dostali nowych wytycznych o dzisiejszym źle.

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 18:15  
CYTAT
Ty się ośmieszasz i bredzisz, bo mieszasz tradycję z prawem. W Iranie też jest prawo, w III rzeszy niemieckiej także było prawo. Prawo nie jest wykładnikiem normalności, a jedynie pokazuje, które oszołomy aktualnie dorwały się do koryta i narzucają swoje porządki.
Chcesz mi pokazać, że twoja racja jest mojsza od mojej? Że ja mam się podporządkować? A niby czemu?
Właśnie w tym wątku pokazuję, że prawo może być durne, bo przez 20 lat kazało ryczeć maszynistom obligatoryjnie wszędzie. Prawo może kazać trąbić samochodom przed każdym przejściem dla pieszych, ale czy to będzie normalne?
W sensie prawo naturalnego (fizycznego) ryk syreny lokomotywy i wybuch petardy jest praktycznie tożsamy, tylko oszołomy przy korycie jedno nakazują, a innego zakazują. A oszołomstwo zawsze i wszędzie należy zwalczać. Należy wychodzić od definicji normalności. A jak już napisałem wyżej, brak sztucznego hałasu jest punktem wyjściowym, czyli normalnością. Są hałasy sztuczne konieczne, żeby życie współczesne gospodarcze mogło istnieć np. szum od autostrad, lotnisk. Ale i to się eliminuje różnymi technicznymi sposobami. Natomiast wytwarzanie zbędnego, niepotrzebnego hałasu w imię urojeń, to oszołomstwo do potęgi N.

Jeśli jednostka jest poszkodowana durnym prawem, może skarżyć kraj do instytucji międzynarodowych, tak by oszołomy płaciły odszkodowania.

Mam nadzieję, że zniknie zakaz handlu w niedzielę (ale to taka dygresja, bo temat jest o czym innym), bo również został wprowadzony na tle ideologicznym.

co ty pleciesz

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 18:24  
Państwowa Komisja Wyborcza zdecydowała, że zajmie się ewentualnymi nieprawidłowościami w związku z debatą w Końskich, do organizacji której przyznaje się komitet wyborczy Rafała Trzaskowskiego, dopiero po wyborach prezydenckich.

cool girl sciana good

PS.
Bodek, uspokój się. Ile ubyło na Staszica?

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 18:35  
Tak oszołomki, już jest.umiech

https://dziennikustaw.gov.pl/DU/2025/586

Od 20 maja pociągi ucichną.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 19:54  
To będzie nasze najmniejsze zmartwienie umiech Niemcy wypowiedziały jednostronnie układ Schengen na naszej granicy. Rząd milczy, cisza sza,,, tak jak lubisz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 20:22  
CYTAT
Tak oszołomki, już jest.umiech

https://dziennikustaw.gov.pl/DU/2025/586

Od 20 maja pociągi ucichną.

Bardzo dobrze, po co ma maszynista trąbić jak ktoś próbuje wjechać na przejazd, lepiej go rozwalić i lokomotywę.

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 22:08  
No tak, bo trąbienie to remedium na wypadki. Dlatego dzięki temu, że się trąbiło, nie było żadnych wypadków.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2025r. 23:02  
A HIV to nie AIDS umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2025r. 10:42  
Jak trąbiły tak trąbią

http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Maja 2025r. 19:22  
I tak powinno być. Znak że w mieście jest życie.

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
ff
Wysłany: 7 Maja 2025r. 17:50  
CYTAT
Jak trąbiły tak trąbią

Rozporządzenie wejdzie w życie 20 maja.

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
ff
Wysłany: 21 Maja 2025r. 11:05  
Czy jest jakaś poprawa? Czy maszyniści stosują się w Stalowej Woli do nowych przepisów?

Prywatna wiadomość 

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »