NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »
Zamknięcie ul.1-go Sierpnia – czy to ma sens?,
ff
Wysłany: 7 Paź 2025r. 17:06  
Czy ktoś z Was też zauważył, co się dzieje po zamknięciu ul. 1-go Sierpnia przed MDK? Droga jest teraz w remoncie, ale przez to cały ruch przerzucił się na Popiełuszki. Na skrzyżowaniu Ofiar Katynia z Popiełuszki tworzą się teraz ogromne korki dużo większe niż wcześniej. Ciężko stamtąd wyjechać, a ostatnio była nawet kolizja.
Wielu kierowców woli teraz jechać okrężnie przez Hutniczą i Popiełuszki, żeby wrócić na Ofiar Katynia, co tylko jeszcze bardziej zapycha okolicę. Ludzie jadący od centrum, żeby dostać się w okolice MDK, muszą teraz objeżdżać pół miasta.
Zastanawiam się czy to w ogóle dobry pomysł, żeby zamykać tę drogę na stałe?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Paź 2025r. 17:06  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Paź 2025r. 20:02  
Beznadziejny pomysł ale na gadanie jest juz za pozno... Trzeba bylo nie ruszać placu Piłsudskiego dopóki sie nie zrobi parkingu podziemengo dla klientów mdk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Paź 2025r. 22:26  
Jeżdżę do metalowca od strony słoneczka, teraz smigam aż na rondo Kaczyńskiego żeby tam zawrócić. mlotek Ten plac służył tylko jako parking zazwyczaj był pusty i pewnie dalej tak będzie więc po co zamykać tam drogę którą jeździło mnóstwo aut ?? Nieporozumienienie wiem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2025r. 08:05  
Ale jak pisałem pod każdym artykułem o tym i na forum to nikogo to nie obeszło, nikt nie przyszedł na spotkanie, tylko dwie emerytki załatwiły ten dramat komunikacyjny... Teraz wylewać żale, to po wszystkim...

Nie wiem, chyba żebyśmy zrobili jakiś protest, ale czy przyjdziecie? Wątpię, dalej będziecie siedzieć na kanapach i po faktach komentować? Zamykanie tej ulicy nie wiadomo po co jest chore... Wystarczyło zlikwidować krawężniki i wymalować na czerwono fragment od bloków do sklepów tworząc ulicę i można by oddzielić ulicę od chodników kolorem. W razie imprezy zamknąć drogę na czas trwania imprezy i nie mielibyśmy krawężników.
Lucek, zlituj się nad ludźmi, przedsiębiorcami i okolicznymi mieszkańcami

Prywatna wiadomość 

GRZ
GRZ
GRZ
ff
Wysłany: 8 Paź 2025r. 10:56  
O czym ta dyskusja? Nie zauważyliście, że już roboty trwają? sciana

Były konsultacje trzeba było ruszyć wtedy du**.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2025r. 15:59  
Pewnie będzie kuńferencja podobna do konferencji o zarządzie komisarycznym Marczaka i Szlęzaka albo o ekranach akustycznych radnych.

Trzeba dostarczać rozrywki gawiedzi swoich wyborców gdy za oknem totalna bryndza/bezprawie i miliard złotych dziennego zadłużenia plus umiech

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2025r. 19:22  
CYTAT

Były konsultacje trzeba było ruszyć wtedy du**.

Było spotkanie dla ludzi którzy mają jakąś wizje, ale ograniczyli się do fontanny i krzaczków. Podobnie było z rynkiem w Rozwadowie, też miał być wyłączony z ruchu ale poszli po rozum do głowy. Tutaj wolą puścić ruch między blokami i zrobić mały ciasny parking z tyłu MDK na jednokierunkowej drodze zaraz przy bramie wejściowej do szkoły. Genialne.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2026r. 16:09  
Na weekendzie w MDK odbyła się gala w której występowali artyści tylko dwóch instruktorek. Jak można przeczytać w artykule na tym portalu było ich prawie 300 osób. Podczas finału nie było szans aby wszyscy zmieścili się na scenie. Jest to tylko mała część osób które uczestniczą w zajęciach w domu kultury. Może niektórym wydaje się że budynek ten odwiedza parę osób, ale właśnie takie uroczystości pokazują prawdziwą skalę osób które tam uczęszczają. Codziennie przez cały rok przewija się tam setki osób ! Ile osób dziennie będzie korzystało z nowego placu ?? Zazwyczaj będzie pusty ! Zgadzam się remont był potrzebny ale nie kosztem mieszkańców. Zabrane parkingi, utrudniony dojazd, zlikwidowane przystanki w imię czego ??? Kolejnego bubla który będzie niszczony ?? Zakorkowanych ulic w godzinach szczytu ??? Moze jeszcze nie jest za późno i uda się przeprowadzić ruch przez ten plac jak było dotychczas ???

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2026r. 16:35  
Teraz to już za późno, przecież poszła kasa na projekty, był przetarg, ktoś weźmie kasę za to co robi się. Tego się już nie da zawrócić.
I remont tam w ogóle nie był potrzebny, wystarczyło dostawić ławek i wykostkować plac przed torami i linie zrobić i każdy byłby szczęśliwy mając duży, piękny parking. Nie wiem po co zamykać tę drogę, przecież większość imprez w Rozwadowie, część na błoniach, a tylko niektóre przed MDK.
Chciałoby się powiedzieć: a dobrze wam tak, jak były spotkania chodziły dwie emerytki i zrobiły pod siebie. Ciekawe co powiedzą jak do nich pogotowie nie dojedzie kiedyś...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2026r. 17:57  
Od początku pisałem, że remont całego Placu Piłsudskiego to wyrzucenie kasy w błoto. Zgadzam się z przedmówcą, że wystarczyło ogarnąć plac pod torami. Padały różne pomysły na wykorzystanie tej przestrzeni, m.in. urząd miasta, wieża widokowa, hotel, kawiarenka i chyba żaden nie doczeka realizacji.

Wcześniej miała być fontanna multimedialna, a ostatecznie będzie basen?

Robić dopiero wtedy, gdy będzie pomysł, jakaś wizja, a nie tylko po to, aby robić.

CYTAT
Nie wiem po co zamykać tę drogę, przecież większość imprez w Rozwadowie, część na błoniach, a tylko niektóre przed MDK.

Teraz to już chyba wcale nie będzie imprez pod MDK. Szkoda, bo tam odbywały się najlepsze koncerty.

CYTAT
Kolejnego bubla który będzie niszczony ??

Plac Piłsudskiego nie stanie się rynkiem, zatłoczonym miejscem, gdzie będą chodzić tłumy w niedziele. Miasto jest za małe i zdecentralizowane. Pamiętacie zachwyt Parkiem Zimnej Wody? Obecnie pustki. Ludzie wolą iść na błonia. Poza tym w miastach powiatowych za dużo ludzi ma tyłek przyspawany do fotela samochodu.

CYTAT
Było spotkanie dla ludzi którzy mają jakąś wizje, ale ograniczyli się do fontanny i krzaczków. Podobnie było z rynkiem w Rozwadowie, też miał być wyłączony z ruchu ale poszli po rozum do głowy.

Niestety tak. Jeśli są jakieś konsultacje, to dla garstki osób w godzinach, kiedy ludzie pracują i uczą się. Dlaczego w takich sprawach nie odbywają się głosowania? Nie mamy chyba takiej platformy. Chociaż istnieje aplikacja na telefon. W niektórych miastach internetowo odbywają się głosowania nad budżetem obywatelskim.

Lucjusz miał pomysł, aby 1 Sierpnia skręcała za komendą i szła dalej przy torach. To wiąże się z wycinką drzew i to też nie jest najlepszy pomysł.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2026r. 18:57  
Na jakim etapie w Rozwadowie zmienili koncepcje ??
Nie wierzę że nie ma możliwości dokonać zmian w projekcie.
Można zrobić przejazd wkomponowany w plac nie musi być asfalt, aby to jakoś ładniej wyglądało. Zapewne więcej osób oglądałoby ten plac z auta niż po nim chodziło, nie wróżę wielkiej frekwencji.
Teraz są w modzie miasta 15 minutowe, u nas jak zwykle idzie wszystko w innym kierunku. No chyba że ktoś na siłę pragnie aby kazdy wyjazd wiązał się ze zwiedzaniem połowy miasta.nie wiem

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 16 Marz 2026r. 22:21  
Takie rozwiązanie jak zamknięcie tej ulicy czy światła na wylocie ulicy Wojska Polskiego z ulicą Fryderyka Chopina to tylko mogło wymyślić cudowne dziecko pisu zwane psim premierem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Marz 2026r. 14:19  
Było coś wspominane o tym że Aleje Jana Pawła II są zbyt szerokie. To może zamknijmy pas w jednym kierunku, w drugą stronę się przejedzie nowymi drogami osiedlowymi good I będzie miejsce na nowe parki i fontanny w środku miasta umiech Trzaskowski nam projektanta z Warszawy podeśle.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Marz 2026r. 19:30  
Kilku emerytow zwolennikow PISuaru pokiwalo glowami ze auta rano jezdza i budza ,a oni chca spac do 8 godziny lub dluzej wiec urzednik zapisal ze caly blok chce miec spokoj i nie chce zeby auta jezdzily blisko bloku.Tak zamkneli cala ulice Sierpnia i ludzie sie wkurzaja.:szok:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Marz 2026r. 20:18  
CYTAT
Takie rozwiązanie jak zamknięcie tej ulicy czy światła na wylocie ulicy Wojska Polskiego z ulicą Fryderyka Chopina to tylko mogło wymyślić cudowne dziecko pisu zwane psim premierem.

Ty jasio popatrz na dzisiejszego płemieła i napisz recenzję. Zaznaczam że nie jestem za pisem choć pisowcem mogę być. jak to pewna pani na meta napisała każdy pisowiec to śmieć. Nie wiem co miała na myśli. Bo nie raczyła odpisać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Marz 2026r. 20:22  
CYTAT
Kilku emerytow zwolennikow PISuaru pokiwalo glowami ze auta rano jezdza i budza ,a oni chca spac do 8 godziny lub dluzej wiec urzednik zapisal ze caly blok chce miec spokoj i nie chce zeby auta jezdzily blisko bloku.Tak zamkneli cala ulice Sierpnia i ludzie sie wkurzaja.:szok:

maszynisto z brudnego palca wyssałeś te mądrości. Ja jestem emerytem i dla mnie godzina 6.00 to czas pobudki. Do 8-ej to śpią leniuchy kilkunastoletnie bezrobotne.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »