Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W nocy z poniedziałku na wtorek nieznany sprawca zniszczył drewnianą kapliczkę na wzgórku przy ulicy Okulickiego. Na ścianie napisał czarnym sprejem \\\"Bóg umarł”. - Jeszcze nas za to Bóg pokarze – powiedziała jedna z kobiet z osiedla. – Wstydzę się, że jestem ze Stalowej Woli, gdzie podnosi się rękę na świętość. Już o nas wygadują nawet za granicą – ubolewała. Kapliczka zbudowana została jednego dnia - 1 czerwca. Tu biskup Edward Frankowski odprawił mszę świętą na powitanie peregrynującego obrazu Matki Bożej Częstochowskiej. Kapliczka i postawiony w marcu krzyż są znakiem, że tu powstanie świątynia. Jednak sprzeciwia się temu prezydent Andrzej Szlęzak. Krzyż i kapliczka stoją na miejskim gruncie bez zgody władz miasta. Kapliczka ponad wszelką wątpliwość jest samowolą budowlaną – stwierdził powiatowy inspektor nadzoru budowlanego. - Dla mnie kapliczka w obecnym stanie jest uszkodzona, a nie rozebrana – powiedział inspektor. Do zburzonej kapliczki przyjechało już kilku radnych – Lucjusz Nadbereżny, Bronisław Żak i Leszek Dąbkowski. Oglądnęli zniszczenia i odjechali. Kapliczka od początku była niszczona. Znalazły się na niej wulgarne rysunki i słowa, zrywane były poręcze i stopnie, podpalony został materiał przymocowany do ściany. Biskup Frankowski prosił nawet wiernych o modlitwy wynagradzające za zbeszczeszczenie tego obiektu. źródło: www.echodnia.eu foto: Z. Surowaniec Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
Dołączył: 23 Lut 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
upssss.... no to po sprawie !!!
![]() BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
![]() |
|
żebyś się czasem nie zdziwił
widziałem dziś tam policję, oni takich tępych gnojków to szybko wyłapują, chyba, że nie chcą... ale to już inna bajka a z tym końcem to przedwczesne wiwaty |
|
Dołączył: 2 Sty 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT - Jeszcze nas za to Bóg pokarze – powiedziała jedna z kobiet z osiedla. – Wstydzę się, że jestem ze Stalowej Woli, gdzie podnosi się rękę na świętość. Już o nas wygadują nawet za granicą – ubolewała. Do zburzonej kapliczki przyjechało już kilku radnych – Lucjusz Nadbereżny, Bronisław Żak i Leszek Dąbkowski. Oglądnęli zniszczenia i odjechali. źródło: www.echodnia.eu foto: Z. Surowaniec Haha, za granica... to chyba w Pysznicy... Metropolie nam redaktor Z. tu tworzy ![]() ![]() ![]() No i coz, znalezli sie zapalency i to zdemolowali. Nie pochwalam tego co prawda, ale vox populi vox dei ![]() ![]() A co to sa w ogole za radni?? Czego oni tam chcieli? Niech sie zajma miastem a nie kosciolem i jego sprawkami. Immortal - All Shall Fall |
|
|
![]() |
|
Również nie pochwalam, ale zastanawia mnie to dziwne zainteresowanie radnych, jakoś nie przypominam sobie żeby po demolce jakiegoś obiektu (np. przystanku) jakiś radny przyjeżdżał na miejsce i robił zatroskaną minę.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Również nie pochwalam, ale zastanawia mnie to dziwne zainteresowanie radnych, jakoś nie przypominam sobie żeby po demolce jakiegoś obiektu (np. przystanku) jakiś radny przyjeżdżał na miejsce i robił zatroskaną minę. Pora zacząć już delikatnie kampanię ;) A co do tych co to zniszczyli... ehhh no myślałem że Stalową Wolę stać na lepszych ludzi. |
|
|
![]() |
|
CYTAT upssss.... no to po sprawie !!! ![]() spartan88 czy ty jestes chwastem??? :Ewangelia wg św. Mateusza 13,36-43. Wtedy odprawił tłumy i wrócił do domu. Tam przystąpili do Niego uczniowie i prosili Go: «Wyjaśnij nam przypowieść o chwaście!» On odpowiedział: «Tym, który sieje dobre nasienie, jest Syn Człowieczy. Rolą jest świat, dobrym nasieniem są synowie królestwa, chwastem zaś synowie Złego. Nieprzyjacielem, który posiał chwast, jest diabeł; żniwem jest koniec świata, a żeńcami są aniołowie. Jak więc zbiera się chwast i spala ogniem, tak będzie przy końcu świata. Syn Człowieczy pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości, i wrzucą ich w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. Wtedy sprawiedliwi jaśnieć będą jak słońce w królestwie Ojca swego. Kto ma uszy, niechaj słucha! Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
![]() |
|
CYTAT strasznie spokojnie, ludzie sie chyba wybluzgali przy wczesniejszych tematach :] Jest chamstwo to źle, nie ma chamstwa też źle ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Również nie pochwalam, ale zastanawia mnie to dziwne zainteresowanie radnych, jakoś nie przypominam sobie żeby po demolce jakiegoś obiektu (np. przystanku) jakiś radny przyjeżdżał na miejsce i robił zatroskaną minę. Miałem napisać to samo i jako przykład też podać przystanek ![]() Co do artykułu ze SW..."Całe Młodynie jest wstrząśnięte" - proszę Was nie piszcie za wszystkich bo znam naprawdę wiele osób z Młodynia i jakoś wstrząśnięci nie są ![]() Zacytuję cytat z pewnego kabaretu (nie wiem czy oni to wzięli od kogoś ale od nich to usłyszałem): CYTAT "Ten wyrok może i nie był sprawiedliwy ale k**wa potrzebny" Tylko Ciekawe jak w ogóle złapią sprawców, to za co ich oskarżą ? Za zniszczenie czegoś czego nie powinno tam w ogóle być ? |
|
Dołączył: 23 Lut 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
moze to wiatr.....takie burze były ostatnio
![]() BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Pod osłoną nocy miejsce święte doszczętnie zniszczono
![]() ![]() ![]() Czy określanie mianem „miejsca świetnego” lasku w którym część naszych współmieszkańców od wielu lat załatwiała różnorakie potrzeby fizjologiczne nie jest czasem obrazą uczuć religijnych ![]() Na tym co po kapliczce pozostało napisano "Bóg umarł" To chyba musieli być miłośnicy Nietzschego... „Gott ist tot" ![]() Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
|
![]() |
|
CYTAT Co do artykułu ze SW..."Całe Młodynie jest wstrząśnięte" - proszę Was nie piszcie za wszystkich bo znam naprawdę wiele osób z Młodynia i jakoś wstrząśnięci nie są W którym artykule jest ten tekst? Bo ciekawi mnie jego autor. |
|