|
![]() |
|
Otóż to. Sam czasem siedzę wieczorem, jak dzieciarnia już pójdzie do domu, na ławeczce z kumplem i sączymy powoli browarka. Ale nigdy nie piłowaliśmy ryja i nie tłukliśmy butelek, po prostu siedzimy i spokojnie gadamy sobie. Zdajemy sobie sprawę, że jak się pojawią panowie mundurowi to zapłacimy mandat (nie spotkaliśmy ich już od 4 sezonów letnich), ale na pewno nikomu ciszy i świętego spokoju nie zakłucamy, więc nie należy uogólniać, że wszyscy co na ławce siedzą są be.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 2 Sty 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
wiesz echelon,
te Twoje rozmowy dla niektorych wrazliwcow lub dewotow juz moga byc zaklocaniem ciszy nocnej ![]() ![]() Wiec strzez sie ![]() A browar na lawce to mistrzostwo, smakuje prawie tak dobrze jak w garazu ;) Immortal - All Shall Fall |
|
|
![]() |
|
Hehe, dla mnie ławeczka to najlepszy lokal, ale tak jak w lokalu trzeba się zachowywać.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Hehe, dla mnie ławeczka to najlepszy lokal, ale tak jak w lokalu trzeba się zachowywać. no ba, swieze powietrze, wieczorna atmosfera - nic wiecej w sumie nie potrzeba na zakonczenie dnia ![]() Immortal - All Shall Fall |
|
~~Gal. | |
![]() |
|
CYTAT Dla mnie donos zawsze bedzie donosem. Jak ktos ma nature konfidenta to jego sprawa. Posune się wyżej, jak byś był świadkiem morderstwa znanej Ci osoby i dokładnie wiedział byś kto jest winny tej zbrodni- co byś zrobił ? |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Dla mnie donos zawsze bedzie donosem. Jak ktos ma nature konfidenta to jego sprawa. Posune się wyżej, jak byś był świadkiem morderstwa znanej Ci osoby i dokładnie wiedział byś kto jest winny tej zbrodni- co byś zrobił ? Nie wiem. To sytuacja czysto hipotetyczna. Choc pewnie nic nie musialbym robic, bo obecnie wykrywalnosc sprawcow morderstw jest dostatecznie wysoka. Poza tym zachowajmy pewna powage - smierc to zbyt powazna sprawa aby o niej dyskutowac na chybcika. Co innego darcie mordy na lawkach i donosy robione z tego powodu. Jest to nieadekwatne zaangazowanie srodkow w stosunku do osiaganych rezultatow. Podobnie jak donosy do skarbowki, na sasiada, ze ma plot za daleko itp., itd. Polskie piekielko - wielu donosi z zazdrosci, zeby zaszkodzic albo z wrodzonej glupoty. Nieciekawe towarzystwo, n'est ce pas? Immortal - All Shall Fall |
|
~~Gal | |
![]() |
|
CYTAT Nie wiem. To sytuacja czysto hipotetyczna. Choc pewnie nic nie musialbym robic, bo obecnie wykrywalnosc sprawcow morderstw jest dostatecznie wysoka. Poza tym zachowajmy pewna powage - smierc to zbyt powazna sprawa aby o niej dyskutowac na chybcika. Co innego darcie mordy na lawkach i donosy robione z tego powodu. Jest to nieadekwatne zaangazowanie srodkow w stosunku do osiaganych rezultatow. Podobnie jak donosy do skarbowki, na sasiada, ze ma plot za daleko itp., itd. Polskie piekielko - wielu donosi z zazdrosci, zeby zaszkodzic albo z wrodzonej glupoty. Nieciekawe towarzystwo, n\'est ce pas? No ale donos to donos. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT No ale donos to donos. ![]() oczywiscie, ze tak. Donos to donos. Albos szpicel albo nie. Ale jezeli czyjes zycie porownujesz do wydzierajacej sie, ze uzyje Twojego slownictwa, gownazerii, to cos z Twoim mysleniem abstrakcyjnym jest nie tak ![]() W mojej opinii czyjes zycie i smierc zasluguje na pelen szacunek i ochrone, w sumie to jedna z dwoch rzeczy (druga to rodzina) na tym swiecie warta bezwzglednej obrony (ale juz po narodzeniu). Immortal - All Shall Fall |
|
~~Gal. | |
![]() |
|
CYTAT CYTAT No ale donos to donos. ![]() oczywiscie, ze tak. Donos to donos. Albos szpicel albo nie. Ale jezeli czyjes zycie porownujesz do wydzierajacej sie, ze uzyje Twojego slownictwa, gownazerii, to cos z Twoim mysleniem abstrakcyjnym jest nie tak ![]() W mojej opinii czyjes zycie i smierc zasluguje na pelen szacunek i ochrone, w sumie to jedna z dwoch rzeczy (druga to rodzina) na tym swiecie warta bezwzglednej obrony (ale juz po narodzeniu). Widzisz, dla Ciebie jak ktoś zadzwoni na policje bo mu się kilku łepków wydziera o północy pod oknem to już jest konfident.A nie pomyślałeś, że tam może leży cięzko chora osoba, która ma trudności z zasypianiem i akurat udało jej się zasnąć i odpocząć od cierpienia.Współmałżonek dzwoni na policje aby zainterweniowali w tej sprawie, bo ma do tego prawo.Podałem Ci tu przykład być może autentyczny, gdzie jest rodzina i ciężka choroba.Dalej uwarzał byś że to konfident ? |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Widzisz, dla Ciebie jak ktoś zadzwoni na policje bo mu się kilku łepków wydziera o północy pod oknem to już jest konfident.A nie pomyślałeś, że tam może leży cięzko chora osoba, która ma trudności z zasypianiem i akurat udało jej się zasnąć i odpocząć od cierpienia.Współmałżonek dzwoni na policje aby zainterweniowali w tej sprawie, bo ma do tego prawo.Podałem Ci tu przykład być może autentyczny, gdzie jest rodzina i ciężka choroba.Dalej uwarzał byś że to konfident ? Dobry przyklad, ale nie oszukujmy sie, zazwyczaj dzwonia badz donosza osoby o charakterze pieniacza lub starsze co zawsze chca aby ich bylo na wierzchu. Co do osob obloznie chorych - coz, takie zycie niestety. Nie umniejszam nic ich ciepieniu ale nic nie poradzimy na to, ze zyjemy w spoleczenstwie i idealnie nigdy nie bylo, nie jest i nie bedzie. I tak, taka osoba jest konfidentem. Kazdy ma bowiem swoje podejscie do pewnych spraw, ale nie uwazasz, ze jak ktos donosi na takie blache wykroczenia to moze tez podrypac sasiada o cokolwiek? Immortal - All Shall Fall |
|
~~Gal. | |
![]() |
|
Jak się mieszka 10-20 lat w bloku to raczej wiemy kto jest osiedlowym "pieniaczem". Ja jestem zdania że w takich sytuacjach możesz się mylić i nie słusznie nazwać kogoś konfidentem.Dla kogoś może być to bardzo obrazliwe i zle się kojarzyć( lata wojenne i po wojenne).Dla mnie konfitura to ktoś kto wydaje swoich kumpli,znajomych, podier...sasiadów bo żyje im się lepiej itp. donośi do urzędów a w sumie nic mu do tego.Ale tak jak napisałeś każdy ma swoje podejście do pewnych spraw.
|
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Jak się mieszka 10-20 lat w bloku to raczej wiemy kto jest osiedlowym \"pieniaczem\". Ja jestem zdania że w takich sytuacjach możesz się mylić i nie słusznie nazwać kogoś konfidentem.Dla kogoś może być to bardzo obrazliwe i zle się kojarzyć( lata wojenne i po wojenne).Dla mnie konfitura to ktoś kto wydaje swoich kumpli,znajomych, podier...sasiadów bo żyje im się lepiej itp. donośi do urzędów a w sumie nic mu do tego.Ale tak jak napisałeś każdy ma swoje podejście do pewnych spraw. I to chyba zamyka temat, nie sadzisz? Jak napisales - jezeli mieszkasz 10-20 lat. Niektorzy nie mieszkaja, a inni dopiero sie wprowadzaja. I w wiekszosci wypadkow tymi pieniaczami sa wczorajsi ormowcy a dzisiejsi koscielni ![]() ![]() Immortal - All Shall Fall |
|
|
![]() |
|
Donos to donos: fakt. A zgłoszenie naruszenia prawa nie jest donosem: fakt. :-). Na policję dzwonią pieniacze?... Hm, jak słucham tych ryków pod oknem w stylu "K...a, pie...ić, ch...je, je....ać" itp. plus dźwięk tłuczonych butelek i przeraźliwe chichoty mocno podchmielonych panienek, to mogę sobie powiedzieć: tak, chcę być pieniaczek i zadzwonię! I niektórzy z was też pewnie postanowili - lub kiedyś postanowią - zostać pieniaczami, gdy w noc z temperaturą 30 stopni nie można otworzyć okna, żeby móc spać przy lżejszym powietrzu(a trzeba się do pracy wyspać), albo gdy wasze roczne czy kilkuletnie dziecko budzi się co chwilę z płaczem z powodu tych ryków. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich pieniaczy, trzymam kciuki za was.
|
|
~~Wojtek | |
![]() |
|
CYTAT I co zlego w siedzeniu na laweczce przy drodze? Przebywajac na wsi uwielbiam to robic ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluję interesującego hobby, no cóż, młodzież przyszłością Narodu, ech, smutek ![]() |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Donos to donos: fakt. A zgłoszenie naruszenia prawa nie jest donosem: fakt. :-). Na policję dzwonią pieniacze?... Hm, jak słucham tych ryków pod oknem w stylu \"K...a, pie...ić, ch...je, je....ać\" itp. plus dźwięk tłuczonych butelek i przeraźliwe chichoty mocno podchmielonych panienek, to mogę sobie powiedzieć: tak, chcę być pieniaczek i zadzwonię! I niektórzy z was też pewnie postanowili - lub kiedyś postanowią - zostać pieniaczami, gdy w noc z temperaturą 30 stopni nie można otworzyć okna, żeby móc spać przy lżejszym powietrzu(a trzeba się do pracy wyspać), albo gdy wasze roczne czy kilkuletnie dziecko budzi się co chwilę z płaczem z powodu tych ryków. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich pieniaczy, trzymam kciuki za was. Haha, przeciez wiekszosc donosow zaczyna sie od slow: nie jestem pewny/pewna, ale wydaje mi sie, ze Kowalska z ulicy Iksinskiej nie placi podatkow' ![]() ![]() Ja naprawde nie wiem w jakiej Wy mieszkacie dzielnicy, ale wychodzi na to, ze u Was gorzej jak w trakcie impry Ho Chi Mina w Wietnamie ![]() Pozdrowienia i licze, ze jelenie zejda z rykowiska... ![]() Immortal - All Shall Fall |
|
|
![]() |
|
CYTAT gratuluję interesującego hobby, no cóż, młodzież przyszłością Narodu, ech, smutek 4![]() Dziekuje, a za porownanie do mlodziezy podwojnie ![]() ![]() Immortal - All Shall Fall |
|
|
![]() |
|
[/cytat]
Haha, przeciez wiekszosc donosow zaczyna sie od slow: nie jestem pewny/pewna, ale wydaje mi sie, ze Kowalska z ulicy Iksinskiej nie placi podatkow\' ![]() ragnarok a skąd Ty wiesz jak zaczyna się większość donosów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Haha, przeciez wiekszosc donosow zaczyna sie od slow: nie jestem pewny/pewna, ale wydaje mi sie, ze Kowalska z ulicy Iksinskiej nie placi podatkow\\\' ![]() ragnarok a skąd Ty wiesz jak zaczyna się większość donosów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czyzby czyzyk?? Wystarczy przeczytac lekture prasy lokalnej tudziez ogolnokrajowej - srednio raz do roku robia takie male resume donosow w Polsce ![]() Takze nie martw sie Gal. nie doniose na Ciebie ze cos tam masz na bakier z prawem (i Ty juz wiesz co) bo to nie moj styl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro ![]() Immortal - All Shall Fall |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Takze nie martw sie Gal. nie doniose na Ciebie ze cos tam masz na bakier z prawem (i Ty juz wiesz co) bo to nie moj styl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro ![]() Ja śpie spokojnie ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja śpie spokojnie ![]() ![]() Przyznanie sie! ![]() ![]() ![]() ![]() Prawda jest taka, ze kazdy lamie jakies przepisy. Rzecz w tym, zeby jednak byc wyrozumialym do pewnego stopnia, w koncu zyjemy w spoleczenstwie i trzeba na pewne rzeczy przymykac oko. Nikt nie jest swiety w koncu, a jesli tak twierdzi, to znaczy ze z niego menda ![]() Immortal - All Shall Fall |
|