Dołączył: 3 Cze 2007r. Skąd: mam wiedzieć? Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Witam,
wielu z Nas na pewno jest, lub niedługo będzie w trakcie kursu prawa jazdy. Podzielmy się zatem opiniami na temat pobliskich szkół, aby nowi kandydaci na kierowców mieli w czym wybierać. Proponuję taki schemat: 1.Nazwa szkoły: 2.Jakie kategorie wyrabiasz/łeś(aś): 3.Twój wykładowca, instruktor: 4.Spostrzeżenia nt. teoretycznej części kursu: 5.Spostrzeżenia nt. praktycznej częściu kursu: 6.I najważniejsze - za którym razem zdałeś/aś ![]() Osobiście jestem w trakcie kursu w Rotransie, ale wypowiem się na ten temat później, bo teraz wychodzę patrolować planty ![]() Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
Dołączył: 8 Lip 2007r. Skąd: się biorą dzieci ? Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Świetny temat !
1. Auto- motor --- na zawsze dobra marka ! 2. B. 3. pan J. Obłój(wykłady jak i jazda- bezcenne)i 4 godzinki z naprawdę świetnym, godnym polecenia, jedynym prawilnym i wszystko naj: pan J. Zientek. 4. Żadnych zastrzeżeń, wszystko gibko, zabawnie, na temat, luźno. 5. Jak wyżej, niezapomniane wrażenia, indywidualne podejście do kursanta. 6. Za drugim, ale tylko i wyłącznie przez swój błąd. Podsumowując, szkołę polecam z czystym sumieniem, wszystkim, którzy chcą uzyskać ten ważny dokument w miłej, rodzinnej atmosferze, nie zaś w klimacie określanym jako "masówka" reprezentowanym przez inne ośrodki szkolenia. Czy piczunia, czy jelonek - dla każdego jest tu domek :) |
|
Dołączył: 30 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
1.LOK
2.kat.B 3.taki siwy gosc 4.nuda 5.normalka 6. ... po trzecim podejsciu przestalem liczyc ![]() nie szalej! ...moge usunąć Twój post! //moderator |
|
Dołączył: 12 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
1 Mechanik
2 B ..... moze C po wakacjach 3 Bogdan Pławiak 4 nie bylo mnie ani na jednym wykladzie 5 jezdzilem caly czas corsa i raz lanosem (unikajcie tego auta) ale gosc naprawde bardzo młody fajny i na luzie ... dobrze przygotowuje do egzaminu tzn pokazuje wszystkie "chwyty" za panem podpisuje sie rekami i nogami ;) polecam 6 zdalem za 1 razem (mialem 1 blad na tescie) |
|
~~as | |
![]() |
|
saren - a łuku jka Cie nauczył ?
|
|
|
|
![]() |
|
tzn jak nauczyl ?? ja na kurs chodzilem bo musialem godziny wyjezdzic tak wiec z wszelkimi manewrami nie mialem problemu (mialem duza wprawe w tym od malego dziecka
![]() ![]() ja caly czas na miescie jezdzilem .... i dla mnie paranoja jest uczenie kursantow ze jak widzi tu w lusterku slupek to robi to to to .... i co puzniej wyjedzie taki na ulice i co slupki bedzie sobie ustawial zeby cofnac ?? to jest wogole nie porozumienie ale z tego co widzialem jak innym plac pokazywal to kazal im okeslony schemat ruchow kierownica robic jak widzieli okreslony slupek tak wiec standartowa metoda a propo slupkow w TBG sa on niskie i takie uczenie to sie mija z celem ![]() pozdrawiam i zycze sukcesow |
|
~~as | |
![]() |
|
no to widze saren ze jednak cos Cie tam nauczyli
![]() ale lusterek napewno Cie nie nauczyli ustawiac ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Jak ktoś po prostu nie ma tego choćby drobnego "zacięcia" do jazdy to i dobra szkoła mu nie pomoże, nauka ustawiania lusterek ? Pomocy...
![]() Czy piczunia, czy jelonek - dla każdego jest tu domek :) |
|
|
![]() |
|
uwierz mi nie musieli, sam doszedlem do takiej wprawy wczesniej ze Bogdan tylko troche chwytow na miescie mi pokazal i tyle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do lusterek kazdy czlowiek ustawia je tak jak jemu pasuje ja tego nauczylem sie wczesniej tak wiec polecam tak czy siak MECHANIKA (sorki za bledy ale jestem "troche" w stanie wskazujacym) |
|
|
![]() |
|
Nieładnie, nieładnie ;)
Czy piczunia, czy jelonek - dla każdego jest tu domek :) |
|
~~as | |
![]() |
|
apropo lusterek
![]() lusterka ustawiamy tak - by niewidziec blach naszego samochodu - idealem jest tak 2-3 cm poza obrys autka (zwlaszzca jesli mamy stary samochod, gdzie lusterko, nie jest zwierciadlem wypuklym) W tedy doskonale widzimy co sie dzieje obok - bo po co widziec swoj samochod w lusterkach ? ! wbrew pozora szybko sie monza przyzwyczaic do takiego ustawienia - ktore jest duzo bezpieczniejsze ![]() ![]() |
|
|
~~as | |
![]() |
|
i kompletna bzdura jest mowienie ze lusterka sie ustawia jak Ci pasuje !! :wśceikły:
tak samo jak pozycja za kierownica - nie ma jak CI pasuje :zły: |
|
|
|
![]() |
|
No w teorii mamy mistrza
|
Dołączył: 8 Sie 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
teoria jest jednak wazna
![]() takie ustawanie lusterek jest opisane w jakiejs ksiazeczce ... kto wie czy nie w szybkosci bezpiecznej S. Zasady ... ? Faktycznie fajna sprawa i sam to stosuje ![]() jednak nic nie zastapi praktyki ... praktyki popartej pozadna teoria ![]() mnie to na kursie uczyli takich bzdur, ze po pierwszych 2h musialem instruktora zmienic ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
A gdzie to i kto to taki, takich miejsc trzeba się wystrzegać
|
~~ | |
![]() |
|
CYTAT i dla mnie paranoja jest uczenie kursantow ze jak widzi tu w lusterku slupek to robi to to to .... i co puzniej wyjedzie taki na ulice i co slupki bedzie sobie ustawial zeby cofnac ?? to jest wogole nie porozumienie To by wszyscy zdawali za ktorymś tam razem, a nie za 1 czy 2, bo z nerwów cos im sie popieprzyło. Kolega jest master, coż, niektorzy się "rodzą z kierownicą w dłoni", tylko pozazdrościć. Jednak z własnego doświadczenia wiem, że stres jest ogromny podczas egzaminu [szczególnie jak komus bardzo zależy] i takie pieprzenie, że powinno sie uczyć jeździc na wyczucie uwazam za śmieszne - sam ze stresu nie zdałem za pierwszym razem. Oczywiście mowie tutaj o placu manewrowym, dokladniej o łuku, bo miasto to inna bajka, chociaż szczerze ppowiedziawszy przydają się mi nie raz wskazówki udzielane przez instruktora ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ja naprawde polecam Plawiaka fajny smieszny gosc i bardzo dobrze uczy a co do lusterek to ja i tak zawsze ustawiam po swojemu .... naprawde kazdy ma swoja technike jazdy natomiast co do egzaminu to i tak po jego zdaniu nie bedziesz jezdzil jak na nim bo jest nie wygodnie
![]() ![]() a na teorie nie chodzilem tak wiec nie powiem jak jest dokladnie ale z tego co widzialem to caly czas testy gosc przerabia i objasnia wszystko bazujac sie na pytaniach testowych czyli bierze pytanie i go omawia dlaczego tak czy inaczej jest nie ma golej tepej teori ktorej nikt nie rozumie |
|
Dołączył: 15 Lip 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Żeby nie bylo - ta tylda wyżej to ja, coś się popieprzyc musiało;] No i witam wszystkich.
|
|
|
![]() |
|
Witamy, witamy
|
|
![]() |
|
wiesz ja pojechalem na egzamin z mysla "byle zdac testy" no ale jak jechalem na egzamin (dodam ze Bogdan jedzie zawsze z kursantem na 1 egzamin i przed egzaminem jezdzi sie jeszcze po tarnobrzegu ) tak mi sie lapy telepaly ze.... ale jak juz wsiadlem doo auta to zupelny luzik ..."nie zdam , trudno sie mowi... innym razem sie uda" mnie instruktor pod egzamin przygotowywal tzn pokazal mi jakie 90% "chwytow" i jak jechalem to tak sie pilnowalem ... i sie udalo ... niema co sie stresowac nie uda sie trudno nastepnym razem ... polecam ta metode ... "olac ich"
|
|
Dołączył: 8 Sie 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT To by wszyscy zdawali za ktorymś tam razem, a nie za 1 czy 2, bo z nerwów cos im sie popieprzyło. Kolega jest master, coż, niektorzy się "rodzą z kierownicą w dłoni", tylko pozazdrościć. Jednak z własnego doświadczenia wiem, że stres jest ogromny podczas egzaminu [szczególnie jak komus bardzo zależy] i takie pieprzenie, że powinno sie uczyć jeździc na wyczucie uwazam za śmieszne - sam ze stresu nie zdałem za pierwszym razem. Oczywiście mowie tutaj o placu manewrowym, dokladniej o łuku, bo miasto to inna bajka, chociaż szczerze ppowiedziawszy przydają się mi nie raz wskazówki udzielane przez instruktora ![]() to wlasnie bez stresu sobia mozna liczyc slupki, jak sie cagle jest tym samym samochodem, na tym samym luku. a na egzaminie, dostajesz inne autko, inny luk, i do tego stres ... i w leb biora te metody na slupki. A na wyczucie na biezaco widzisz co sie dzieje. jeden przyklad. W 90% OSK slupki stoja na srodku lini - przyjedz do WORDU - zobacz jak stoja i juz masz 5cm w bok. jak Ci sie uda liczac slupki - masz szczescie - nic wiecej. Zapraszam na forum prawojazdy.pl - i poczytaj tam opinie z egzaminow ile ludzi sie juz przejechalo na liczeniu slupkow i obrotow. P.S. a co do tego nieodpowiedzialnego i gburowatego instruktora, pijaka, i Bóg jeden wie co jeszcze - to było w Rzeszowie CROSVIRE. Jeszcze bardziej zabawny był Kadet - jedna marna eLka - plac pod jakąs hurtownią zrobiony ... zero wymiarow ;/ natomiast polecam w Rzeszowie AUTOCROSS - chyba największy OSK - ale za to pełen profesionalizm ![]() |
|
|
![]() |
|
Ajj, prawojazdy.pl to sami desperaci jacyś, chciałbym mieć takie problemy czasem jak Ci ludzie ale cóż poradzić
![]() ![]() Czy piczunia, czy jelonek - dla każdego jest tu domek :) |
|
Dołączył: 15 Lip 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT to wlasnie bez stresu sobia mozna liczyc slupki, jak sie cagle jest tym samym samochodem, na tym samym luku. a na egzaminie, dostajesz inne autko, inny luk, i do tego stres ... i w leb biora te metody na slupki. A na wyczucie na biezaco widzisz co sie dzieje. Haha, to mnie teraz rozbawiłeś ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
wg mnie duzo zalezy od instruktora i jego metod
![]() a o motosie jeszcze nie slyszalem od znajomych ktorzy tam byli ani jednego dobrego slowa:/ |
|
|
![]() |
|
Bo tego dobrego słowa powiedzieć po prostu się nie da
|