|
![]() |
|
W ostatnich dniach podskooczyła cena paliwa na stacjach w stalowej i okolicy czy ktoś wie dlaczego?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
~~prezes | |
![]() |
|
no wlasnie np gaz z 1.95 na 2.03 o co chodzi a mialo niby taniec
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Myślę że chodzi o to, że zbliża się święto wszystkich świętych i dlatego...dolar w dół a w polsce paliwo w górę to jest "kochany " kraj
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
jeśli dolar tanieje wiec powinno być tańsze paliwo bo przecież w dolarach sprowadzamy baryłkę ropy. Mafia Rządzi w Polsce
![]() CYTAT Myślę że chodzi o to, że zbliża się święto wszystkich świętych i dlatego...dolar w dół a w polsce paliwo w górę to jest \"kochany \" kraj ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
~~453 | |
![]() |
|
zmowa cenowa !!! szybko zrobmy protest i placmy grosikami !!! fajna to byla akcja na pokaz - pamietacie
![]() |
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ale to tylko w stalowej. W rzeszowie potaniało w krośnie potaniało w świetokrzyskim potaniało a u nas . . . .
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 26 Wrz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
też mi nowość że podrożało.
|
|
Dołączył: 2 Sty 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
By zylo sie lepiej. Wszystkim (przy zlobie
![]() ![]() Immortal - All Shall Fall |
|
~~a,Kanzu | |
![]() |
|
Jedyne wyjście z tej sytuacji to tankować w Agatówce na "Bliskiej". Jest najtaniej. Podjeżdżam, tankuję do pełna i "jestem do przodu". Niedawno wracałem z Jastrzębiej Góry, po drodze zwracałem uwagę na cenę paliw. Jedna jedyna stacja w Gdyni (samoobsługowa; może dlatego) miała cenę niższą o 1 gr. od "Bliskiej" w Agatówce, a tak pozostałe stacje miały ceny wyższe.
|
|
|
Dołączył: 29 Sty 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W rzeszowie ostatnio 95 po 4.07
|
|
~~rzeszowiak | |
![]() |
|
ludzie, zamiast narzekać przesiądźcie się na najmodniejszy obecnie w krajach cywilizowanych (Szwecja, Finlandia, Holandia) pojazd jakim jest rower (również w zimie)
![]() oszczędzicie czas, bo rower nie stoi w korkach (których obecnie w Stalowej nie brak), środowisko naturalne - rower nie smrodzi w przeciwieństwie do gratów na ropę czy benzynę no i wreszcie nie dacie zarobić spekulantom ze stacji benzynowych ![]() ja wiem, że każdy teraz wygodny i do Kościoła 200 metrów czy do sklepu 300 metrów jedzie w aucie ale chociaż spróbujcie - tym bardziej że trochę ścieżek rowerowych ostatnio przybyło |
|
|
|
![]() |
|
dobre robie dziennie 200 kilometrów o tak rower to dobry pomysł
![]() "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~rst-RST | |
![]() |
|
CYTAT dobre robie dziennie 200 kilometrów o tak rower to dobry pomysł ![]() skoro robisz dziennie 200 km, to czy benzyna będzie kosztować 5 czy 15 zł/litr i tak ją będziesz kupować, i szkoda dyskutować czy użalać się nad ceną benzyny. i tak samo zrobią wszyscy inni, którzy narzekają, narzekają po czym .... leją do baku i jeżdżą do sklepu, bo jest daleko, jak napisał rzeszowiak np. 200 metrów ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Powiem ci tak.
Jeżeli mam wydać miesiecznie 1500 zł na paliwo, a moge oszczedzic powiedzmy 100 zł miesiecznie to jest to troche. Zwłaszcza że paliwo takie same nie chrzczone. Czemu bliska na agatówce jest tańsza? "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~justex | |
![]() |
|
A ja tam wolę dać ciutkę więcej niż jechać na Agatówkę bo moje autko po tamtym gazie focha miało i jechać nie chciało
![]() |
|
|
~~rangers80 | |
![]() |
|
Ja osobiście nie polecam Agatówki i bliskiej. Raz tam zatankowałem ON i samochód jechał jakby nu z 50 KM ubyło. Polecam za to BP jak się jedzie na Nisko ceny paktycznie jak na Orlenie czy Statku ale na jakości jak dotąd sie nie zawiodłem na BP.
|
|
|
~~VR6 | |
![]() |
|
niema to jak LPG
|
|
|
~~justex | |
![]() |
|
CYTAT niema to jak LPG Może i jeżdżę na lpg ale nie nie rodzaj, a jakość tankowanego paliwa było sensem mojej wypowiedzi. Każdy jeździ tym i na tym na co go stać i na co ma ochotę. Nie rozumiem komentarzy typu "nie ma to jak LPG", złośliwych komentarzy bo to pochwała gazu raczej nie była. Chyba, że źle to zinterpretowałam więc sorki za oburzenie ![]() |
|
|
~~bliska nie | |
![]() |
|
CYTAT Powiem ci tak. Jeżeli mam wydać miesiecznie 1500 zł na paliwo, a moge oszczedzic powiedzmy 100 zł miesiecznie to jest to troche. Zwłaszcza że paliwo takie same nie chrzczone. Czemu bliska na agatówce jest tańsza? raz w życiu zatankowałem na Orlenie (do którego należy i Bliska) i wyszło mi spalanie 9 litrów na setkę (zamiast 6,5 l jak zazwyczaj) ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ja tankuje na bliskiej i robie 550-600 km na baku, jak ankuje na statoilu robie 550-600 km na jednym baku ale co ja tam wiem tankuje 3-4 baki na tydfzień znawcy tankujacy raz na miesiac wiedzą lepiej.
na 12 tankowan w październiku 5 razy brałem paliwo na agatówce i 3 w nisku i problemów z autem czy spalalaniem brak "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~bliska nie | |
![]() |
|
CYTAT Ja tankuje na bliskiej i robie 550-600 km na baku, jak ankuje na statoilu robie 550-600 km na jednym baku ale co ja tam wiem tankuje 3-4 baki na tydfzień znawcy tankujacy raz na miesiac wiedzą lepiej. na 12 tankowan w październiku 5 razy brałem paliwo na agatówce i 3 w nisku i problemów z autem czy spalalaniem brak kolego, wyżej opisaną sytuację miałem w tygodniu w którym co dzień, przez cały tydzień przejeżdżałem po 600 km dziennie. i tak akurat mi wyszło a ty nie musisz od razu mnie obrażać i wyzywać od znawców, no ale jak widzę tyś jest największym znawcą na forumie więc moje zdanie się nie liczy. |
|
|