~~pisuary do WC | |
![]() |
|
a Ty jesteś głupi radny dostaje dietę i to są moje podatki a jak się zajmuje głupotami to marnuje te pieniądze pisałem że głupków w polsce jak i w Stalowej dostatek także pewnie ktoś będzie blokował stację ja to trafi na mnie że nie będę mógł zatankować to skończy się w sądzie przeciwko organizatorom akcji. Nie jestem radnym, ani tez radnym z PO, z tego co wiem jest ich dwóch ani też nie kandydowałem i dobrze bo towarzystwo jest marniutkie przezco Szlęzak wychodzi na ich tle na wspaniałego prezydenta
![]() |
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
~~ | |
![]() |
|
ta cała ekipa pis tylko do takich akcji się nadaje siembida bladek cholewiński i reszta a to czym ma się zajmować każdy radny opisane jest w regulaminach , ale radni nie czytali
|
|
|
~~ | |
![]() |
|
"pisuary do WC" ale z ciebie debil, powiedzmi ile kasy z diety idzie na tą akcję? który z radnych mi na to odpowie ?
"pisuary do WC" co ty zrobiłeś dla miasta i mieszkańców ?? odpowiedz: NIC Oni przynajmniej coś robią |
|
|
~~ | |
![]() |
|
Co robią? Powielają pomysły innych. Bo swoich nie mają.
|
|
|
|
![]() |
|
Do wszystkich zainteresowanych - nie zwracajcie uwagi na bezsensowne wpisy -(~pisuary do WC) - one nie wnoszą niczego do akcji która odbedzie się w sobotę - on szuka zaczepki - a jest tylko zwykłym zakompleksionym nie wnoszącym do tej sprawy pionkiem....
do zobaczenia w sobotę...... |
|
~~ | |
![]() |
|
ile jest jużosób ? 3,4 ?
|
|
|
~~Realista | |
![]() |
|
Witam
Nie wiem czy wiecie ale stacja paliw na litrze paliwa zarabia 40 gr,moim skromnym zdaniem nawet po takiej akcji która chcecie przeprowadzić stacje nie zbiją ceny wiecej niz o 10 gr(co stanowi 1/4 jej zysków) na litrze.Zakładając,że przeciętnie osoba tankuje za 100 zł zatem dana osoba zaoszczędzi 2,2 zł!! ![]() Pozdrawiam |
|
|
~~Pan Rencista się myli | |
![]() |
|
nie 40 gr, złe ma Pan informacje
|
|
|
~~zxc | |
![]() |
|
od czego wszystko sie zaczyna ? od paliwa, drogie paliwo, to droga żywność, droga kominukacja i inne dobra. Piekarz podnosi ceny paliwa, leki drożeją, bilety itd ....
|
|
|
~~ | |
![]() |
|
Wojciech Malicki
Niemcy protestują i masowo wyrzucają telefony Noki. Zapowiadają, że nowych nigdy w nie kupią. Robią tak, bo fiński koncern chce zamknąć fabrykę w Bochum, przez co straci pracę dwa tysiące osób. Choć akcje wyrzucania telefonów i demonstracje najprawdopodobniej nie skłonią Finów do zmiany decyzji, to warto je organizować. Choćby po to, żeby udowodnić, że tzw. społeczeństwo obywatelskie nie jest pustym sloganem. A my, obywatele nie będziemy siedzieć cicho, gdy ktoś nam szkodzi i kompletnie nie liczy się z naszym zdaniem. Z tych właśnie powodów uważam, że zorganizowane protesty rzeszowskich i stalowowolskich kierowców przeciwko wysokim cenom paliwa i zmowom cenowym, mają sens. I choć zapewne szybko nie spowodują obniżenia cen benzyny, to warto legalnymi metodami walczyć o swoje. Aż do skutku - jak zapowiadają kierowcy ze Stalowej Woli. |
|
|
~~ | |
![]() |
|
Rozmowa z Szymonem Araszkiewiczem z portalu e-petrol.pl, analitykiem rynku paliw.
- Dlaczego ceny paliw w poszczególnych regionach Polski są tak różne? - Te różnice zależą m.in. od tego, jak daleko stacja jest od baz paliwowych, jaka jest konkurencja, popyt, kto jest dostawcą. Wiele stacji przestało być już tylko miejscem tankowania paliwa i oferuje wiele innych usług, a to z pewnością także ma wpływ na politykę cenową. Na ceny wpływa cała gama czynników, różnych w poszczególnych regionach. - Kierowców jeszcze bardziej zastanawiają różnice cen w miastach oddalonych zaledwie o kilkadziesiąt kilometrów. Np. w Rzeszowie benzyna bezołowiowa kosztuje już 4,04 zł, podczas gdy w Przemyślu aż 4,39 zł. - 4,04 zł to cena ze stacji przy hipermarkecie, gdzie paliwo z zasady ma być tańsze. Jeśli porównamy klasyczne stacje, różnica robi się nieco mniejsza, chociaż rzeczywiście w dalszym ciągu pozostaje widoczna. Kluczowe znaczenie mogą tu mieć słabsza bądź silniejsza konkurencja i układ sił pomiędzy stacjami w określonej miejscowości. - Czy protesty kierowców takie jak ostatnio w Brzegu czy Płocku, a jutro w Rzeszowie i Stalowej Woli mają szansę powodzenia? - To zależy, co było ich celem. Jeśli radykalne obniżki cen paliw, to kierowcy mogą poczuć się rozczarowani. Struktura ceny paliwa, zwłaszcza duży udział podatków powoduje, że możliwości manewru w hurcie i na stacji są dużo mniejsze, niż się powszechnie myśli. Natomiast takie akcje pokazują, że ludzie umieją się jednoczyć wokół wspólnych spraw. Mogą też spowodować faktycznie zmniejszenie radykalnych różnic w cenach pomiędzy stacjami. Wiele zależy tutaj od konsekwencji i planowania takich akcji. |
|
|
~~ | |
![]() |
|
Rencista to chyba ty jestes,tam jest napisane realista
|
|
|
~~Realista | |
![]() |
|
Niestety ale to prawda,stacja paliw zarabia na litrze 40 gr na litrze.Wejdz sobie na strone orlenu
http://www.orlen(...)kfdfhf.0 do ceny "95" dolicz 22% vatu wyjdzie ci 3,89 zł litr,jest to cena hurtowa,do tego koszty transportu razem jakies 4,00zł Średna cena sprzedaży na podkarpaciu 4,24 zł http://www.e-pet(...)liw.html 4,24-3,89=0,35 zł (0.35 gr tyle zarabia średnio stacja na litrze) Oczywiście wpływa tu wiele innych czynników,np odległośc od rafineri i wiele innych,jest to średnia wartośc,jaką zarabia stacja. Pozdrawiam |
|
|
~~ | |
![]() |
|
CYTAT Oczywiście wpływa tu wiele innych czynników,np odległośc od rafineri i wiele innych,jest to średnia wartośc,jaką zarabia stacja. To dlaczego w Płocku jest najdrozej ? Przeciem tam jest rafineria |
|
|
~~ | |
![]() |
|
CYTAT Oczywiście wpływa tu wiele innych czynników,np odległośc od rafineri i wiele innych,jest to średnia wartośc,jaką zarabia stacja. To dlaczego w Płocku jest najdrozej ? Przeciem tam jest rafineria |
|
|
~~ | |
![]() |
|
Nie jestem expertem w dziedzinie paliw i nie wiem dlaczego paliwo jest tam tak drogie w Płocku,podałem tylko fakt ze odległośc wpływa na cene paliw co jest bezsprzecznie prawdą.Nie twierdze tez ze stacje niedogaduja sie między sobą,myśle tyko,że takie protesty to troche jak walka z wiatrakami,bo nic to nie zmieni na dłuższą metę ,tylko chwilowo.Ceny paliw dalej będą rosły i za rok pewnie za litr zaplącimy 5 zł.W Polsce trzeba poruszyc temat biopaliw bo inaczej nic sie nie zmieni.W ta strone trzeba iść i organizować protesty,w niemczech za używanie i produkcje aliw są dopłąty i na bio paliwach mogą jeżdzic wszyscy a w polsce tylko rolnicy i to gdy sami sobie wyprodukuja to paliwo.
Pozdrawiam |
|
|
~~ | |
![]() |
|
dzięki za wyjaśnienia, zrozumiałem nie dam się naciągnąć na tę polityczną awanturę niech sobie protestują pisowcy z powiatu i miasta niech pokażą jaką są siłą, kto się wybierze na tą hucpę polityczną ten GŁUPEK
|
|
|
~~gomez | |
![]() |
|
Panie Lucjuszu,
czym Pan się zajmuje oprócz bycia radnym? Niech się Pan postawi w roli młodego chłopaka harującego na stacji po 12h za 900 zł miesięcznie po to zeby oplacic sobie mieszkanie a moze i studia, a potem ja z kolegami przyjade urządzić Panu taką akcje na stacji? Napewno będzie ubaw. W kogo coś takiego uderzy? Garatuluje pomysłu . |
|
|
~~ | |
![]() |
|
Lepiej było by zorganizować dzień bez samochodu ahh zapomniałem nie macie swoich pomysłow Gratuluje
|
|
|
~~ | |
![]() |
|
DZIEŃ BEZ SAMOCHODU, DOBRE ...
|
|
|
|
![]() |
|
Witam
Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy przyłączyli się do akcji . Było nas ok. 60 samochodów, kierowcy młodsi i starsi, każdy niezadowolony z cen paliw w naszym mieście. Odwiedziliśmy 3 stacje najpierw Orlen potem Statoil i na końcu Lotos. Każdy z nas tankował i płacił jak najdrobniej. Niektórzy przygotowali się bardzo dobrze … tankując za 30 albo 40 zł. I płacąc za to groszami. Cała akcja trwała prawie 2 godziny. Jeszcze raz wszystkim dziękuję i miejmy nadzieję, że wasze zaangażowanie zostanie zauważone przez właścicieli stacji. ( dziękuję też pracownikom stacji za cierpliwość i prawie w 99% miła obsługę ) Pozdrawiam Lucjusz Lucjusz Nadbereżny |
|
~~Pieter | |
![]() |
|
Lucek gdybym to był pracownikiem tej stacji powiesił bym cię za torbe w lesie
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Lucjusz Nadbereżny |
|
~~kick | |
![]() |
|
A ja zdecydowanie popieram dzialalnosć dwoch młodych radnych naszego miasta . Wreszcie ktos cos robi. Oby tak dalej i oby te akcje przyniosły efekt. Prosze , pokażcie mi, który "pan radny" ruszy tyłek i powalczy o nasze sprawy? Juz skonczyły sie czasy , ze ten co głośno krzyczał był skutecznym.Dzis trzeba działać. Dziwie sie glosom krytyki. Widocznie panu typu pisuarWC paliwo nigdy nie zdrożało i wciaz tyle samo kosztuje, przeciez zawsze tankuje za 20zł.
Pozdrawiam i życze powodzenia w kolejnych przedsiewzieciach. |
|
|
~~ | |
![]() |
|
Przecież to nic nie da , co to za ruszenie sprawy jak byście pomyśleli to byście wiedzieli oni to zrobili po to zeby mówili o nich w Tv, dało to coś? obniżyli ceny ?
|
|
|