|
![]() |
|
Chciałbym poruszyć temat nieodsniezonych daszków nad klatkami schodowymi na Al. Jana Pawła II 2, z daszków zwisają sople, ale najwiekszym problemem jest zalegający na nich snieg, i to naprawde duża ilość, Panie prezesie spółdzielni - odprowadzamy składki a Pan nic nie robi w tym celu, 2 rzecz to parkingi i chodniki wokół osiedla!!!Oszczędność ?? czy brak pieniązków?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 1 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Chciałbym poruszyć temat nieodsniezonych daszków nad klatkami schodowymi na Al. Jana Pawła II 2, z daszków zwisają sople, ale najwiekszym problemem jest zalegający na nich snieg, i to naprawde duża ilość, Panie prezesie spółdzielni - odprowadzamy składki a Pan nic nie robi w tym celu, 2 rzecz to parkingi i chodniki wokół osiedla!!!Oszczędność ?? czy brak pieniązków? Nie tylko u was jest taki problem. NON SERVIAM |
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Chciałbym poruszyć temat nieodsniezonych daszków nad klatkami schodowymi na Al. Jana Pawła II 2, z daszków zwisają sople, ale najwiekszym problemem jest zalegający na nich snieg, i to naprawde duża ilość, Panie prezesie spółdzielni - odprowadzamy składki a Pan nic nie robi w tym celu, 2 rzecz to parkingi i chodniki wokół osiedla!!!Oszczędność ?? czy brak pieniązków? to nie tylko Aleje ![]() ale większość osiedli spółdzielni mieszkaniowej dzisiaj sama sobie trochę poodśnieżałam żeby wyjechać a jak pług przejechał to mi moją robotę spier.... czyt. zasypał od nowa odśnieżając przejazd, który pozostał taki sam.... panie prezesie... po co takie dziadostwo odstawiacie z tym odśnieżaniem? Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
a prezes tutaj siedzi ?
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
proponuje wklejac zdjecia sopli najbardziej zagrazajacych ludziom,ponizej linki do zdjec z osiedla ogrody dodam ze wisza juz tam ponad 6 dni mimo interwencji mieszkancow u zarzadcy ktorym jest nieszczesna Spoldielnia Budownictwa Mieszkaniowego(miejmy nadzieje ze juz nieglugo)
sople wisza nad najbardziej uczesczanym przejsciem na tym osiedlu! sople tygodniowe http://img23(...)06ig.jpg http://img59(...)05dj.jpg tutaj po 4 dniach http://img19(...)02wc.jpg |
|
|
![]() |
|
to samo dotyczy się odsnieżania parkingów przyblokowych, pracownicy spółdzielni mieszkaniowej, powinni być zaopatrzeni w łopaty, bardzo ciężko wyjechać z parkingu, samochody wpadają w koleiny. Gospodarzem jest spółdzielnia więc spółdzielnia odpowiada za swój teren, za to jest im płacone.
|
|
|
![]() |
|
Na Ogrodach jest tak ,ze to jedna pani odpowiada za sprzatanie klatek,odsniezanie,dbanie o nalezyty lad na osiedlu.Czy jej to wychodzi pozostaje do oceny mieszkancow osiedla,ja osobiscie uwazam ,ze jedna kobieta nie jest w stanie uporac sie z takim nadmiarem sniegu i powinna miec co najmniej dwie osoby do pomocy.Nie chce wklejac zdjec jak wyglada parking i cale osiedle bo wstyd na cale miasto.
|
|
|
![]() |
|
Jacek....Prezes jeszcze nie siedzi ale jak nie weżmie się za robotę to pewnie będzie siedział
![]() |
|
|
![]() |
|
dzisiaj idąc przez nasze miasto widziałem na niektórych dachach ekipy usuwające sople. Tak więc za jakiś czas pewnie dotrą do każdego
![]() NON SERVIAM |
|
Dołączył: 1 Paź 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Z tymi soplami to jest tak, że u nas nawet usunęli, ale co z tego? 2 dni później było to samo. Pewnie za mało ekip.
A co do tych sopli, które wiszą u kogoś na balkonie to może mógł by je sam strącić. Poprosić sąsiada albo kogoś, żeby stanął na dole i patrzył czy nikt nie idzie. Rozumiem, że ludzie sami nie wychodzą na dach, ale z balkonu to chyba można samemu. |
|
|
![]() |
|
jak tak dalej będzie to SBM odejdzie w niebyt - coraz więcej właścicieli mieszkań ma dość tak drogiego i kiepskiego zarządcy!
@@@ |
|
|
![]() |
|
sople wisza na kazdym bloku, snieg zalegajacy na dachach sprawia ze ludziom mieszkajacym na 4 pietrze przecieka sufit. ekipa robi co moze trzeba troche ja zrozumiec roboty duzo i nikt wam wszytskiego naraz nie usunie. zawsze mozna zadzwonic do spoldzielni i powiedziec ze zwisaja duze sople nad klatka schodowa i czy ktos by mogl to usunac bo moga spajsc w nieodpowiednim czasie.
|
|
|
![]() |
|
Zartujesz z tym zglaszaniem?? nikogo nie obchodzi co ludzie zglaszaja,ja np dzwonilem do zarzadcy(SBM
![]() ''Zdaje sobie sprawe iz jedna pani nie jest w stanie zajac sie wszystkim ale tak rozporzadzil pan Lech,czlowiek od spraw technicznych i inwestycji.'' na moje pytanie czy nie moga usunac sopli i dac pani ktora odsnieza kogos do pomocy uslyszalem: ''Mamy wielu panow ktorzy mogli by pomoc bo siedza w siedzibie i nic nie robia ale pan prezes powiedzial, ze nie widzi takiej potrzebay po za tym zeby mogli pracowac trzeba kupic dodatkowe łopaty do odsnierzania co wiaze sie z kosztami.'' to nie jest sytuacja normalna, ja rozumiem ze zima dala w tym roku wyjatkowo w kosc mieszkancom Polski ale to jest celowe dzialanie Spoldzielni Budownictwa Mieszkaniowego!!! |
|
|
![]() |
|
to chyba zalezy jaka administracja osiedla, bo nie do kazdej spoldzielni dzwoniac uslyszysz takie teksty jak u siebie.
a to trzeba bylo prosze mnie polaczyc z panem lechem i powiedziec mu pare slow ja bym tak zrobila. moja siostra gdy zadzwonila do spoldzielni inny rejon inne osiedle- z prosba by usuneli snieg na dachu bo jej przemaka zjawili sie tego samego dnia. |
|
|
![]() |
|
a po co dzwonić po administracjach, prezesach, lepiej samemu zadbać, założyć wspólnotę mieszkaniową i nie dać wodzić się za nos na dodatek za własne pieniądze
@@@ |
|
|
![]() |
|
osiedle na jana pawla -poreby tam dzwonisz ze wisza sople i ci usuwaja. i tam jest spoldzielnia mieszkaniowa nie wspolnota i co da sie ? da.
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na siedlanowskiego też chodzą goście ze spółdzielni i usuwają sople z dachów. Nie można narzekać....
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
No pewnie że nie ma. Na całym mieście można zauważyć ekipy pracowników spółdzielni tudzież Straży Pożarnej, które mają naprawdę sporo roboty.
Tak więc za wcześnie zaczęliście psioczyć i narzekać ![]() NON SERVIAM |
|
|
![]() |
|
Na moim osiedlu sąsiedzi łopatami odkopują samochody żeby móc wyjechać
![]() ![]() ![]() Pownno się dać łopaty ludziom, którzy nie mają pracy i jakąś stawkę za godzinę odśnieżania ![]() ![]() Fakt widać ekpiy odśnieżające ale pewnie mają tyle zleceń, że nie mogą się wyrobić ale pewnie kiedyś dotrą do poszczególnych osiedli. ... *** J o L k A *** ... |
|