~~KORUPCJA | |
![]() |
|
Zabudowa kościelna jest zwłaszcza w naszym kraju szczególnie rozbudowana . Niestety z tego faktu społeczeństwo nie czerpie żadnych korzyści , bo trudno możliwość uczestnictwa w rytuale zabobonnym rozpatrywać w kategoriach dobra społecznego . Ogromne powierzchnie , połacie terenu z budynkami kościelnymi , można by wykorzystać bardziej charytatywnie . W dobie gdzie mieszkania stały się towarem tylko dla ludzi bardzo zamożnych , kościół powinien zadbać o swoje bezdomne owieczki , mieszkające gdzieś kątem poza granicami naszego kraju . A jeżeli tak bardzo się przyzwyczaili do swoich nieruchomości ,to niech przynajmniej płacą z tego tytułu podatki i zasilą budżet w którym zaczyna brakować na podstawowe cele społeczne (służba zdrowia). Wszak podstawy teologii mówią o konieczności zaopiekowania się ludźmi w potrzebie . Ciekawe ile mieszkań byłoby z tych nikomu póki co nie potrzebnych Kościołów . Ale chciwość naszych czarnych pasterzy , nie pozwoli uczynić na rzecz pożytku publicznego , nic praktycznego ze Świątyń .
|
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
~~Zbynio | |
![]() |
|
W Związku Radzieckim za jego świetności z kościołów robiono magazyny, spichlerze, tobie widzę marzy się to samo. Następny dyżurny prowokator. Zajmij się swoją religią może ją podbudujesz bo pewnie jest nędzna tak jak te twoje wypociny.
|
|
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
CYTAT W Związku Radzieckim za jego świetności z kościołów robiono magazyny, spichlerze, tobie widzę marzy się to samo. Następny dyżurny prowokator. Zajmij się swoją religią może ją podbudujesz bo pewnie jest nędzna tak jak te twoje wypociny. A ja chcę świątyni Peruna... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
~~Zbynio | |
![]() |
|
no to sobie wybuduj z kamyczków w ogródku, jeżeli go masz i sprawi ci to przyjemnośc - może to będzie lepsze od ciągłego gapienia się w TV
![]() |
|
|
~~fdfff | |
![]() |
|
to sobie zbuduj...nikt ci nie broni
|
|
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
CYTAT to sobie zbuduj...nikt ci nie broni Ale ja chcę jak wiadomy kościół - z kasy publicznej ![]() |
|
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
CYTAT no to sobie wybuduj z kamyczków w ogródku, jeżeli go masz i sprawi ci to przyjemnośc - może to będzie lepsze od ciągłego gapienia się w TV ![]() Wiesz, że Ty spędzasz czas oglądając Pudziana w Tańcu z Gwiazdami i Plebanię, nie znaczy to, że wszyscy tak robią. Niektórzy mają nieco większe potrzeby kulturalne niż perypetie, pożal się Swarożycu, gwiazd i gwiazdeczek. A z kamyczków nie chcę - ja chcę taką światynię jak każdy nowy kościół firmowany przez panów z szefem w Watykanie ![]() ![]() ![]() |
|
|
~~Zbynio | |
![]() |
|
@hate eternal przyznaj się ile ci płacą za te kommenty, a może zyskasz przez to awans w swojej sekcie ha ha
|
|
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
CYTAT @hate eternal przyznaj się ile ci płacą za te kommenty, a może zyskasz przez to awans w swojej sekcie ha ha chłopie krocie. Poza tym wiesz, nie jestem w żadnej sekcie w przeciwieństwie do Ciebie buahahahaha. Nie martwicy mózgu ![]() |
|
|
Dołączył: 29 Paź 2007r. Skąd: powiat STW Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ostrożnie hate bo wróci święta inkwizycja i spalą Cię na stosie który zostanie ufundowany z publicznych pieniędzy norodu katolickiego
![]() |
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
CYTAT Ostrożnie hate bo wróci święta inkwizycja i spalą Cię na stosie który zostanie ufundowany z publicznych pieniędzy norodu katolickiego ![]() hehe, znaczy zrobią ze mnie skwarkę? Cóż, mają wprawę ![]() Poza tym ja się ich nie boję ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ale jakbys został męczennikiem to podczas takiej imprezy plenerowej z paleniem stosu możnaby zorganizować jakiś koncert np. Arki Noego
![]() |
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
CYTAT Ale jakbys został męczennikiem to podczas takiej imprezy plenerowej z paleniem stosu możnaby zorganizować jakiś koncert np. Arki Noego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Podstawowy problem -> po co aż tak duże groby i tak potężne piwniczki? Przecież wokół trumny zostaje sporo przestrzeni. Zmieści się mniej zniczy, ale zyskamy więcej miejsca. Oczywiście nieboszczykom przeznaczonym do spalenia trzeba najpierw wypompować krew i wyciąć narządy wewnętrzne, które mogą przydać się w hospitalach. No i sam widzisz jaka imprezka by była, wszyscy by byli zadowoleni ![]() ![]() ![]() |
|
~~Vict | |
![]() |
|
CYTAT Zabudowa kościelna jest zwłaszcza w naszym kraju szczególnie rozbudowana . Niestety z tego faktu społeczeństwo nie czerpie żadnych korzyści , bo trudno możliwość uczestnictwa w rytuale zabobonnym rozpatrywać w kategoriach dobra społecznego . Ogromne powierzchnie , połacie terenu z budynkami kościelnymi , można by wykorzystać bardziej charytatywnie . W dobie gdzie mieszkania stały się towarem tylko dla ludzi bardzo zamożnych , kościół powinien zadbać o swoje bezdomne owieczki , mieszkające gdzieś kątem poza granicami naszego kraju . A jeżeli tak bardzo się przyzwyczaili do swoich nieruchomości ,to niech przynajmniej płacą z tego tytułu podatki i zasilą budżet w którym zaczyna brakować na podstawowe cele społeczne (służba zdrowia). Wszak podstawy teologii mówią o konieczności zaopiekowania się ludźmi w potrzebie . Ciekawe ile mieszkań byłoby z tych nikomu póki co nie potrzebnych Kościołów . Ale chciwość naszych czarnych pasterzy , nie pozwoli uczynić na rzecz pożytku publicznego , nic praktycznego ze Świątyń . I znów dyżurny sługus komuny na posterunku wypełnia polecenie partyjne plucia i szczucia. Znowu ten niedobitek daje upust swojej frustracji i pustce. Jako człowiekowi trzeba mu współczuć, bo to jego osobista tragedia. A na to warczenie nie ma co zwracać uwagi. Już niedługo i cały słuch po komuszeniu zaginie. |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Zabudowa kościelna jest zwłaszcza w naszym kraju szczególnie rozbudowana . Niestety z tego faktu społeczeństwo nie czerpie żadnych korzyści , bo trudno możliwość uczestnictwa w rytuale zabobonnym rozpatrywać w kategoriach dobra społecznego . Ogromne powierzchnie , połacie terenu z budynkami kościelnymi , można by wykorzystać bardziej charytatywnie . W dobie gdzie mieszkania stały się towarem tylko dla ludzi bardzo zamożnych , kościół powinien zadbać o swoje bezdomne owieczki , mieszkające gdzieś kątem poza granicami naszego kraju . A jeżeli tak bardzo się przyzwyczaili do swoich nieruchomości ,to niech przynajmniej płacą z tego tytułu podatki i zasilą budżet w którym zaczyna brakować na podstawowe cele społeczne (służba zdrowia). Wszak podstawy teologii mówią o konieczności zaopiekowania się ludźmi w potrzebie . Ciekawe ile mieszkań byłoby z tych nikomu póki co nie potrzebnych Kościołów . Ale chciwość naszych czarnych pasterzy , nie pozwoli uczynić na rzecz pożytku publicznego , nic praktycznego ze Świątyń . I znów dyżurny sługus komuny na posterunku wypełnia polecenie partyjne plucia i szczucia. Znowu ten niedobitek daje upust swojej frustracji i pustce. Jako człowiekowi trzeba mu współczuć, bo to jego osobista tragedia. A na to warczenie nie ma co zwracać uwagi. Już niedługo i cały słuch po komuszeniu zaginie. Sługus komuny? - to że człowiek napisał prawdę? W tym kraju żyją również ludzie innej wiary niż katolicka i mający inny światopogląd a nie robiący co pan ksiądz powie. Spróbuj pójść do któregoś z księży i powiedzieć że jesteś głodny i bezdomny to jak Cię potraktuje? Przygarnie i nakarmi czy wypędzi. Prędzej to drugie. Przecież w Biblii jest napisane głodnego nakarm, spragnionego napój - ale który z tak mocno wierzących katolików chodzących co niedziela do kościoła tak czyni jak jego bóg nakazuje. Jeszcze się nie spotkałem. |
|