Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
witam
zastanawiam się nad zakupem mieszkania, w bloku na Okulickiego na przeciwko Da Grasso (mieszkanie w bloku - nie wieżowcu chociaż to pewnie mała różnica). Czy ktoś tam może mieszka z forumowiczów ![]() ![]() pozdrawiam |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Opinii nie wyrażę bo nie znam tam nikogo. Ale sam szukam dużego (do 80 m2) mieszkania w stalowej, jakie są teraz ceny za metr???
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Ceny średnio to tak 2700 - 3500, zależy w jakim stanie i jakie budownictwo. 70-80 m kupi za jakieś 200 tyś.
|
|
|
![]() |
|
Co to nikt w tym bloku nie mieszka ani nie ma znajomych
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
No to ostatni raz ponowię pytanie - czy ktoś ma jakieś opinie o tym bloku? czy warto tam się przeprowadzić, czy coś tam szczególnie przeszkadza? A może akurat jakieś szczególne pozytywy zamieszkania w tym bloku? Proszę o opinie!
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
chodzi ci o cżęśc tego wysokiego bloku tylko ta niska ?
Jeżeli tak to z jednej strony ludzie koło 40 a z drugiej 2-3 todziny że szkoda gadać. Zresztą przez to że miasto dawało tam mieszkania socjalne niektórzy ludzie są niezbyt ciekawi. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Dzięki za pierwsze info - właśnie tego się obawiałem że, to rozdawanie socjalne mogło tam sprowadzić średnie towarzystwo. Ja mam upatrzone akurat w tej niższej części - ale myślę że sąsiedzi aż tak źli nie są
![]() |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ściany są ciche nie slychac ludzi z dołu i góry jak w wielkiej płycie. Szwagierka mieszka tyle że ona na w wysokiej czesci i jest csza ispokoj ale wkestia na kogo trafisz w klatce
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
oficjalna wersja brzmi, że w klatce ludzie są ok. - ale inaczej raczej nikt nie powie przecież, jak chce sprzedać. Z drugiej strony, wygląda wszystko (klatka itp.) na nie zniszczone, więc może źle nie jest z sąsiadami. Ja się trochę tez zastanawiałem, czy nie przeszkadza tam bliskość torów i skrzyżowania (zwłaszcza w porach szczytu). W lato może być ciężko jak się chce okno otworzyć czy coś takiego;/
|
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zależy który poziom bloku cię interesuje.Mieszkam w 4-ro piętrowym.Blok,to nie płyta,tylko lany beton i działówki z cegły.Ceny za metr są zależne od metrażu.Po szczęśliwej realizacji planów na te tereny,mieszkania tu na pewno będą kiedyś w cenie.Jest zarządca.Klatki są bardzo zadbane,mieszkania piękne,przestrzenne i duże balkony.Do hałasu już się przyzwyczaiłem.Najgorszy jest wyjazd pociągu zza bloku do chwili jego zniknięcia za budynkiem Da Grasso,no i wyjazd zza niego.Oczywiście działa to w obie strony i przy otwartych oknach.Przy zamkniętych oknach już nawet tego nie słyszę.A co do sąsiadów,to są O.K.Może jest kilku niesfornych młodziaków,ale młodzież wyrasta.Mam nadzieję,że wystarczająco zadowoliłem Cię odpowiedzią.Ja jestem zadowolony.Pozdrawiam i powodzenia.
![]() |
|
|
![]() |
|
No dzięki za konkretne opinie
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dołączył: 13 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Może rozglądnij się na osiedlu ogrody.Ładnie tam i cicho ;)
|
|
|
![]() |
|
no os. ogrody fajna sprawa, ale 1,5 tyś PLN za metr więcej, więc nie ma tematu.
|
|
|
![]() |
|
Reasumując, wychodzi na to iż zamieszkanie w tym bloku (część "niska) jest pomysłem dobrym. Jedynie do pociągów trzeba się będzie przyzwyczaić
![]() ![]() ![]() Jak ktoś jeszcze ma jakieś opinie ciekawe to zapraszam do tematu ![]() |
|
|
![]() |
|
Nie kupiłabym tam mieszkania. Przede wszystkim ze względu na sąsiedztwo. Nie mogę pojąć jak w jednym bloku (niezależnie A czy B, niski czy wysoki) mieszkają ludzie którym przydzielono mieszkanie socjalne i tacy, którzy kupili swoje za ciężko zarobione pieniądze i do tej pory spłacają kredyt. I nie chodzi tu o sprawiedliwość, ale o to, że mieszkających tam traktuje się tak samo.
|
|
|
![]() |
|
Podepnę się do tematu ,a gdzie w Stalowej wg.was polecacie zakup mieszkania.,
![]() |
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ja35!O czym ty człowieku piszesz.W każdym bloku jest taka sytuacja.I to nieważne,czy "spółdzielczy",czy "prezydialny".Spółdzielnia też kiedyś przydzielała.Teraz wybudowali "Ogrody" i wołają jak za przysłowiowe zborze.Kogo stać,to kupuje.A co mają powiedzieć młodzi ludzie,którzy dopiero startują w życie?Chyba nie chciałbyś mieszkać z teściową,bo to może być dobre,ale na krótką metę.Egoista jesteś może skrzywdzony przez los.Współczuje.
![]() |
|
|
![]() |
|
Niestety ale tak to u nas jest, że w nagrodę za to że ktoś nie płaci czynszu i innych opłat, dostaje nowe mieszkanie, a inni biorą kredyty na pół życia (bo wszystko im idzie na opłaty) by kupić jakąś klitkę w rozwalającym się bloku. Nic na to nie poradzi.
Blok z tego tematu to nie jedyny w Stalowej. Nowiutkie osiedle właśnie powstaje koło stadionu z wiadomym przeznaczeniem. Dla ludzi pracujących pozostaje zakup na rynku wtórnym za wygórowane ceny lub ogrody za ceny jak "z dużego" miasta. Ja polecam osiedla skarpa, pławo - spokojnie i prawie wszystko na miejscu - ponad 20 lat tam mieszkałem, więc czas już z tych terenów się wynieść, ale polecam ![]() ps Czeka mnie pewnie spory szok, jak z mojej cichej okolicy wskoczę w gwar "centrum" ![]() |
|
|
![]() |
|
rst75 - po co mnie atakujesz? Wyraziłam swoje zdanie, chyba o to tu chodzi. Dla mnie ten blok zawsze będzie socjalnym. Dla wielu innych również. Pozdrawiam Cię serdecznie.
|
|