Dołączył: 9 Cze 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jak myślicie nadal jest zainteresowanie takim jadłem na weselach? Nie wiem czy sie opłaca i czy sie zdecydować na stół wiejski, bo szkoda troche jak mało co kto ruszy? W sumie sam mam ochote na jakąś kiełbache czy boczuś
![]() ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 26 Wrz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jasne że tak. Do wódeczki najlepsze takie żarcie
![]() Poza tym ładnie wygląda i zawsze jest tam mnóstwo ludzi bo każdy chce spróbować ![]() |
|
|
![]() |
|
Nawet się nie zastanawiaj, pierwsze co pójdzie w ruch zaraz po rosole, bylem ostatnio ma dwóch weselach i na każdym aż zabrakło wiejskiego.
|
|
|
![]() |
|
No właśnie ja do tej pory nie byłem na żadnym weselu z wiejskim jadłem więc nie mam rozeznania. Goście w sumie miastowi, myśle że nie będzie im przeszkadzać. No to teraz musze się porozglądać za stołem, no i zaprawką
![]() ![]() |
|
Dołączył: 26 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A ja nie przepadam za takim jedzeniem
![]() Jeżeli dobrze pamiętam, to moja koleżanka płaciła za taki wiejski stół ok 1000 zł. Potwierdzam jednak, że cieszył się on dość dużym zainteresowaniem. Polecam ich, bo ich znam i uważam, że są świetni: www.piksarstudio.pl |
|
|
![]() |
|
Jeśli ktoś lubi polędwice pół nas pół z wodą i żelatyną+sztuczne dodatki to już jego wybór. Wszystko zależy jak i co jest przyrządzone. Dobry stół nie nazwał bym wiejskim żarciem a szlacheckim, staropolskim, tradycyjnym. Jeśli goście to 100% "balkoniaże" to też dobrze bo zobaczą co dobre
![]() Ja obstawiał bym za: zdrowe, tańsze i tradycyjne. Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
![]() |
|
nie no wiadomo że wyroby mają być dobre - rodzice mają znajomego masaża na wsi więc będzie smaczne no i wiadomo z czego. Dzięki za opinie.
|
|
|
![]() |
|
odp. trochę późno ale zawsze
![]() taki stół powinien być na każdym weselu, ogóreczki, dobry chlebek i smalec ze skwarami do tego, byłem na takim jednym weselu to były kolejki do tego stołu |
|
Dołączył: 1 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Chłopie nawet sie nie pytaj tylko bierz!
Niektóre domy weselne oferują już w standardzie takie stoły. Albo do wyboru stół wiejski lub fontannę czekoladową. Jeśli chodzi o wiejskie jadło to na weselach jem tylko te. To co jest na stole mnie interesuje bo sklepowe szynki wypełnione solankami i ulepszaczami mam nacodzień... a tutaj syte, zdrowe i smaczne kiełbaski wędzone, szyneczki, udziec, ogóreczki kiszone, smalczyk itd. Obok tego nie da się obojetnie przejść ![]() Polecam zajazd w Borowie, tam odstawiają mega stół wiejski ![]() NON SERVIAM |
|
|
![]() |
|
takie jedzonko jest super...
ostatnio często sie je spotyka ale myśle że nie wyszło z mody, bo przecież liczy się to co jest na takim stole. A można naprawde powybierać i wielu "chłopów" ze wsi nadal praktykuje robienie swojszczyzny wystarczy tylko popytać na wioskach. Niektórzy to naprawde cuda robią. Tak przeglądałam neta i znalazłam kilka takich stołów wiejskich...uhhh aż ślinka cieknie ![]() sami zobaczcie: ![]() ![]() no to może tyle ![]() ![]() a jeszcze jedno jak stół wiejski to już niech będzie wiejski i stół a nie na zwykłym stole to wszystko położone, kilka razy tak widziałam i nie zrobiło to szału szczerze mówiąc, warto chyba się wysilić i poszukać stół, zresztą teraz pewnie w większości restauracji są gratis. |
|
|
![]() |
|
Na kilka tego typu imprez organizowanych przez nas zawsze był stół "Wiejskie jadło" Wiele rzeczy mogło zostać, ale stół był wyczyszczony
![]() SMACZNIE, ZDROWO I DOMOWO!!! |
|
|
![]() |
|
Mm, na weselach to zawsze mile widziane
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
PLUUSIA21 ale dałaś popalić ze zdjęciami! Ślina mi do ... ucieka
![]() ![]() Odnośnie swojszczyzny na weselach - polecam! Jednak uważam, że powinno być w wiadomego źródła. Fajne tez było na jednym z wesel na których byłam, że oprócz mięsiw wszelakich był osobny stół z serami, oliwkami, mozzarellą i pomidorami w oliwie. Pycha! Na innym (góralskim) były z kolei pierogi, podpłomyki (inaczej zwane swojsko proziakami) i inne frykadele kulinarne z naszych pięknych gór. Wiadomo - takie jedzonko idzie jak woda, zwłaszcza mieszczanie wcinają ze smakiem, bo w mieście nie za często uświadczy takich rarytasów, bo nie każdy ma znajomego masaża... Głodna się zrobiłam ![]() Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
Dołączył: 18 Cze 2010r. Skąd: Lublin/Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Bierz w ciemno
![]() |
|
|
![]() |
|
no i po weselu... szczerze to dobrze ze doradziliście mi ten stół wiejski. Sam tam często zaglądałem nie wspominając o gościach. Tylko lipa troche bo sie okazalo że na barze było wszystko rozłożone, miał być stół prawdziwy na takie jadło, ale zawiodła restauracja.
|
|
|
![]() |
|
Jak najbardziej polecam. Doskonała decyzja. Mówię na podstawie doświadczenia z własnego wesela. My zrobiliśmy takie jedzonko na zasadzie szwedzkiego stołu. Goście zadowoleni i jedzonko bardzo szybko zjedzone.
|
|
Dołączył: 21 Lis 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Czy ktoś orientuje się gdzie mogę wypożyczyć "wiejski stół" Wyroby będą organizowana przez rzeźnika ale żeby wszystko wyglądało ze smakiem potrzebuje sołu;> Miejsce w którym organizowana jest impreza owego stołu nie posiada:(
Z góry dziękuje za odpowiedz ![]() |
|
|
![]() |
|
masz wiadomość na priv odnośnie pożyczenia stołu.
|
|
Dołączył: 28 Lip 2009r. Skąd: stalowa wola, nisko Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Bylem na kilku weselach gdzie byl wiejski stół min domowej roboty alkohole - nalewki,bimber. Za kazdym razem po kilku godzinach wszystko znikalo, takie wyroby smakuja goscia gdyż nie kazdy ma mozliwosc jedzenia takich rzeczy zbyt czesto
Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|