|
![]() |
|
CYTAT Edzio dzieci się nie wsadza. ![]() ![]() Które argumenty mnie przekonują? Której ze stron? Konkret ![]() A jakie są te wyzwania? Będziecie z Madzią skakali z okien? ![]() A co do sondaży, to podobno wy wyznawcy jedynej słusznej partii w nie nie wierzycie ![]() Madzi już przeszło? ![]() Jak tak dobrze w gospodarce, to czemu nie dadzą tym niepełnosprawnym? ...... Co ty Andrzejku kędzierzawy rycerz jest mi obojętny, najlepiej by było jakby skończył w jakimś więzieniu robiąc za cwela. Także nie życzę mu źle. ![]() Nie wydaje mi się że jest ci on tak samo obojętny jak Jaro , obstawiam że po raz kolejny na tym forum konfabulujesz. ![]() Cały czas wrzucasz materiały posła Brejzy czy innego Onetu i jeszcze się pytasz które? Miej litość Andrzejku - cały czas cytujesz wszystko co uderza w obecny rząd. Widocznie opozycja bardziej ci leży. To że się maskujesz i udajesz bezstronnego to za mało żeby mnie przekonać. Tym bardziej że w czasie rządów PO nie byłeś taki krytyczny. Wystarczy cofnąć się w tym temacie żeby nie być gołosłownym. Ja osobiście wierzę tylko w sondaże CBOS . Są zawsze za władzą i prawie nigdy się nie mylą. ![]() Co do skakania z okien to sam wiesz jak to jest. My funkcyjni żyjemy pod presją i nic nie można z tym zrobić. Czy twój prowadzący cię nie ciśnie? Nie wierzę. ![]() Zupełnie nie rozumiem dlaczego pisiory nie sypnęły groszem na niepełnosprawne dzieci i ich rodziców. Liczą może na przeczekanie. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Kryśka - nie wrzucam wszystkich do jednego wora z prostego powodu.
Zakładam, że większość rodziców i opiekunów osób niepełnosprawnych nie utożsamia się z tym cyrkiem jaki dzieje się w sejmie za sprawą tam "apolitycznie protestujących". Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 1 Lut 2017r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT (strajk.eu) Antyzwiązkowe represje w LOT przybierają na sile. Monika Żelazik, przewodnicząca Związku Zawodowego Personelu Pokładowego i Lotniczego, zostanie zwolniona dyscyplinarnie w piątek. Firma zamierzać również złożyć zawiadomienie do prokuratury. Zdaniem bonzów z LOT działaczka miała prowadzić działania o charakterze terrorystycznym. https://strajk.eu/przewodniczaca-zwiazkiu-w-lot-nielegalnie-zwolniona-i-oskarzona-o-terroryzm-zwalnianie-zwiazkowcow-to-tradycja/ TVP opiekunów nazywa "awanturnicy" to chyba w ramach pełnienia misji o pięknie mowy ojczystej ![]() CYTAT (pikio) strażnicy ze Straży Marszałkowskiej, którzy od niedzieli mają nowe uprawnienia. Mogą między innymi w szczególnych przypadkach stosować tzw. środki przymusu bezpośredniego ... ... Media zwracają z kolei uwagę na to, że słowo „awanturnicy” przez propagandę PRL używane było wielokrotnie. Właśnie tego słowa użył Władysław Gomułka w 1968 roku, kiedy w Polsce trwały protesty młodzieży przeciwko ówczesnej władzy. A abonament obowiązkowy ![]() https://pikio.pl/co-za-wtopa-tvp-ktos-za-to-poleci/ |
|
|
![]() |
|
"Przedstawiciele części środowiska osób niepełnosprawnych piszą list do Europejskiego Forum Niepełnosprawności. "Jesteśmy rozczarowani wybiórczym podejściem". "Przewodniczący Forum nie wsłuchują się w głos całej naszej grupy społecznej, a jedynie osób protestujących i zdają się podtrzymywać nieuczciwą narrację włodarzy Unii Europejskiej krytykujących Polskę i jej rząd""...
" "to właśnie osoby z niepełnosprawnością mają pierwszeństwo głosu i powinny same stanowić o sobie, zaś rodzice i opiekunowie dopiero w drugiej kolejności". Jak wobec tego, także żyjąc na co dzień ze swoją niepełnosprawnością, mamy rozumieć kneblowanie ust własnemu synowi w reakcji na jego wołanie "mamo odpuść"" Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 6 Kwie 2012r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Jak wobec tego, także żyjąc na co dzień ze swoją niepełnosprawnością, mamy rozumieć kneblowanie ust własnemu synowi w reakcji na jego wołanie "mamo odpuść"" Zmęczony chłopak pewnie miał dość. A mama nie chciała aby jego słowa osłabiły protest i odwróciły uwagę od powodu protestu. Polityka to emocje- na tuska też krzyczeli 4 lata temu, wtedy ten zły był tusk teraz pis. Wtedy ta dobra była Solidarna Polska a teraz ta ddobra jest Nowoczesna. Ma okazje PiS pokazać czym jest fachowy socjal na poziomie ale nie potrafi wykorzystać okazji. Słabych mają spindoktorów. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CYTAT CYTAT Ja się pytam gdzie są ojcowie tych dzieci? CYTAT (Andrzej_2.0) rsta ojcowie może pracują. I śpią sobie wygodnie w łóżku, w domu a żony i niepełnosprawne dzieci wysłali na koczowanie do sejmu? Jest tam jeden ojciec. Reszta zapewne pracuje i bardzo możliwe że po pracy śpi w wygodnym łóżku o ile takie ma. Niestety do sejmu żaden z nich nie zostanie wpuszczony więc pewnie nawet TVPiS ci go nie pokaże. Do czego zmierza twoje pytanie? Edzio jeśli ktoś ktokolwiek wytyka błędy i głupotę PiS to dlaczego mam tego nie cytować? Jeśli sam Jarek w 2011 twierdził, że można obniżyć ceny paliw tylko trzeba być odważnym, a ja go cytuje to jestem PiSowcem? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego politycznego pajaca, który za wszelka cenę chce udowodnić, że protest opiekunów i niepełnosprawnych jest polityczny. Czy w 2014 roku gdy Ci sami opiekunowie weszli do sejmu na zaproszenie posła Mularczyka (dzisiaj pisiorka) to tamten protest też był polityczny i czy wtedy popierałeś postulaty protestujących? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zmęczony chłopak pewnie miał dość. A mama nie chciała aby jego słowa osłabiły protest i odwróciły uwagę od powodu protestu. Polityka to emocje- na tuska też krzyczeli 4 lata temu, wtedy ten zły był tusk teraz pis. Wtedy ta dobra była Solidarna Polska a teraz ta ddobra jest Nowoczesna. Ma okazje PiS pokazać czym jest fachowy socjal na poziomie ale nie potrafi wykorzystać okazji. Słabych mają spindoktorów. Próbujesz tłumaczyć oczywisty gest. "Zamknij się - skoro nie masz takiego zdania jak ja" Niepełnosprawni są w tym proteście tylko narzędziem. PiS zrobił błąd pozwalając Kurskiemu zrobić z Wiadomości TVP - Dziennik Telewizyjny bis. Płacą cenę za propagandę sukcesu. Ale to nie umniejsza hipokryzji protestujących, którzy przyszli tam na zaproszenie zagorzałych eugenicznych aborcjonistów i udają, że to nie jest protest polityczny. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
A kto wykorzystywał protestujących gdy ci przyszli do sejmu na zaproszenie posła Mularczyka?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Nowoczesna wiadomo że jakoś próbuje na tym proteście upiec swoją pieczeń co nie zmienia faktu że pomoc się im należy bo opiekunowie i niepełnosprawni to nie tylko Ci co są na korytarzu.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Nowoczesna wiadomo że jakoś próbuje na tym proteście upiec swoją pieczeń co nie zmienia faktu że pomoc się im należy bo opiekunowie i niepełnosprawni to nie tylko Ci co są na korytarzu. Nowoczesna? Przecież ta posłanka, która im pomaga i ich zaprosiła wystąpiła z nowoczesnej i jest posłem niezależnym. Bardzo mocno PiS i jego funkcyjni próbują udowodnić polityczność tego protestu. Sami nie widzą, że są polityczni ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Ta posłanka jest tak samo niezależna jak i ty Andrzejku. I nie jest to żaden komplement Andrzejku , jak się pewnie domyślasz.
![]() Szczerze mówiąc większej idiotki niż pani Scheuring-Wielgus świat polskiej polityki nie widział i chyba długo nie zobaczy. Ewa Kopacz przy tym dziwadle jawi się jako kobieta z klasą. A myślałem że pani premier Kopacz nikt nie przebije. ![]() Właśnie dlatego ten protest upadnie bo osoba pokroju poseł Scheuring- Wielgus kręci się koło tych biednych ludzi. O ile normalni ludzie popierają postulaty osób niepełnosprawnych to już osoba pani poseł wzbudza jedynie wzgardę. I właśnie dlatego PiS wygrywa tą bitwę. Można tylko wyrazić żal że nikt protestującym nie podpowiedział żeby tego babsztyla przegonić na cztery wiatry. ![]() Szkoda patrzeć jak TVN Polsat czy inne twoje ulubione media Andrzejku pompują sprawę dzień i noc. Takie pompowanie balona bywa złudne , czasem po prostu pęka Andrzejku. Chyba nawet ty to rozumiesz. A jeżeli nie to popytaj swojego prowadzącego w waszym sztabie . On ci to wszystko ładnie zreferuje. ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 28 Marz 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ta posłanka jest tak samo niezależna jak i ty Andrzejku. I nie jest to żaden komplement Andrzejku , jak się pewnie domyślasz. ![]() Szczerze mówiąc większej idiotki niż pani Scheuring-Wielgus świat polskiej polityki nie widział i chyba długo nie zobaczy. Ewa Kopacz przy tym dziwadle jawi się jako kobieta z klasą. A myślałem że pani premier Kopacz nikt nie przebije. ![]() Właśnie dlatego ten protest upadnie bo osoba pokroju poseł Scheuring- Wielgus kręci się koło tych biednych ludzi. O ile normalni ludzie popierają postulaty osób niepełnosprawnych to już osoba pani poseł wzbudza jedynie wzgardę. I właśnie dlatego PiS wygrywa tą bitwę. Można tylko wyrazić żal że nikt protestującym nie podpowiedział żeby tego babsztyla przegonić na cztery wiatry. ![]() Szkoda patrzeć jak TVN Polsat czy inne twoje ulubione media Andrzejku pompują sprawę dzień i noc. Takie pompowanie balona bywa złudne , czasem po prostu pęka Andrzejku. Chyba nawet ty to rozumiesz. A jeżeli nie to popytaj swojego prowadzącego w waszym sztabie . On ci to wszystko ładnie zreferuje. ![]() Zapomniałem, że mamy do czynienia z ekspertem. Na świecie sami idioci ale szczęśliwie jest Edzio ![]() Jeśli chodzi o pompowanie tematu to również TVPiS pompuje tę bańkę. PiS wygrywa tę bitwę? Chyba jak sondaż zrobisz na spotkaniu pisowskim ![]() Zapomniałeś o Sorosie ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT (Ajwonka) Nowoczesna wiadomo że jakoś próbuje na tym proteście upiec swoją pieczeń co nie zmienia faktu że pomoc się im należy bo opiekunowie i niepełnosprawni to nie tylko Ci co są na korytarzu. CYTAT (Andrzej_2.0) Nowoczesna? Przecież ta posłanka, która im pomaga i ich zaprosiła wystąpiła z nowoczesnej i jest posłem niezależnym. Bardzo mocno PiS i jego funkcyjni próbują udowodnić polityczność tego protestu. Sami nie widzą, że są polityczni ![]() Sory, uwierzyłam i poległam propagandzie proPiSowskiej która jest non-stop powtarzana. CYTAT (EdoZchabzin) I właśnie dlatego PiS wygrywa tą bitwę. Wstyd mi za takich jak ty ![]() Cieszyć się, że rządy (PO i PIS) nie chciało i nie chcą porządnie pomóc słabszym. Wstyd. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zapomniałem, że mamy do czynienia z ekspertem. Na świecie sami idioci ale szczęśliwie jest Edzio ![]() Jeśli chodzi o pompowanie tematu to również TVPiS pompuje tę bańkę. PiS wygrywa tę bitwę? Chyba jak sondaż zrobisz na spotkaniu pisowskim ![]() Zapomniałeś o Sorosie ![]() Edzio jest z Chabzin. A tam wszyscy są tacy mądrzy. Nie zapominaj o tym Andrzejku. ![]() Cóż mogę poradzić że oglądasz i łykasz Polsat , TVN , gazetę.pl czy inny Onet? Skoro tego typu media + facebookowe konta posłów Brejzy czy Myrchy są dla ciebie wyznacznikiem wiedzy o świecie , to jaką ocenę wystawiasz sam sobie? Jak zawsze podkreślam nie ma żadnej różnicy między idiotą oglądającym TVN czy Polsat a idiotą oglądającym TVP. Jeden widzi szary świat w barwach czarnych , a drugi tą samą szarość dnia codziennego dostrzega w brawach nieskazitelnie białych. Ale obaj pozostają idiotami i żadne słowa tego nie zmienią. Jeżeli TVP pompuje ten balon ( nie wiem - nie oglądam chłamu) to pewnie dlatego że PiS poczuł krew. Ludzie są zmęczeni tym protestem i Kuski chce coś na tym ugrać dla władzy. Byle nie przesadził bo zasada o pompowaniu balona obowiązuje wszystkich medialnych manipulatorów. I tych z Wiertniczej i tych z Woronicza. A co z tym Sorosem? Próbujesz zastosować manewr ucieczki do przodu ? No wiesz taka zmiana tematu na coś wygodniejszego? ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT (EdoZchabzin) I właśnie dlatego PiS wygrywa tą bitwę. Wstyd mi za takich jak ty ![]() Cieszyć się, że rządy (PO i PIS) nie chciało i nie chcą porządnie pomóc słabszym. Wstyd. Jedyną rzeczą za którą powinnaś się wstydzić to fakt niezrozumienia moich postów. Od samego początku tego protestu jestem zdania że komu jak komu , ale właśnie niepełnosprawnym się należy. Problem jest taki że rodzice dzieci niepełnosprawnych zostali wciągnięci (świadomie lub nie) w politykę i to im zaszkodziło. A patronat ( mecenat) posłanki Scheuring- Wielgus i redaktora Knapika z TVN to był pocałunek śmierci. ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
Edo bez sensu. Wybrałeś sobie jednego z dziennikarza i posłankę i na tej podstawie oceniasz kto ma wygrać. PIS czy posłanka z dziennikarzem. I mieszasz ich w bitwe. Wstyd.
|
|
|
![]() |
|
Bo Edzio już tak ma. Jest tylko ta prawda, którą obwieszcza Edzio a pozostali to idioci. On jedyny ma poprawne poglądy i wie na czym świat stoi
![]() ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT Edo bez sensu. Wybrałeś sobie jednego z dziennikarza i posłankę i na tej podstawie oceniasz kto ma wygrać. PIS czy posłanka z dziennikarzem. I mieszasz ich w bitwe. Wstyd. Inaczej jest jakiś margines normy i poza nią cała reszta. Normą jest to co jest akceptowalne dla przeciętnego zjadacza chleba. To co poza nią wykracza jest już dewiacją ( o ile pamiętam tak głosił Arystoteles). ![]() W każdym razie normalny racjonalnie myślący człowiek odrzuca skrajności typu posłanka Scheuring-Wielgus czy redaktor Knapik. Jest to para hien , które swym wyciem odstręczają od choćby najbardziej zaszczytnej idei. Tak ja to pojmuję. Żeby była jasność: ludzkie hieny są nie tylko w TVN i w Nowoczesnej. Ale akurat w tym przypadku właśnie dzięki min tym patronom zadziałał efekt pocałunku śmierci , o którym pisałem powyżej. ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bo Edzio już tak ma. Jest tylko ta prawda, którą obwieszcza Edzio a pozostali to idioci. On jedyny ma poprawne poglądy i wie na czym świat stoi ![]() ![]() Pisałem ci już Andrzejku że w moich rodzinnych Chabzinach wszyscy tacy mądrzy. ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
Są tu tacy co na niepełnosprawnych mówią polityczni.
A chwalą 500+ które jest na biliard procent polityczne i służyło wygranej. |
|
|
![]() |
|
No, to majstersztyk. Kupić głosy za pieniądze wyborców
![]() ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Z cyklu zabierzemy tym którzy pracują by dać tym którzy...
Rząd będzie podnosił podatki, bo zadłużenie rośnie Ministerstwo Infrastruktury chce opodatkować i ozusować całość dochodów, które otrzymują transportowcy – donosi „Rzeczpospolita” Wynagrodzenie zasadnicze w tej branży stanowi tylko ok. 30 proc. wypłacanej kwoty. Reszta to zwolnione z podatku PIT i ZUS diety, ryczałty za noclegi, dyżury oraz nadgodziny. Po co rządzący mieliby się decydować na taki krok? Odpowiedź znajdziemy w najnowszym raporcie resortu finansów nt. długu Polski. Okazuje się, że ten nadal rośnie, a co za tym idzie, generuje coraz większe koszty dla budżetu kraju... Źródło: https://wolnemedia.net/rzad-bedzie-podnosil-podatki-bo-zadluzenie-rosnie/ Stare ale fajne. Można się pośmiać. Rozwijamy gospodarkę ![]() Zabrali jednym, dali drugim. Ci drudzy nic więcej nie zrobili. Albo nie zaczeli nic robić wcale- rozwineli gospodarkę ![]() http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-11-15/morawiecki-gdyby-nie-500-plus-z-polski-wyjechaloby-milion-osob/ https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
Zabiorą transportowcom, będzie na "rolnik+" każdy głos kupiony za pieniądze podatników na wagę złota.
Potem wprowadzą nowe oznaczenia, żeby Eko Grażynki nie kupowały egipskich ziemniaków i zabiorą rolnikom. Dadzą innym a dług rośnie. Jakie będzie kolejne "plus"? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Dlug USA też rośnie ale może Francji spada, sprawdzisz? Gospodarka finansowa państw różni się od gospodarowania budżetami domowymi, ekonomiści to wiedzą
|
|