|
![]() |
|
Przed maturami nauczyciele informatyki z LO KEN zachęcali do uczestnictwa w bezpłatnym kursie Cisco - jeśli dobrze zrozumiałem - przez Internet. Zapisała się dość duża grupa chętnych. Miał rozpocząć się na początku czerwca, ale nie otrzymaliśmy dalszych informacji. Czy rzeczywiście firma organizuje kurs i to za darmo? To wydaje mi się podejrzane. Dodatkowy certyfikat przecież się przyda
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 3 Lut 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Przed maturami nauczyciele informatyki z LO KEN zachęcali do uczestnictwa w bezpłatnym kursie Cisco - jeśli dobrze zrozumiałem - przez Internet. Zapisała się dość duża grupa chętnych. Miał rozpocząć się na początku czerwca, ale nie otrzymaliśmy dalszych informacji. Czy rzeczywiście firma organizuje kurs i to za darmo? To wydaje mi się podejrzane. Dodatkowy certyfikat przecież się przyda ![]() Wiec tak, sam kurs jest za darmo, natomiast za egazmin musisz zaplacic co nie jest ani tanie anie nie latwo go zdac, i dopiero po zdanym egzaminie masz certyfikat. Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem |
|
Dołączył: 5 Lip 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Cisco nie organizuje kursow przez internet
![]() Tutaj masz informacje co to kursu CCNA http://cisco(...)anizacja Oczywiscie po odbyciu takiego szkolenia masz szanse na certyfikat |
|
|
![]() |
|
Jak wygląda kurs Cisco? Co robicie na zajęciach praktycznych?
O kursie Cisco z LO KEN nadal cichosza. W Rzeszowie kurs kosztuje 495 PLN/semestr. Czy opłaca się? Ile kosztuje egzamin certyfikujący? Jest zniżka 70% gdy zaliczymy testy i egzamin semestralny na co najmniej 70%. Można nauczyć się czegoś więcej niż jest w Wikipedii? Potrzebuję jak najwięcej informacji od uczestników kursu Cisco. Piszcie wszystkie spostrzeżenia. Liczy się poziom i jakość, bo dla samego papierka szkoda kasy. |
|
|
![]() |
|
Każdy certyfikat cisco jest terminowy??
|
|
Dołączył: 21 Cze 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Certyfikat na poziomie CCNA wazny jest na 3 lat od chwili zdania egzaminu w osrodku do tego przeznaczonym (krakow, warszawa) mozna go przedluzyc rozpoczynajac sciezke z CCNP. Ja robie CCNA w Kielcach w Rzeszowie nie moglem sie dogadac (nie odpisywali na maile, zero kontaktu) Watpie zeby kurs tego typu byl utworzony w Stalowej Woli z uwagi na brak wykladowcy z CCAI (Cisco Certified Academy Instructor) oraz laboratorium zgodnego z wymaganiami Cisco.
Pozdrawiam Krzysiek |
|
|
![]() |
|
Witam
Ja kurs CCNA robiłem rok temu w Rzeszowie w Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania http://cisco.wsiz.rzeszow.pl/index.php?id=aktualnosci. Co do organizacji kursu, to możesz napisać maila i powinni Ci odpisać - ja czekałem trochę aż zbiorą całą grupę. Kurs wyglądał tak że jeździłem w soboty i niedziele i mieliśmy wykłady. Wykładowcy przedstawiają temat, ale wszystko to samo masz w materiałach udostępnianych przez platformę netacad http://www.cisco.com/web/learning/netacad/index.html oczywiście po tym jak założą Ci konto na portalu Cisco. W sumie po wykładach i tak trzeba było poczytać we własnym zakresie. Fajne jest to że materiały są w necie, więc można było sobie w domu robić powtórkę. Co do praktyki, to zajęcia były w pracowni informatycznej, sprzęt jest dostępny, można było się bawić. Fajną rzeczą była też praca na symulatorze Cisco PacketTracer ( do sciągnięcia ze stronki Cisco). Większość zadań robiło się wirtualnie bo po kilku godzinach wykładów mało komu chciało się bawić długo ze sprzętem. Ogólnie kurs w Rzeszowie oceniam pozytywnie, byłem laikiem jeśli chodzi o pracę na sprzęcie dlatego dowiedziałem się dużo nowych rzeczy. Heh, niestety z braku czasu nie podchodziłem jeszcze do egzaminu końcowego i to było błędem. |
|
Dołączył: 21 Cze 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A jeszcze nawiozujac do oplat to cena CCNA jest chyba jedna z najniszych jesli chodzi o szkolenia z IT
![]() |
|