Dołączył: 12 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Witam jestem w 2 kl technikum i mam poprawke z calego roku
jak wyglada taki egzamin? slyszalem ze sa dwie czesci- ustna i pisemna- na czym one polegaja? ile ma sie czasu na rozwiazanie zadan? ile trzeba uzyskac procent zeby zdac? czy moge miec kalkulator jesli tak to jaki? bardzo prosze o pomoc |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 14 Sty 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
proponuje się nauczyć ;) ale na takich egzaminach z tego co slyszalem jest w miare luźno zalezy do jakiej szkoly chodzisz jeszcze
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Kalkulator prosty na wszystkich egzaminach jest dozwolony. Pozatym w II klasie technikum inny Ci do niczego nie jest potrzebny. Módl się żeby nie nie było ustnego takiego jak na studiach bo teorii jest się gorzej nauczyć niż praktyki
![]() Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
![]() |
|
A własnie wg mnie na studiach teorii sie łątwiej nauczyc niz praktyki
![]() ![]() |
|
Dołączył: 12 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
aleee ja nie jestem na studiach...xD chodze do tech pod hute
|
|
Dołączył: 20 Sie 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W każdej szkole jest opracowany Wewnątrzszkolny System Oceniania (oczywiście w każdej szkole może się trochę różnić). Na podstawie zapisów WSO egzamin poprawkowy przebiega mniej więcej wg takich zasad:
"a.) egzamin poprawkowy przeprowadza się w ostatnim tygodniu sierpnia na pisemną prośbę ucznia lub jego rodziców; prośba o egzamin składana jest w ostatnim tygodniu nauki, przed posiedzeniem rady klasyfikacyjnej, b.) egzamin obejmuje podstawowe, zrealizowane treści kształcenia z danego przedmiotu, c.) egzamin przeprowadzany jest w formie pisemnej i ustnej (z zastrzeżeniem pkt. d.) – zgodnie z poziomem wymagań na ocenę dopuszczającą, d.) egzamin z plastyki, muzyki, wychowania fizycznego i informatyki przeprowadza się przede wszystkim w formie ćwiczeń praktycznych, e.) egzamin poprawkowy trwa co najmniej 45 minut, f.) egzamin przeprowadza komisja powołana przez dyrektora w składzie: dyrektor szkoły lub inny nauczyciel zajmujący stanowisko kierownicze (jako przewodniczący komisji), nauczyciel prowadzący dane zajęcia edukacyjne (jako egzaminator), nauczyciel prowadzący takie same lub pokrewne zajęcia (jako członek komisji); nauczyciel - egzaminator może być zwolniony z udziału w pracach komisji na własną prośbę lub w innych szczególnie uzasadnionych przypadkach; w takim przypadku dyrektor szkoły powołuje jako osobę egzaminującą innego nauczyciela prowadzącego takie same zajęcia, z tym, że powołanie nauczyciela zatrudnionego w innej szkole następuje w porozumieniu z dyrektorem tej szkoły’ g.) pracę ucznia oceniają wspólnie członkowie komisji, h.) uczeń, który nie zdał egzaminu poprawkowego, nie uzyskuje promocji, i.) na dokumentację egzaminu składają się: - protokół zawierający informację o przedmiocie, dane ucznia, formę egzaminu, dane osobowe komisji, termin egzaminu, wynik egzaminu oraz ocenę ustaloną przez komisję wraz z jej uzasadnieniem, - zadania egzaminacyjne wraz z pisemną pracą ucznia i zwięzłą informacją o ustnych odpowiedziach, dokumentację dołącza się do arkusz ocen ucznia, j.) uczeń, który z udokumentowanych i uzasadnionych przyczyn losowych nie mógł w wymaganym terminie przystąpić do egzaminu poprawkowego, może przystąpić do niego w najbliższym możliwym terminie, określonym przez dyrektora szkoły." Podkreślam raz jeszcze, że w każdej szkole jest nieco inny WSO, warto więc sprawdzić, jak jest u Ciebie. Powodzenia na poprawce ![]() Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|