~~tomek | |
![]() |
|
Bzdury piszesz odnośnie LPG, a i z paliwami nie jest dokładnie tak. Kazdy punkt sprzedający LPG do samochodow musi sprzedawac produkt zgodny z Dz.U. 2006 nr 251 poz. 1851 Rozporządzenie Ministra Gospodarki z dnia 28 grudnia 2006 r. w sprawie wymagań jakościowych dla gazu skroplonego (LPG)
Kontrole jakości określa dokładnie Dz.U. 2006 nr 169 poz. 1200 Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o systemie monitorowania i kontrolowania jakości paliw , o jej wynikach można poczytac na stronie uokik w dziale jakość paliw, gdzie widnieją oprócz stacji firmowych, uznane przez Ciebie za w pewien sposób uprzywilejowane stacje "auto-gaz". Co do benzyn o ON to shell, statoil czy bp kupuja paliwo od lotosu, orlen ma jak latwo sie domyslic swoje. I wbrew pozorom benzyny od lotosu i orlenu roznia sie i to dosyc znacznie dodatkami, ktorych jest w benzynie do 15% V/V. |
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
~~bombel | |
![]() |
|
Iks twoje wypowiedzi są smieszne, jak na lpg i auto-gaz musza miec papiery legalności wiec co ty piszesz ?? Nie wiem skąd masz jakies dziwne info
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
na mleczarni najlepszy gaz tam za centrum
|
|
|
![]() |
|
CYTAT na mleczarni najlepszy gaz tam za centrum tam kolo loku ? ![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
~~fizyk | |
![]() |
|
Tutaj kłania się fizyka a mianowicie do benzyny można dolać 0,2% nie 2 tylko 0,2% wody większa ilość powoduje rozwarstwienie się(rosół)i tankując wlewalibyśmy najpierw paliwo(woda zbiera sie na górze zbiornika)dopiero na koncu poleciała by nam prawie sama woda i auto by nie odpaliło na tym więc to fizycznie niemożliwe.
Innaczej jest z LPG bo gaz jest pod ciśnieniem lecz podłączając do zbiornika wodę pod odpowiednim ciśnieniem miesza sie wręcz rewelacyjnie i wiekszość stacji dolewa wode tylko zależy która ile im mniej tym mają lepszy gaz poczytajcie na forach jak ludzie demontują biorniki gazu i wylewają wode z nich wiadrami |
|
|
~~tomek | |
![]() |
|
Tee fizyk, chyba się uczyłeś tej fizyki z wikipedii bo piszesz tak wierutne bzdury, że aż nie mam siły ich sprostować. Poczytaj sobie o LPG i benzynie i ich właściwościach fizykochemicznych, później o H2O, na koniec przeczytaj podręcznik do fizyki dla szkół podstawowych. Nie wprowadzaj innych w błąd i nie obrażaj fizyków
|
|
|
~~buczek | |
![]() |
|
Dokładnie fizyk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
spokojnie panienki
![]() podobno najlepiej tankować gaz który ma zbiorniki pod ziemia nie wiem czy to prawda : ![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
~~tomek | |
![]() |
|
Nie prawda. Umiejscowienie zbiornika nie ma nic do jakosci sprzedawanego LPG.
Ps. Sam jestes panienka |
|
|
|
![]() |
|
Mam założoną butle 45l przeważnie wchodzi do niej 35-6 l, a na stacji Lotos po zatankowaniu weszło prawie 43l
![]() |
|
|
![]() |
|
agatowówka. mają tani.
|
|
|
![]() |
|
Ja miałem tu na myśli pojęcie uczciwości.
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Ja miałem tu na myśli pojęcie uczciwości. Raz też mnie tak naciągnęli na Orlenie przy Staszica ![]() 42 litry do butli 40 mi wlali skur..... ![]() Do niedawna lałem gaz na Agatówce ale jak podnieśli ceny to przeniosłem się właśnie na Lotos w Stalowej ![]() Jak dotychczas nie mam zastrzeżeń ani co do ilości ani jakości tankowanego gazu ![]() ![]() |
|