|
![]() |
|
Witam
jestem ciekaw jakie macie doświadczania z kupowaniem gazu gdzie jest dobry gaz a gdzie lipa niszcząca silnik ? ja tankuje na Statoil kiedyś zatankowałem pod lublinem na orlenie to musiałem zawór przeczyszczać u gazowców bo zanieczyszczony gaz byl... ![]() ![]() ![]() ![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
|
~~bobus | |
![]() |
|
W Rozwadowie najtaniej i nie mialem problemow do tej pory.
|
|
|
|
![]() |
|
a gdzie dokladnie
![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
~~tom | |
![]() |
|
Też chciałbym wiedzieć gdzie jest najlepszy gaz, do tej pory czesto tankowałem na Bliskiej i w efekcie musiałem zrobić regeneracje parownika, teraz tankuje na Bp, ale nie jestem przekonany do konca do tej stacji i ich gazu.
Bolko gdzie przeczyszczałeś wspomniany wcześniej zawór? |
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Moje zdanie jest takie tani gaz - ch*jowy gaz i to sie sprawdza. Jezeli stacja LPG ma gaz z firmy o nazwie "TEZET" polecam nie tankowac !! Takie stacje to m.in
ul Sandomierska (k/muzeum) ul. Energetykow (LOK) TOTAL (RiA Jamnica) Bliska (Agatówka) Najlepszy gaz (a zarazem najdrozszy) ma stacja STATOIL. Zreszta zatankujcie sobie na "TEZETach" i sprawdzcie ile przejedziecie na gazie, a pozniej zatankujcie na dobrej stacji czyt STATOIL, BP i wtedy bedzie wiadomo gdzie lepszy ![]() Pozdrawiam Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
~~ifeelgood | |
![]() |
|
ja przez lat kilka ladnych lat tankowalem na stacji za grebowem po prawej stronie lecac w kierunku tarnobrzega, spory plac z fordem focusem przy budzie, lub w annopolu a jezeli ktos jezdzi w kierunku opatowa to okaline polecam stacja ma ze 12 lat i zawsze dobry gaz byl :]
|
|
|
|
![]() |
|
tom
na piaskach fajni fachowcy znają się na rzeczy i tanio ale nie pamiętam nazwy firmy ![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
|
![]() |
|
Na piaskach to Czesław Słowik i spółka GAZ BUT cos tam... no tak sie znali ze niemogli mi glupiego poldka naprawic jakies 2 lata temu.
Ja polecam gaz na samym koncu jamnicy po lewej stronie (od strony STW) tam jest gaz dostarczany przez STATOIL ![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
do vir... 2 lata temy to mogli być całkiem inni pracownicy ...
ja miałem naprawiane jakieś 3 miechy temu i było OK ![]() btw -> Poldek to magiczny samochód nie dziw sie heheh ![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
CYTAT kiedyś zatankowałem pod lublinem na orlenie to musiałem zawór przeczyszczać u gazowców bo zanieczyszczony gaz byl... ![]() ![]() ![]() ![]() Jaki zawór? Może filtr? Gazownicy zalecają przeczyszczać filtr co 15 tys. km. Pewnie miałeś dawno nie czyszczony i tak się złożyło, że po zatankowaniu pod Lublinem filtr, który był zapchany w 99% zapchał się całkowicie. A koszt? 20-30 zł, ale to wyrzucenie pieniędzy - wystarczy klucz oczkowy 13 i 5 minut roboty. Ręce tylko trzeba potem umyć, bo brudzi. ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT ja przez lat kilka ladnych lat tankowalem na stacji za grebowem po prawej stronie lecac w kierunku tarnobrzega, spory plac z fordem focusem przy budzie, ] Ta miejscowość to Jeziórko ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT do tej pory czesto tankowałem na Bliskiej i w efekcie musiałem zrobić regeneracje parownika Też tankuję najczęściej na Bliskiej w Agatówce i mimo przejechania ponad 110 tys. km nie miałem żadnych problemów z instalacją LPG. Parownik ma żywotność ok. 100 tys. km, więc może na Twój parownik przyszła po prostu pora? |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT kiedyś zatankowałem pod lublinem na orlenie to musiałem zawór przeczyszczać u gazowców bo zanieczyszczony gaz byl... ![]() ![]() ![]() ![]() Jaki zawór? Może filtr? Gazownicy zalecają przeczyszczać filtr co 15 tys. km. Pewnie miałeś dawno nie czyszczony i tak się złożyło, że po zatankowaniu pod Lublinem filtr, który był zapchany w 99% zapchał się całkowicie. A koszt? 20-30 zł, ale to wyrzucenie pieniędzy - wystarczy klucz oczkowy 13 i 5 minut roboty. Ręce tylko trzeba potem umyć, bo brudzi. ![]() nie nie filtr stary rozróżniam filtr od zaworu , dokładnie chodziło o pływak w butli który odpowiada za zamykanie dopływu gazy gdy tankuje do jest pełna i wskazywanie poziomu gazu w butli ,,,ale pod wywlekam syfu z Orlenu zawiesił się i w efekcie nie dało się zatankować gazu bo niby butla plena ,, i jeszcze jedno , garażowym mechanikom nie radze samemu grzebać w instalacji gazowej TO NIEBEZPIECZNE ! koszt naprawy 20 zł życie bezcenne ![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
|
![]() |
|
CYTAT do vir... 2 lata temy to mogli być całkiem inni pracownicy ... ja miałem naprawiane jakieś 3 miechy temu i było OK ![]() btw -> Poldek to magiczny samochód nie dziw sie heheh ![]() heh no nie ekipa sie nie zmienila tybardziej szef. Po podpieciu instalacji tankuje ja swoim brudnym gazem (glimar) i testuje... nie polecam CYTAT cool girl ja popieram stacyjke na ul.Sandomierskiej tanio i jakosciowo dobrygood dobry jakosciowo ??? hahaha moj kolega tam pracuje i mowi co innego... ciekawe kto ma racje ![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
~~ala2 | |
![]() |
|
CYTAT CYTAT CYTAT kiedyś zatankowałem pod lublinem na orlenie to musiałem zawór przeczyszczać u gazowców bo zanieczyszczony gaz byl... ![]() ![]() ![]() ![]() Jaki zawór? Może filtr? Gazownicy zalecają przeczyszczać filtr co 15 tys. km. Pewnie miałeś dawno nie czyszczony i tak się złożyło, że po zatankowaniu pod Lublinem filtr, który był zapchany w 99% zapchał się całkowicie. A koszt? 20-30 zł, ale to wyrzucenie pieniędzy - wystarczy klucz oczkowy 13 i 5 minut roboty. Ręce tylko trzeba potem umyć, bo brudzi. ![]() nie nie filtr stary rozróżniam filtr od zaworu , dokładnie chodziło o pływak w butli który odpowiada za zamykanie dopływu gazy gdy tankuje do jest pełna i wskazywanie poziomu gazu w butli ,,,ale pod wywlekam syfu z Orlenu zawiesił się i w efekcie nie dało się zatankować gazu bo niby butla plena ,, i jeszcze jedno , garażowym mechanikom nie radze samemu grzebać w instalacji gazowej TO NIEBEZPIECZNE ! koszt naprawy 20 zł życie bezcenne ![]() 20 zł - wystarczy, by zwgałcili samochód - a jak piszesz życie bezcenne ... ![]() |
|
|
Dołączył: 2 Gru 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A ankowaliśćie kiedy na 'KRAK GAZ' ?.. Niesty niema tego w Stw. i okolicach ..
![]() ![]() wieś się bawi \' : ) |
|
~~jakison | |
![]() |
|
KRAK GAZ - jest dostawca gazu na lotosie...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
no to gdzie w końcu tankować ?
![]() Staś> idziesz do kościoła na 11 00 ? Maciuś> nie mam kasy |
|
|
![]() |
|
CYTAT no to gdzie w końcu tankować ? ![]() Tam gdzie najtaniej ![]() Dzisiaj w Rozwadowie 1,95 ![]() |
|
~~dzemx | |
![]() |
|
1 SHELL (niestety brak w stalowej;/)ponad 2.20zł/l
2 STATOIL ok 2.20zł/l 3 TEZET np. stacja w Rozwadowie 1.95zł/l na gazie śmigam 2-3 lata odradzam stacje na ulicy przemysłowej, prawda gaz tam dostarcza chyba TEZET lecz nie wiem czemu ale tankowałem tam kilka samochodów ( instalacje brc sekwencyjny wtrysk, kme sekwencyjny wtrysk, elpigaz mono wtrysk) i wszystkie się strasznie muliły a o wydajności tego gazu wole już nie pisać jak już poruszamy temat LPG to może ktoś ma kabelek USB do instalacji KME Diego G3. Kabelek potrzebny mi dosłownie na 2 godziny, muszę zmienić mapę gazu to obecna jest robiona na biegu jałowym i zwiększyć obroty biegu jałowego mam soft do instalacji: AL 700 BINGO, BINGO S, DIEGO G3 ( KME ) DREAM XXI LANDI LEONARDO LOVATO NICOLAUS STAG TARTARINI VIOLA PLUS ZAVOLI ALISEI N ver 1 ZAVOLI ALISEI N ver 3 ZAVOLI REGAL GG 2340489 (często niewidoczny) soft mogę wysłać mailem Pozdrawiam ![]() |
|
|
~~bombel | |
![]() |
|
Jakos ja tankuje od poczatku w rozwadowie kolo muzeum i gazik naprawde okej nic sie nie dzieje, dla mnie najgorsze stacje to statoil i shell gaz do dup... jedynie pb99 jako tako choc dla mnie to ma moze z 95 oktanów. W rozwadowie z tego co wiem duzo ludzi tankuje i nie narzekaja. Polecam ta stacje
|
|
|
~~misiek | |
![]() |
|
CYTAT CYTAT do vir... 2 lata temy to mogli być całkiem inni pracownicy ... ja miałem naprawiane jakieś 3 miechy temu i było OK ![]() btw -> Poldek to magiczny samochód nie dziw sie heheh ![]() heh no nie ekipa sie nie zmienila tybardziej szef. Po podpieciu instalacji tankuje ja swoim brudnym gazem (glimar) i testuje... nie polecam CYTAT cool girl ja popieram stacyjke na ul.Sandomierskiej tanio i jakosciowo dobrygood dobry jakosciowo ??? hahaha moj kolega tam pracuje i mowi co innego... ciekawe kto ma racje ![]() A jak sie nazywa ten kolega co tam pracuje ciekawy jestem :} bo znam tam dwóch i mowia ze jest okej |
|
|
~~iks | |
![]() |
|
Taka mała rada dla wszystkich tankujacych gaz :
- starajcie sie tankować tylko na tych stacjach , na ktorych widnieje np. na tablicy cenowej napis/nazwa LPG a raczej unikajcie stacji , na ktorych widnieje napis AUTO-GAZ. W czym roznica ? LPG - na tych stacjach musza i sprzedaja tylko gaz nadajacy sie do samochodów . W razie niejasnosci ,reklamacji ajent stacji musi ja przyjac a takze jezeli jest taka wola klienta pokazac nam dokument legalnosci gazu. AUTO-GAZ - na tych stacjach leją wszystko . W razie problemow nie ma szans na reklamacje gdyz na papierku ajent ma iz gaz ten nie musi spełniac norm i nie jest przeznaczony tylko do samochodow. |
|
|
~~iks | |
![]() |
|
Dla tych co tankuja paliwo czy ropę.
Nie ma lepszej czy gorszej benzyny PB cz ON. Kazda cysterna z innym logo rafinerii tankuje paliwo w jednym miejscu. Wszystkie firmy Shell, Lotos, Statoli czy Orlen przywożą nam paliwo z jednego miejsca. Roznica nastepuje tylko w paliwach np. Verva , Dynamic, V-Power czy Suprema a dokładniej w dodatku jaki i w jakiej ilosci dana rafineria dolewa do danego paliwa. |
|
|