|
![]() |
|
Czy to prawda, ze maja wprowadzic parkometry w okolicach HT ?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Bardzo dobrze! Jak jest szansa na dofinansowanie z UE to warto tym się zająć.
Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale ! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bardzo dobrze! Jak jest szansa na dofinansowanie z UE to warto tym się zająć. Szansa zawsze jest, wiec warto byloby skorzystac i zakupic jakies porzadne parkometry w calym miejscie - kto jest ZA ? |
|
|
![]() |
|
Ale czemu w cały mieście?? Wystarczą tam gdzie są galerie handlowe
|
|
![]() |
|
pod city parkiem by się zdał
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ale czemu w cały mieście?? Wystarczą tam gdzie są galerie handlowe Placic trzeba, moze wiecej osob zaczeloby wkoncu jezdzic rowerami. |
|
|
![]() |
|
Jest na to szansa ale tutaj trzeba jeszcze podwyższyć podatki no i paliwo musi pójść ostro w górę.
|
|
![]() |
|
Jechałaś kiedyś rano rowerem gdzie minus 30 a tusz sklepia rzęsy?Albo podczas nagłej ulewy? Są sytuacje gdzie rowerem nie da się jechać. Zauważ że coraz więcej osób ucieka na wieś a najszybszym,najbezpieczniejszym dojazdem jest auto.
|
|
![]() |
|
CYTAT Jechałaś kiedyś rano rowerem gdzie minus 30 a tusz sklepia rzęsy?Albo podczas nagłej ulewy? Są sytuacje gdzie rowerem nie da się jechać. Zauważ że coraz więcej osób ucieka na wieś a najszybszym,najbezpieczniejszym dojazdem jest auto. Zawsze jezdze rowerem. Sa tez motorowery i tez mozna sobie taka oslonke przeciwdeszczowa kupic. |
|
|
![]() |
|
Heh też tak za rowerami jestem a od czasów dzieciństwa przestałem korzystać ale cały czas planuję zakupić i może w końcu się uda
![]() "Coraz więcej osób ucieka na wieś"- podobnie myślałem wracając w rodzinne strony. ![]() Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale ! |
|
|
![]() |
|
Ze wsi na wies, coz mi to za rarytas !
|
|
|
![]() |
|
Można też skuterek kupić ale nie daje to zadaszenia więc nie rozwiązuje problemu w zimę. Parkometry fajna sprawa ale nie przesadzaj że w całym mieście. W punktach gdzie jest największy problem z zaparkowaniem auta czy z wyjazdem bo jakiś baranek bez wyobraźni zastawił samochód i poszedł siną w dal.
Uwierz że w duży mróz czy ulewę nie przejedziesz za długo rowerem bo z zimna płuca zaczynają boleć a dłonie pomimo rękawiczek zbliżają się do amputacji. Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
![]() |
|
Mi się mimo wszystko podobało w tej wcześniejszej wsi ale nie ma jak miasto rowerów.
|
|
![]() |
|
CYTAT Można też skuterek kupić ale nie daje to zadaszenia więc nie rozwiązuje problemu w zimę. Parkometry fajna sprawa ale nie przesadzaj że w całym mieście. W punktach gdzie jest największy problem z zaparkowaniem auta czy z wyjazdem bo jakiś baranek bez wyobraźni zastawił samochód i poszedł siną w dal. Uwierz że w duży mróz czy ulewę nie przejedziesz za długo rowerem bo z zimna płuca zaczynają boleć a dłonie pomimo rękawiczek zbliżają się do amputacji. Jest tez doskonale rozwinieta komunikacja miejska. |
|
|
![]() |
|
Zrób wycieczkę rowerową i przejedź się na jasną polane czy gdzieś gdzie powstają nowe domki, może zrozumiesz dlaczego ludzie uciekają. Kłania się tutaj motyw ekonomiczny. Własny domek z pięknym ogrodem i garażem. Zero wścibskiego sąsiada który raz na 2tyg gotuje kapuchę tak że śmierdzi na cały blok. Zmniejszenie hałasu,smrodu spalin i dzikich odgłosów późnym wieczorem to jednak jest rarytas. Mieszkałam 20 lat w bloku, od niedawna w domku i różnica jest rewelacyjna i bardzo odczuwalna.
Znani jesteśmy w innych miastach jako miasto rowerów. Ale jednak idziemy malutkimi kroczkami do przodu i ludzie z własnej wygody zamieniają rowery na auta. Pamiętam gdy jeździłam do szkoły ten sznur wielu,wielu rowerzystów jadących do pracy. Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
![]() |
|
Właśnie to mnie przyciągnęło w rodzinne strony czyli działka budowlana w super lokalizacji ale już sam nie wiem czy iść w tym kierunku czy wracać do większego miasta tzw. wielkiej wsi
![]() Jak wszędzie są plusy i minusy. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale ! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Jest tez doskonale rozwinieta komunikacja miejska. Chyba żartujesz?!autobusy spóźniają się 20min!!! By dostać się np do Jastkowic z tego co się orientuje jest tylko jedna linia, czy do Kłyżowa też tylko linia nr 7 i to tylko w wybranych godzinach w których nie kończy kursu na Pysznicy.A no i kursują do godz 24?czy już wcześniej kursy się kończą. Jest dobrze rozwinięta komunikacja miejska ale nie w Stw. Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
![]() |
|
Jeśli jesteś zmotoryzowany to super sprawa domek gdzieś na skraju miasta. Nie dość że rachunki są odczuwalnie mniejsze to masz komfort. W lecie wychodzisz na trawnik ubrany jak chcesz, w każdym momencie robisz sobie grilla czy ognisko. Nikt nie słyszy Twoich rozmów za ścianą, nie musisz przejmować się głośniejszą kłótnią że później całe osiedle plotkuje. Wiadomo są plusy i minusy jak wszędzie, ale szczerze mówiąc z własnego doświadczenia wiem że plusów jest więcej.
|
|
![]() |
|
Myślę nad tym cały czas i już mnie zaciekawiło kilka projektów domów ale jeszcze zastanawiam się nad wyborem miasta.
Zdecydowanie tak jak piszesz jest więcej plusów ale jeszcze chciałbym to podwoić ![]() Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale ! |
|
|
![]() |
|
Jest to decyzja na przyszłe życie więc nie może być tak hop siup.
|
|
![]() |
|
Najlepsze sa decyzje ad hoc
|
|
|
![]() |
|
Nie dla takich decyzji chociaż z drugiej strony życie jest tak krótkie więc czemu nie
![]() Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale ! |
|
|
![]() |
|
ale srednia dlugosc zycia wciaz sie wydluza, wiec nie wiem czy takie krotkie - co bedzie jak sie okaze ze mozemy zyc po 100 -200 lat ?
|
|
|
![]() |
|
Chyba Ty
:d Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale ! |
|
|
![]() |
|
Broń mnie Boże przed tyloma latami życia. Boje się myśleć co będzie za 100 lat gdy pojawią się emo-wnuki, neo-wnukic i galeriankowe pociechy.
|