Dołączył: 7 Lip 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Gdzie można kupić wypatroszonego karpia w Stalowej Woli oczywiście w miarę tanio
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
---
//moderowano pomogłeś swoją odpowiedzią autorowi ? |
|
|
![]() |
|
---
//moderowano pomogłeś swoją odpowiedzią autorowi ? Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A na poważnie? Tez jestem zainteresowany.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 3 Lut 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja na studiach pracowałem w markecie i podawałem karpie ludziom.
Wszystkie, które padły w transporcie lub w jakiś inny dziwny sposób przeniosły się do karpiego raju odkładałem do pojemnika, myślałem, że do utylizacji bo niektóre były już "bardzo martwe". Okazało się, że wszystkie szły na patroszenie ![]() Więc moja rada to taka, żeby widzieć skąd są te patroszone lub po prostu powąchać. A najlepiej kupić żywego i niech kolega czy sąsiad karpia ubije i patroszy. ![]() |
|
|
![]() |
|
jak sasiadami sa same kobitki to nikt nie ubije zywego a zreszta morderstwo i zajadanie pozniej zwierzatka ktore na mnie patrzylo? Niemozliwe. Pozostaje Frac, tam beda na pewno patroszone karpie kolo swiat
|
|
|
![]() |
|
Witam
zazwyczaj tylko czytam posty na forum, ale tym razem chętnie pomogę, to jest ogłoszenie z innego stalowowolskiego portalu: Karp Żywy . nie śmierdzi mulem !!! 12zł za kg . Możliwość dowozu żywego karpia w okolice STW pod określony adres GRATIS. Możliwość zabicia rybki na miejscu i wypatroszenia tel. kom.: 605 676 998 |
|
|
![]() |
|
CYTAT jak sasiadami sa same kobitki to nikt nie ubije zywego a zreszta morderstwo i zajadanie pozniej zwierzatka ktore na mnie patrzylo? Niemozliwe. Pozostaje Frac, tam beda na pewno patroszone karpie kolo swiat przelam sie ^^ nie patrz na niego, odwroc glowe wrzuc w miedniczke albo lepiej wiaderko zeby pola manweru nie mial, mniej wiecej wyceluj i po prostu wbij mu noz, dzgaj na oslep, na pewno cos wejdzie, bedziesz czula :], raz drugi, trzeci z ciekawosci zerkniesz co mu narobilas i juz bedzie po wszystkiemu :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
przelam sie ^^ nie patrz na niego, odwroc glowe wrzuc w miedniczke albo lepiej wiaderko zeby pola manweru nie mial, mniej wiecej wyceluj i po prostu wbij mu noz, dzgaj na oslep, na pewno cos wejdzie, bedziesz czula :], raz drugi, trzeci z ciekawosci zerkniesz co mu narobilas i juz bedzie po wszystkiemu :] [/cytat]
O MY GOD!!!!! |
|
|
![]() |
|
CYTAT przelam sie ^^ nie patrz na niego, odwroc glowe wrzuc w miedniczke albo lepiej wiaderko zeby pola manweru nie mial, mniej wiecej wyceluj i po prostu wbij mu noz, dzgaj na oslep, na pewno cos wejdzie, bedziesz czula :], raz drugi, trzeci z ciekawosci zerkniesz co mu narobilas i juz bedzie po wszystkiemu :] Przy tym opisie od razy w głowie zabrzmiał mi kawałek Myslovitz 'To nie był film' |
|
Dołączył: 7 Lip 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Muszę powiedzieć, że odpowiedź ifeelgood trochę mnie przeraziła. Raczej nie jestem w stanie bić ryby :( Chyba jednak nie będę jeść w tym roku karpia.
|
|
Dołączył: 4 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT jak sasiadami sa same kobitki to nikt nie ubije zywego a zreszta morderstwo i zajadanie pozniej zwierzatka ktore na mnie patrzylo? Niemozliwe. Pozostaje Frac, tam beda na pewno patroszone karpie kolo swiat przelam sie ^^ nie patrz na niego, odwroc glowe wrzuc w miedniczke albo lepiej wiaderko zeby pola manweru nie mial, mniej wiecej wyceluj i po prostu wbij mu noz, dzgaj na oslep, na pewno cos wejdzie, bedziesz czula :], raz drugi, trzeci z ciekawosci zerkniesz co mu narobilas i juz bedzie po wszystkiemu :] I feel... ja wiem, że nie piszesz tego na poważnie, ale to jest poprostu okropne i nie humanitarne... :( |
|
|
![]() |
|
no tak karpiowi to bardzo zrobi roznice :] to tak jak skazanemu na smierc przecieranie spirytusem reki przed zastrzykiem :] btw ile osob jednym puknieciem potrafi zabic rybe ?:] wiekszosc puka w leb i patrzy czy sie rusza a pozniej poprawia ^^ to jest bardziej humanitarne ?:]
edit: CYTAT Zabijanie karpi w domach najczęściej odbywa się nieprofesjonalnie. Według naukowców, najmniej bolesną formą jest całkowite ogłuszenie ryby przez uderzenie w głowę, a następnie wykrwawienie na śmierć. Ludzie jednak nie potrafią dobrze ogłuszyć ryby, przez co karp często budzi się jeszcze podczas usuwania łusek czy odcinaniu głowy.
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 3 Lut 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Najlepszym sposobem jaki mi się udało poznać jest owinięcie karpia w gazetę, żeby się nie wywijał, wzięcie długiego i ostrego noża a następnie jednym zdecydowanym cięciem ucinamy mu głowę nawet nie zdąży "pisnąć".
W markecie nauczyłem się też uderzać karpia zaraz za skrzelami od góry. Tylko hupnie i po nim. Zgadzam się, że to dźganie nożem przez ifeelgood to trochę przerażające ]:-> |
|
Dołączył: 4 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Najlepszym sposobem jaki mi się udało poznać jest owinięcie karpia w gazetę, żeby się nie wywijał, wzięcie długiego i ostrego noża a następnie jednym zdecydowanym cięciem ucinamy mu głowę nawet nie zdąży \"pisnąć\". W markecie nauczyłem się też uderzać karpia zaraz za skrzelami od góry. Tylko hupnie i po nim. Zgadzam się, że to dźganie nożem przez ifeelgood to trochę przerażające ]:-> Dokładnie, dlatego moim zdaniem jeśli ktoś nie potrafi oprawić ryby w sposób humanitarny, a boi się jej jakości w sklepie. Powinien podjechać bezpośrednio do hodowcy. I tam ma wybór + patroszenie ;) |
|
|
![]() |
|
ja dziękuję za karpie, są tłuste i mają dużo ości- nie kupuje już od x lat
|
|