|
![]() |
|
15 miesięcy temu opublikowałem popularny artykuł "Stalowa Wola wybicia się na świeckość" o poczynaniach laickich prawicowego prezydenta miasta, który niespodziewanie znalazł się w awangardzie polityków, którzy egzekwują od Kościoła katolickiego przestrzeganie prawa i otwarcie sprzeciwiają się jego łamaniu.
Wielu wówczas z uznaniem pisząc o działaniach tego prawicowego polityka, wyrażało obawy, że za tak dużą odwagę zapewne zostanie ukarany w wyborach. Głośno było jakiś czas po tym o odcięciu się odeń prezesa PiSu, który wycofał dla Szlęzaka rekomendację partii i zrezygnował z popierania go, wystawiając własnego kandydata na prezydenta. Dlatego też z uwagą śledziłem wyniki wyborów samorządowych w Stalowej Woli. I okazało się, że się nic nie stało! Antyklerykalizm prezydenta pozostał ...bezkarny ![]() Więcej na http://www.racjo(...)p/s,6812 |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Wychodzi na to że w Stalowej mieszka jednak sporo rozsądnych ludzi
![]() *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
![]() |
|
accipiter
Dlatego też z uwagą śledziłem wyniki wyborów samorządowych w Stalowej Woli. I okazało się, że się nic nie stało! Antyklerykalizm prezydenta pozostał ...bezkarny A co się miało stać?, Przecież Prezydent postępował zgodnie z prawem dba o dobro miasta. Dziwne jest to, że Ci, co chcieli wyłudzić za darmo teren miejski są bezkarni. |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A co się miało stać?, Przecież Prezydent postępował zgodnie z prawem dba o dobro miasta.
Dziwne jest to, że Ci, co chcieli wyłudzić za darmo teren miejski są bezkarni. Bo my mieszkamy i żyjemy w państwie prawa:-))) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 2 Sty 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
jak to mawiaja madrzy ludzie - najlepsze interesy sa bez udzialu boga
![]() ![]() Nie wiem jednak czy p. Szlezak zasluguje na miaro antyklerykala (sam czesto odwoluje sie do bytu najwyzszego wiec zalozyc mozna, ze wierzy w wersji katolickiej). Nie chcial dac im ziemi i slusznie, ale nie zwalcza on ksiezy i kosciola w zaden sposob. Immortal - All Shall Fall |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Szlęzak nigdy nie mówił że jest przeciw kościołowi. Przecież wspiera KUL. Tu chodziło o to że Warchoł i spółka zagarnęli działkę jak swoją. A to jest niezgodne z prawem i własnie przeciw temu występuje Szlęzak.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|