~~jana | |
![]() |
|
czy w stalowej jest praca tylko przy roznoszeniu ulotek , jako doradcy finansowi w bankach i jako przedstawiciele handlowi? nawet do pracy z ciuchami trudno choc jestem po studiach ekonomicznch. czy teraz tylko znajomosc sie liczy? na necie pisze ze ludzie wracaja z zagranicy?po co do czego? tam zle ale czy tu lepiej? ktos widzial ogloszenie z jakas oferta pracy?
|
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jana idz do urzedu pracy sprawdzaj rozne (nie tylko stalowemiasto) portale Stalowowolskie, przejdzie po miescie. Nikt za Ciebie pracy nie znajdzie. Jest ciezko, ale czasami sie udaje
![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
~~jana | |
![]() |
|
to ze pisze taki watek nieznaczy ze sama pracy nieszukam, na rozmowach jzu bylam niestety pokoali mnie lepsi, w pup ez jestem zarejestrowana - ale babka powiedziala mi ze w tej chwili nic niema, tzn do skarem bylo do biura ale tam jzu cv wyslalam a oni dalej kogos poszukuja, podobnie po miescie zostawilam cv w sklepie w centrum i nie ja jedna a ogloszenie dalej wisi , szukam ale jest ciezko, kolezanka rozdala cv po wszytskich bankach w miesci i nikt do tej pory do niej neizadzwonil.
|
|
|
|
![]() |
|
czasami warto poczekać - zanoś ogłoszenia tam gdzie nawet nie szukają pracowników - kto wie, może będą szukać i odezwą się
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
I na Skarem nie licz, tam ciągle kogoś szukają, ale jak kandydat nie ma grupy inwalidzkiej to raczej nie ma szans (mimo, że w ogłoszeniu nie zawsze o grupie inwalidzkiej wspominają).
|
|
~~jana | |
![]() |
|
wlasnie widzialam ze na jednym ogloszeniu jest z grupa a na innym bylo bez.
|
|
|
|
![]() |
|
Spróbuj na poczcie. Podobno listonoszy ciągle potrzebują.
|
|
|
![]() |
|
Też to słyszałem, ale papiery trzeba składać w Tarnobrzegu podobno.
|
|
~~jana | |
![]() |
|
szukam pracy ale odpowiedniej dla siebie.
niechce pracowac w spozywczaku poniewaz mialam praktyki w sklepach i wiem jak to jest, ale w kosmetycznym, z ciuchami itp rzeczami ( byle nie spozywczak), albo gdzies za biurkiem robie swoje i ide do domu. skonczylam ekonomie licencjat mialam praktyki i staz po bankach rzedach itp a niechce skonczyc jako listonosz wole juz sklep odziezowy. |
|
|
~~@@@@ | |
![]() |
|
http://www.jobrapido.pl/?q=stalowa%20wola
|
|
|
~~ona | |
![]() |
|
CYTAT szukam pracy ale odpowiedniej dla siebie. ,niechce pracowac w spozywczaku poniewaz mialam praktyki w sklepach i wiem jak to jest, ale w kosmetycznym, z ciuchami itp rzeczami ( byle nie spozywczak), albo gdzies za biurkiem robie swoje i ide do domu. skonczylam ekonomie licencjat mialam praktyki i staz po bankach rzedach itp a niechce skonczyc jako listonosz wole juz sklep odziezowy. sorry nie obraź się, ale czasami skończenie licencjatu nie wystarcza... czasami bardziej się liczy to co masz w głowie, a nie na papierze:/ A gdzie kończyłaś?? jeśli można wiedzieć?? |
|
|
|
![]() |
|
Na sam licencjat z ekonomii i praktyki w banku to ty specjalnie nie licz.
|
|
~~jana | |
![]() |
|
w tbg. no tak dlatego ja nieoczekuje pracy na jakims kierowniczym stanowisku czy z duzymi wymaganiami , chyba jak pisze ze moge pracowac w sklepie odziezowym to nie wymagam duzo jak po licencjacie zwlaszcza ze w sklepach pracuja osoby po maturze prawda? wiem ze licencjat to malo zwlaszcza ze mgr jest duzo ( zwlaszczapo tych platnych studiach gdzie placisz i masz) i jakby mnie bylo stac tez bym po nich dolaczyla. i wiem ze liczy sie to co mam w glowie ale zeby ktos to zauwazyl musi mnie zatrudnic a przeciez akzdemu nowemu racownikowi trzeba dac chwilke czasu i pokazac mu co i jak am robic.
|
|
|
~~aja | |
![]() |
|
[cytat]Spróbuj na poczcie. Podobno listonoszy ciągle potrzebują.
/cytat] A ja słyszałam że nie.A jak już to mężczyzn ! |
|
|
~~jana | |
![]() |
|
czyli jest ta praca ale tak naprawde jej niema, wisza ogloszeniana sklepach ale jak zaniesiesz cv to czekasz i czekasz a ogloszenie wisi i wisi to niewiem kogo oni szukaja ze w sklepie 3 miesiace czasem wisza ( w centrum juz 2-3 tyg)
|
|
|
|
![]() |
|
Przepraszam, ale co masz w tym CV? Czy moze ktos pomyslal, ze nie zatrudniaja go nie przez to ze swiat jest zly, rzadzi PO i jest kryzys przez Tuska, ale ze jednak co jest nie tak albo z pracodawca albo z szukajacym pracy? Oczywiscie, ze nie - bo my lub pracodawcy to ostatnie osoby, ktore podejrzewalibysmy o to ze jest cos nie tak...
Naprawde przepraszam, za posty o takiej tresci, ale wczoraj dostalem dwie oferty pracy tak wlasciwie niczego nie szukajac... a jak czytam, ze niektorzy chca zarabiac 20000 tysiecy na miesiac i to z zaliczka i nie ma pracy bo to lub tamto to troche sie gotuje - na prawde - bylo zle ale jest minimalnie lepiej... chyba ze jestes prawdziwym i komuna to twoje marzenie, ale trzeba sie wziac za siebie i ruszyc d***sko |
|
~~jana | |
![]() |
|
"prawdziwy" mysle ze przesadzasz. skonczylam licencjat mialam praktyki szkolne, studenckie przez 3 lata i pozniej dlugi staz.to mam w cv. jesli na sklep odziezowy ,gdzie zalezy mi na stalej pracy i moge zarabiac 1000 zl ,a nie wcale 5000zł czy 20000 zł ( sam sobie dodajesz a niewiesz), to za mało co mam cv to soryy widocznie musze mgr na szprzedawce robic.bo to ze ty miales oferty to nieznaczy ze ja niemilam, bylam na 3 rozmowach i dzwonili z banku ( tylko ze jako przeedstawiciel albo doradca finansowy gdzie moja placa zalezy od tego ile ludziom cos wcisne to niebede pracowac)ale widocznie duzo bezrobotnch i moga przebierac. moja kumpela porozwozila cv do wszytskich bankow i nikt sie nieodezwal, a za pare dni dali ogloszenie ze kogos w banku potrzebuja. taka polityka a tu cisza.
|
|
|
~~Krysta | |
![]() |
|
[cytat]szukam pracy ale odpowiedniej dla siebie.
niechce pracowac w spozywczaku poniewaz mialam praktyki w sklepach i wiem jak to jest, ale w kosmetycznym, z ciuchami itp rzeczami ( byle nie spozywczak), albo gdzies za biurkiem robie swoje i ide do domu. skonczylam ekonomie licencjat mialam praktyki i staz po bankach rzedach itp [b]a niechce skonczyc jako listonosz wole juz sklep odziezowy. a niechce skonczyc jako listonosz...to zdanie mnie troszke zdenerwowalo...zadna praca nie hanbi...przynajmniej maja prace i co miesiac kase na koncie zreszta trzeba kazda prace szanowac...zastanow sie dziewczyno co piszesz |
|
|
|
![]() |
|
~jana być może właśnie przez ten twój licencjat i chwalenie się praktykami i stażami w bankach niektórzy nie chcą cię zatrudnić. Być może zakładają, że jak cię przyjmą to i tak szybko odejdziesz bo dalej będziesz szukać nowej pracy (niby normalne) i ambicja cię rozpiera. Więc może usuń z cv część osiągnięć. Ja jak kiedyś wysyłałem cv do pewnej firmy też tak zrobiłem.
|
|
~~jana | |
![]() |
|
CYTAT [cytat]szukam pracy ale odpowiedniej dla siebie. niechce pracowac w spozywczaku poniewaz mialam praktyki w sklepach i wiem jak to jest, ale w kosmetycznym, z ciuchami itp rzeczami ( byle nie spozywczak), albo gdzies za biurkiem robie swoje i ide do domu. skonczylam ekonomie licencjat mialam praktyki i staz po bankach rzedach itp [b]a niechce skonczyc jako listonosz wole juz sklep odziezowy. a niechce skonczyc jako listonosz...to zdanie mnie troszke zdenerwowalo...zadna praca nie hanbi...przynajmniej maja prace i co miesiac kase na koncie zreszta trzeba kazda prace szanowac...zastanow sie dziewczyno co piszesz zle to odebralas albo ja sie zle wyrazilam, wiem ze zadna praca niehanbi bo juz troszke robilam , w pizzeri an zmywaku czy w polu na zbiorach, a mame mam sprzataczke wiec wiem! chdzilomi o to ze niechcialabym byc listonoszem |
|
|
~~jana | |
![]() |
|
CYTAT ~jana być może właśnie przez ten twój licencjat i chwalenie się praktykami i stażami w bankach niektórzy nie chcą cię zatrudnić. Być może zakładają, że jak cię przyjmą to i tak szybko odejdziesz bo dalej będziesz szukać nowej pracy (niby normalne) i ambicja cię rozpiera. Więc może usuń z cv część osiągnięć. Ja jak kiedyś wysyłałem cv do pewnej firmy też tak zrobiłem. ideac na rozmowe nie szczyce sie tym maja moje cv czytaja wiec wiedza , tu tak ciagle o tym pisze bo mnie krytykujecie ze wymagam niewiadomo co a ja chce tylko stalej pracy za najnzsza krajowa i pisze ze moze byc to spozywczak i ze uwazam ze tyle co mam w cv powinno im wstarczyc , |
|
|
|
![]() |
|
No właśnie, dla niektórych to aż za dużo. Piszę to bez złośliwości, czasem warto usunąć studia z cv jeśli praca, o którą się staramy tego nie wymaga.
|
|
~~ona | |
![]() |
|
albo popatrz na to z tej strony: mówisz, że masz dosyć duże doświadczenie, pracowałaś w rożnych bankach, ale jeśli byłabyś naprawdę dobra w tym co robiłaś na pewno by cię zostawili, czyli pokazywałaś co masz w głowie... a co do lic z tbg to pewnie ma taką samą opinię jak ukończenie studiów wyższych na KUL-u czy WSE w Stalowej Woli czyli masz papierek, ale mało który przedsiębiorca zatrudni osoby z tych uczelni... brutalne ale prawdziwe
|
|
|
~~jana | |
![]() |
|
CYTAT albo popatrz na to z tej strony: mówisz, że masz dosyć duże doświadczenie, pracowałaś w rożnych bankach, ale jeśli byłabyś naprawdę dobra w tym co robiłaś na pewno by cię zostawili, czyli pokazywałaś co masz w głowie... a co do lic z tbg to pewnie ma taką samą opinię jak ukończenie studiów wyższych na KUL-u czy WSE w Stalowej Woli czyli masz papierek, ale mało który przedsiębiorca zatrudni osoby z tych uczelni... brutalne ale prawdziwe nie pracowałam a mialam praktyki a to duzaaaa roznica, chocby taka ze kazdy student musial odbyc praktyki, a co sie robi na praktykach wiesz."napewno by cie zostawili" otoz wiem jak to dziala od wew. i nawet jak jestes dobra i cie chwala inni to kierownik decyduje kogo zatrudnic a nie pracownicy , zawsze oglasza sie nabor pracownikow i wtedy wybiera sie najlepszych ( niezapomnij ze kazdego mozna nauczyc wszytskiego i niema ludzi niezastapionych ) , i tak np kumpela miala 9 miesiecy stazu umiala juz wszytsko i jakos oglosili nabor na stanowisko na ktorym ona byla, wybrali babke kolo 30 z 5 letnim stazem w innym urzedzie. a to co ma sie w glowie, w cv niewidac, bo moge byc pracowita i kumata ale np niemiec skonczonego mgr w krakowie czy w warszawie bo mnie niestac. i nieporownywalabym tu tbg z wse czy kul uwazam ze to 3 rozne uczelnie chocby dlatego ze wse -placisz i masz , a w tbg to publiczna uczelnia i tam trzeba czasem cos kumac. |
|
|
~~jana | |
![]() |
|
CYTAT No właśnie, dla niektórych to aż za dużo. Piszę to bez złośliwości, czasem warto usunąć studia z cv jeśli praca, o którą się staramy tego nie wymaga. uwazam ze napisanie studiow w cv to wcale niejest duzo zwlaszcza ze teraz jak sie ma doktorata to dopiero sie jest wyksztalconym bo wiekszosc juz ma licenjat czy mgr - bo teraz placisz i masz( chociaz uczelnia uczelni nierowna ale to inna bajka) |
|
|