|
![]() |
|
mamy w planie zakup zwierzaczka.chomika juz mielismy ale zastanawiamy sie rowniez nad swinka morska.moze ktos z was miał doswiadczenie z chomikiem i swinka?jakie zwierzatko polecacie?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Świnka smierdzi a przynajmniej ma swoj specyficzny zapach, chomiki lubia wszystkoo gryzc dlatego polecam krolika miniaturke, bardzo mile czyste stworzonko
![]() |
|
Dołączył: 4 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jeśli ma być to zwierzątko dla dziecka to apeluję o zaniechanie zakupu. :/
Zabiorę Twoją Wypłatę |
|
|
![]() |
|
ZTW ma rację, kupcie sobie pluszowego misia!
Apropos, co się stało z chomikiem? |
|
|
![]() |
|
CYTAT mamy w planie zakup zwierzaczka.chomika juz mielismy ale zastanawiamy sie rowniez nad swinka morska.moze ktos z was miał doswiadczenie z chomikiem i swinka?jakie zwierzatko polecacie? Ropuchę. Takie oryginalne. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
![]() |
|
Najlepszy jest szczur,inteligentny,kontaktowy,wszystkożerny,przywiązuje się do właściciela.Ostatnio w telewizji dr.Sumińska właśnie szczura polecała jako zwierzę do domu.
|
|
|
![]() |
|
widze,ze na tym forum nie można już o nic spytac bo zaraz ten dziki naród albo człowieka atakuje albo udziela sarkastycznych odpowiedzi.grotowi i stecykowi dziekuje za normalne odpowiedzi a reszcie życze wiecej pozytywnego nastawienia do drugiego człowieka.p.s;chomik zdechł ze starosci.
|
|
|
![]() |
|
Ja proponuje Świnię ale nie taką mała tylko taką Wiejską ;D !!
do bloku to w sam raz a no i będzie mięsiwo na święta no ewentualnie krowę lub byka ale byk chyba za duży do bloku ;/ a tak serio to z króliczkami jest tak sprzedają Ci miniaturkę a później rośnie z niego 1,5 pasztetu ![]() ![]() pozdrawiam. |
|
|
![]() |
|
A ja proponuje poczytac najpierw w necie o tych zwierzaczkach i wtedy wybierz to, ktore Ci bardziej odpowiada. I nie daj sobie wcisnac zadnych badziewi w sklepie. Ja w grudniu kupilam kroliczka, pani w zoologu wcisnela mi rozne kolby itp., co jest niezdrowe dla kroliczkow, noo i przede wszystkim za mala klateke (teraz kupilam nowa, ale sporo kasy poszlo w bloto). Co do kroliczka moge powiedziec tyle, ze potrzebuja bardzo duzo ruchu poza klatka (a najlepiej jakby byl bezklatkowe), duza klatke, wszedzie sie pchaja i wszystko gryza ;)
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
![]() |
|
kup sobie papuge wiecej interakcji :] przynajmniej nie tylko zje, sra i spi ja mam nimfe i polecam :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Papugi strasznie denerwująco skrzeczą.
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
![]() |
|
Jeżeli to ma być gryzoń to polecam szczura najlepiej szczurzycę.Inteligentna,łagodna,reaguje na imię,przesympatyczne zwierzątko ,bardzo czyste i w odróżnieniu od chomika w nocy smacznie śpi.Do ogona też można się przyzwyczaić.
|
|
|
![]() |
|
do ICH;tak sie składa,ze nie jestem ze stalowej i nie mieszkam w bloku tylko w domku jednorodzinnym.widze,ze wkladasz wszystkich do jednego worka.
|
|
Dołączył: 11 Sie 2009r. Skąd: Okolice Stalowej Wol Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jak ci podoba chomik to kup sobie chomika jeszcze raz bo świnka morska trochu za przeproszeniem śmierdzi
![]() benio1992:) |
|
|
![]() |
|
szynszyl to genialny gryzoń
|
|
|
![]() |
|
Moje dziecko ma świnkę samiczkę i muszę powiedzieć że kiedy był samiec to było go czuć jeżeli będziesz wymieniać co 3dni nie będzie z zapachem moczu problemu.Świnki sa bardzo kontaktowe jeżeli dzieci dużo się z nimi bawią biorą na ręce są naprawdę bez porównania z chomikiem (mam porównanie ponieważ dzieci miały również chomika)serdecznie polecam świnkę.
|
|
|
![]() |
|
Królik miniaturka jest bardzo kontaktowy, milusiński, nie śmierdzi, mój przynajmniej nie gryzie ( ani ludzi ani kabli, dywanów itp. itd) żeby nie było ze ma same zalety
![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o królika to za klatkę i wszystkie akcesoria dałem 200zł do tego na miesiąc idą 2,3 sianka (mój lubi z Tesco) każde po 1,59zł 2,3 opakowania karmy dla królika( każde za 4,50 bodaj ze) 2 kolby (owocowa i warzywna) kosztuje coś kolo 5 zł a raz na dwa miesiące kupuje grys do kuwetki który kosztuje mnie 14zł, trotka no i lizak(5zł) no i oczywiście woda ![]() A no i sam stwór kosztował mnie 45zł ![]() |
|
|
![]() |
|
Stecyk radze zapoznac sie z tym forum http://www.krliki.fora.pl/
Moze wtedy zaczniesz go odpowiednio karmic. Po cenie karmy wnioskuje, ze uzywasz z Vitapolu lub nawet gorszej ;/ Jesli zalezy Ci na dlugim zyciu krolika (nawet 11lat) trzeba go m.in. szczepic. Kroliki lubia glaskanie, ale za to nie lubia brania na rece, chociaz wiadomo, ze wyjatki sa ;) Np. jeden od razu bedzie robil tylko do kuwetki, a innego bedzie trzeba uczyc tego rok i moze wcale sie nie nauczyc. I jesli sa trzymane w klatce to w nocy bardzo halasuja gryza prety, bo im sie nudzi po prostu. Ja napisze jak to wyglada cenowo u mnie klatka- (ok. 100cmx60cm) na all za 100zł (oczywiscie sa drozsze) sianko- 3-5 zl (jedno 350g wystarczylo mi na 2tyg.) jedna z lepszych karm- 54zl za 2,5kg (w sklepie int.) (500g mialam 2tyg.) zwirek (absolutnie zadnych trocin)- ok. 34zl za 60l (na all) Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
![]() |
|
wielkie dzięki za odpowiedzi.zdecydowalismy sie na swinke!
|
|
|
![]() |
|
Tak sie składa ze moj jest jeszczepiony, dostaje witaminy, chodzi caly dzien po pokoju
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Stecyk kroliki sa jak ludzie jesli chodzi o jedzienie, jedza to co bardziej kaloryczne i niezdrowe. Mysle, ze jakbys wprowadzal mu stopniowo nowe, lepsze pokarmy to by polubil.
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
![]() |
|
chomik gryzie strasznie wszystko i wszystkich i jest "dziki" [szczegolnie na poczatku]
a swinka jest fajna, kwika, i nie gryzie ![]() |
|
Dołączył: 22 Kwie 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
jak dla dziecka to chomik moim zdaniem odpada bo cały czas śpi i jak się go zbudzi jest agresywny a znowu świnka morska śmierdzi, ja bym polecała koszatniczkę można ja zamówić zwierzątko jest towarzyskie miłe i ma swój charakterek
![]() |
|