Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jestem komputerowym laikiem ale podobają mi się wizytówki ze zdjęciami a nijak nie mogę takowej zrobić.
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
w wordzie robisz?? w wizytówce wstaw - obraz i ustawiasz rozmiar i układ - przylegający
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
W Wordzie czy Photoshopie umiem sobie poradzić. Chodziło mi o to tutaj
![]() ![]() ![]() ![]() życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
Ms office Publisher. W tym programie tworzą się gazety, wizytówki też tam można robić.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Ms office Publisher. W tym programie tworzą się gazety, wizytówki też tam można robić. Ty też nie masz żadnego obrazka ![]() ![]() życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
Jemu chodzi o avatar
|
|
|
![]() |
|
Jemu/Jej chodzi o Avatar
|
|
|
![]() |
|
Wybierasz sobie obrazek, korzystając z dowolnego programu do obróbki grafiki (wystarczy darmowy IrfanView) wycinasz wybrany fragment i zmieniasz rozmiar na nie większy niż 100x100 pikseli. Jeżeli wyjdzie więcej niż 12kb to przy zapisywaniu jako .jpg zmniejsz jakość kompresji. Potem na forum wchodzisz w "mój profil->Ustawienia->emblemat"
http://stalo(...)tawienia *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
![]() |
|
no dziwne ze taki komunikat, ja np biore zdj do painta, ucianam i na oko pomniejszam zeby w miare małe było i normalnie wchodzi.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Wybierasz sobie obrazek, korzystając z dowolnego programu do obróbki grafiki (wystarczy darmowy IrfanView) wycinasz wybrany fragment i zmieniasz rozmiar na nie większy niż 100x100 pikseli. Jeżeli wyjdzie więcej niż 12kb to przy zapisywaniu jako .jpg zmniejsz jakość kompresji. Potem na forum wchodzisz w \"mój profil->Ustawienia->emblemat\" http://stalo(...)tawienia No właśnie tak robię. Jako JPG miał 13 kb , ale jako GIF ma 8 a i tak jak go dodam, potem klikam dalej (bo zapisz nigdzie nima ![]() ![]() życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
a avatar... to właśnie ja też nie mogę dodać, zrobiłem tak jak fractal napisał i nic.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT a avatar... to właśnie ja też nie mogę dodać, zrobiłem tak jak fractal napisał i nic. Ha no widzisz , nie zalewam ![]() życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
no ;d tylko co zrobić żeby ten obrazek był ? ;))
|
|
|
![]() |
|
dziwne, sprobujcie sobie ten obrazek w paincie pomniejszyc i normalnie jako jpg pozostawic. Potem wstawic w profilu-->dalej, i powinno sie ukazac to zdjecie w okienku.
|
|
|
![]() |
|
Może opiszę krok po kroku jak zrobić szybko własny avatar przy użyciu darmowego programu IrfanView.
Najpierw trzeba zaopatrzyć się w program - http://www.dobre(...)867.html Potem otwieramy obrazek z którego chcemy zrobić avatar. Zaznaczamy obszar który będzie naszym emblematem : ![]() Po zaznaczeniu wciskamy ctr+c, następnie spację, i ctrl+v. Zostanie tylko nasze zaznaczenie. ![]() Teraz wciskamy ctrl+r (albo z menu image->Resize/resample) ![]() W zaznaczonym oknie wpisujemy rozmiar nie większy niż 100 na 100 i dajemy ok. ![]() Zapisujemy nasz obrazek jako jpg, na przykład na pulpicie. W oknie po prawej mamy opcje kompresji. Jeśli zapisany obrazek przekroczy 12kb przesuwamy pasek w lewo i zapisujemy ponownie. Jakość będzie nieco gorsza, ale i rozmiar mniejszy. Wchodzimy we własny profil http://stalo(...)tawienia Klikamy browse i wskazujemy nasz obrazek (tam gdzie go zapisaliśmy) Dajemy "dalej" i gotowe. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
![]() |
|
Fractal nic nie rozumiesz ! Ja mam na pulpicie naszykowany awatarek. Ma wymiary 100 na 99 pikseli i pojemność 3.14 kb bo już nawet taki maleńki próbuję wkleić. ale problem jest przy dodaniu go do mojego profilu. Wchodzę na mój profil potem w ustawienia i klikam na przeglądaj. dodaję mój awatarek i klikam DALEJ i wszystko znika. Rubryczka na dodanie awatarka jest pusta a obrazka jak nie było tak niema Tak się dzieje jak wchodzę z Firefoxa, bo jak z internet explorer to po kliknięciu dalej też znika to co dodaję tyle że pojawia się napis że zły format, chociaż dodaję JPG. Gdzie masz to jak napisałeś "browse" ? Ja nawet nie mam możliwości wklejać obrazków w to okienko gdzie piszę tak jak to zrobiłeś.
![]() życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
CYTAT Gdzie masz to jak napisałeś \"browse\" ? Ja nawet nie mam możliwości wklejać obrazków w to okienko gdzie piszę tak jak to zrobiłeś. ![]() O tu: ![]() a wklejać zdjęcie każdy może, trzeba wpisać : [img ] adres_obrazka[/img ] tylko bez spacji. Sprawdziłem czy działa i działa, musiałeś coś pominąć. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
![]() |
|
Fractal
No u Ciebie pisze Browse a u mnie przeglądaj... masz pewnie inną przeglądarkę internetową... Może to jest powód że moje awatarki znikają ![]() życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
Fractal no nie bądź żbik kurde, napisz o co biega z tym adresem obrazka
|
|
![]() |
|
ludek nie nazywaj kogos zbikiem jak ktos Ci daje wszsystko na tace;p
nacisnij na jakis obraz z internetu prawym przyciskiem myszki to bedziesz wiedzial co to adres obrazka. atu wysililem sie i znalazlem na wikico to jest myszka;p Mysz (z ang. mouse) – urządzenie wskazujące używane podczas pracy z interfejsem graficznym systemu komputerowego. Została wynaleziona przez Douglasa Engelbarta w 1964 r. |
|
|
![]() |
|
CYTAT ludek nie nazywaj kogos zbikiem jak ktos Ci daje wszsystko na tace;p nacisnij na jakis obraz z internetu prawym przyciskiem myszki to bedziesz wiedzial co to adres obrazka. atu wysililem sie i znalazlem na wikico to jest myszka;p Mysz (z ang. mouse) – urządzenie wskazujące używane podczas pracy z interfejsem graficznym systemu komputerowego. Została wynaleziona przez Douglasa Engelbarta w 1964 r. zamiast się wysilać nad szukaniem co to jest myszka, lepiej się wysil i naucz czytać ![]() ![]() ![]() A tak na marginesie żbik to w końcu też kot , to czemu miała by to być obraza dla fractala? życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
wydaje mi sie ze funkcja [img ] [/ img] odnosi sie do obrazka z intenetu tzw URL
a ty nie potrafisz opisac o co ci dokaldnie chodzi, czy obraz w poscie z kompa czy o avatar, jesli oto drugie to rozmiar jpg i nie ma problemu, a wposcie obrazka z kompa nie wiem jak, ale tak opisujesz ze o wsyztsko moze chodzic, typowy adres do obrazka maja fotki z neta, te z kompa maja poprstu swoja lokalizajce np: ![]() zbik. troche inny kot niz gepard ![]() |
|
|
![]() |
|
Nom
|