|
![]() |
|
Witam jak sprawdzić technicznie czy działa mi turbina tzn czy się załacza. Proszę mi nie pisać odpowiedzi typu "to słychać, to czuć". Dzięki za fachowe odpowiedzi.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Nie przyszło ci do głowy, że w XXI wieku istnieje coś takiego jak komputer diagnostyczny? Najlepszy pewnie VAG by był.
Poza tym to "czuć" |
|
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Posiadam audi a4 TDI 101km
I.. sprężarkę słychać i czuć. Występuje u mnie charakterystyczny gwizd mniej więcej przy 1600 obrotów. Czuć także i widać na obrotomierzu. Posiadam kabel i program do VAGA mogę ci kolego pomóc. Zależy jaki masz samochód rok? :) |
|
|
![]() |
|
Przyszło mi do głowy i o to mi chodziło
![]() |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Załozyć sobie wskanik doładowania za 120złotych i wtedy zawsze wiesz czy pompuje proste. na allegro poszukaj n- pierwszy lepszy elektryk ci to podepnie bo do silnika z palcem w 4 literach podepniesz bo daja w zestawie trojnik
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 20 Marz 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Kiedyś w starym pugu mi pięknie gwizdało
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Te nowe diesle to w ogóle porażka.
Jak widzę nowego forda mondeo i chmurę dymu za nim jak przycisnie to szok. Z mojej audiczki nie widziałem jeszcze żeby dyma puszczała, a ma już 8 lat no ale jest w niej normalny silnik a nie jakis common rail albo inne ustrojstwo :) |
|
|
![]() |
|
Panie Stefanie i co pomoże mi Pan czy nie?
![]() |
|
|
![]() |
|
Oj przepraszam nie widziałem
![]() Tak mi się coś wydaje że ten kabelek co ja mam podejdzie też do tego audi z 1999r bo mam golfa z 1999r i pasuje do audi a4 z 2003 też pasuje. Trzeba by się jakoś styknąć i wpiąć audiczke pod vaga ![]() Tylko tak nawiasem nie wiem jak vagiem sprawdzic doładowanie, bo u siebie nie sprawdzałem ponieważ dobrze ciągnie mi turbo. Ale jakby wpiął to by nie zgrzeszył no i można posłuchać też samej pracy sprężarki. Wyślij mi na priva swoje gg albo co kolwiek to pogadamy na ten temat. :) |
|
|
![]() |
|
posłuchać to sobie można... muzyki a nie turbiny. zapiąć vag-a i log dynamiczny na III biegu. sprawdzasz ciśnienie panujące w dolocie.
|
|
|
![]() |
|
No właśnie, a do tego potrzeba vaga 3.11 lub 409 w którego muszę zaopatrzyć swojego lapka.
Bo na chwilę obecną mam polskiego vaga :) |
|