Dołączył: 3 Wrz 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
jak narazie jest to najlepsza firma w olewnaiu klienta , proba dodzwonienie na info linie graniczy z cudem , zalatwienie sprawy urasta to wielkiej gory nie do przejscia jak ktos chce gdzies sie ubezpieczyc to niech omija ja szerokim lukiem , wszedzie byle nie tam
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
~~pokrzywdzony | |
![]() |
|
Co do tej firmy hestia to masz racje panuje tam totalny syf .28 pazdziernika zostal uszkodzony moj samochod , zglosilem szkode w hesti /tam jestem ubezpieczony/ustalono oc sprawcy tez hestia/zlapany przez policje sprawca/, ale hestia stwierdzila ze sprawa zakonczy sie dopiero po wyroku sadowym, wiec niechcac czekac skorzystalem ze swojego AC /hestia/,po wielu telefonach pieniadze zostaly wyplacone w 15grudniu. I teraz najlepsze dzwonie do hesti ze chce skorzystac z regresu z oc sprawcy zeby nie tracic swojego AC i znizek/poniewaz wiem ze sprawa sie skonczyla i sad uznal sprawce winnym/a oni do mnie zebym odeslal pieniadze wraz z odsetkami i czekal na decyzje w terminie 30 dni, czy to sie nazywa regres paranoja?moze ktos zna sie na prawie bo oni wala w balona nara
![]() |
|
|
~~naiwny | |
![]() |
|
Potwierdzam w 100% - totalna olewka i lekceważenie klienta.
|
|
|
~~Leoś | |
![]() |
|
....ignorantia iuris nocet
![]() |
|
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ignorantia iuris nocet, facti non nocet co można przetłumaczyć, że nieznajomość prawa szkodzi, nieznajomość zaś faktu nie szkodzi
![]() Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
|
![]() |
|
nie wszyscy musza znac prawo
![]() |
|
|
![]() |
|
Nie straszcie bo mam tam dwa samochody poubezpieczane i ogolnie kto co to kieruje wlasnie do tej firmy.
Zawsze jak idziesz placic jest fajnie i milo a jak trzeba kase wydrzec to sa problemy ale wydaje mi sie ze wszedzie tak jest lacznie z PZU przez wielu tak zachwalajacych. No a powiedzcie w takim razie jaka firme polecacie???? |
|
~~obserwator | |
![]() |
|
nie wiem kogo polecic ale odradzam hestie , jak mowisz ladnie sie placi ale odzyskac jest problem , to po co mi taka firma?
ja tez mialem przeboje z nimi i wiecej tam nie pojde , konczy mi sie w marcu z nimi ubezpieczenie i wole gdzie indziej , ale nie bede mowil bo ktos uzna za reklame nara ![]() |
|
|
~~BOB | |
![]() |
|
Remont drogi 77 na odcikku kolo Gorzyc (od strony Trześni) wykonywala firma ubespieczona w Hesti. Wszyscy ktorzy mieli okazje pokonywac ten odcinek drogi w czasie romontu wiedza ze mozna bylo wtedy stracic lub powaznie uszkodzic przednia czy nawet boczne szyby. Wiele osób równiez i ja, uszkodzilo sobie w taki sposob szyby.
Zglosilem szkode na infolini... sam musialem wyknac i dostarczyc wszystkie dokumenty oraz samemu zrobic zdjecia uszodzenia... pierwszy raz sie z czym stakim spotkalem... ![]() ![]() ![]() Po prawie 2 miesacach dostaje informacje od firmy ze ustalono iz nie zachodzi przyczynowo skutkowy zwiazek uszkodzenia szyby z pracami wykonywanymi na remontowanej drodze. A dodam ze mialem oswadczenie kierownika firmy remontujacej droge. Pozostawala jedynie droga sadowa... ![]() Wymienilem szybe z wlasnego ubespieczenia (750zl -koszt szyby) Niewiem czy gdybym byl ubespieczony w innej firmie to miala by miejsce podobna sytuacja... trudno powiedziec. Ogulnie raczej nie polecam firmy... Pozostaje niesmak... ![]() Fakt, rata ubespieczenia jest niska ale czy warto? Znajomy za mała stluczke na parkingu w PZU dostal 1100zł a dodam ze jego auto ma wartosc okolo 9tys zł. Doslownie trzy rysy na zderzaku... ![]() Zastanawiam sie nad zmiana ubespieczycela ![]() |
|
|
|
![]() |
|
dlatego trzeba ludzi ostrzegac przed takimi niby firmami , oprocz obowiazkow mamy swoje prawa , ktore sa lamane
![]() jak powyzej omijaj HESTIE ![]() ![]() ![]() |
|
~~kolega | |
![]() |
|
stawki na ubezpieczenie też liczą jak chcą jak im pasuje !!!!w jednym punkcie obok DIANY pani policzyła mi za moje auto 370 zł za rok a 100 m dalej w innej agencji ale też w hestii pan policzył mi 240 za rok /ale to akurat plus /.dziwne to co najmniej !!!
|
|
|
~~rhcp | |
![]() |
|
A ja przestrzegam przed Wartą. Kilka miesięcy temu stuknął mnie koleś tam ubezpieczony i pracownica Warty w Rzeszowie staje na głowie żeby nie zapłacili tyle ile powinni (OC). Zresztą gdy rozważałem naprawdę w warsztacie bezgotówkowo to mechanik uświadomił mi, że z Wartą jest baaaaardzo ciężko.
Wiem o czym mówię, bo mam lepsze doświadczenia np. z AXĄ i Allianzem, które mogę polecić ze względu na satysfakcjonującą wysokość odszkodowania. Nie wiem jak wygląda sprawa AC w tych trzech firmach, ale podejrzewam, że traktowanie klienta jest analogiczne jak przy likwidacji szkody z OC. |
|
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
CYTAT nie wszyscy musza znac prawo ![]() Niestety, jak nie znasz to tez Ciebie obowiazuje ![]() |
|
|
~~hate eternal | |
![]() |
|
W ogole olewajcie wszystkie nierzetelne firmy. Niech padaja, bo w koncu to WY im placicie. Wiec macie prawo domagac sie obslugi i uslugi na co najmniej przecietnym poziomie, jak chce KC
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
podpisuje sie pod tym dwoma rekami , jestem za tym , wreszcie cos musi sie zmienic
![]() ![]() |
|
~~Leoś | |
![]() |
|
CYTAT Co do tej firmy hestia to masz racje panuje tam totalny syf .28 pazdziernika zostal uszkodzony moj samochod , zglosilem szkode w hesti /tam jestem ubezpieczony/ustalono oc sprawcy tez hestia/zlapany przez policje sprawca/, ale hestia stwierdzila ze sprawa zakonczy sie dopiero po wyroku sadowym, wiec niechcac czekac skorzystalem ze swojego AC /hestia/,po wielu telefonach pieniadze zostaly wyplacone w 15grudniu. I teraz najlepsze dzwonie do hesti ze chce skorzystac z regresu z oc sprawcy zeby nie tracic swojego AC i znizek/poniewaz wiem ze sprawa sie skonczyla i sad uznal sprawce winnym/a oni do mnie zebym odeslal pieniadze wraz z odsetkami i czekal na decyzje w terminie 30 dni, czy to sie nazywa regres paranoja?moze ktos zna sie na prawie bo oni wala w balona nara ![]() Zakład ubezpieczeniowy nie ma żadnegoprawa tłumaczyć niemożność wypłaty pieniędzy brakiem merytorycznego zakończenia postępowania prowadzonego przez Policję lub sądy. ŻADNEGO Jeśli dałeś sobie wcisnąć "kit" przez zakład ubezpieczeniowy to niestety - w tym miejscu kłania się podstawowa znajomość prawa. Pozdrawiam w Nowym Roku. ![]() |
|
|
~~lol | |
![]() |
|
POlacy! Buntujcie sie, byleby nie przy pomocy kijow bejsbolowych, myslcie w trakcie i nie kupujcie na sile najtanszego ubezpieczenia - bedzie dobrze...
|
|
|
|
![]() |
|
wlasnie stop takim pseudo firma jak HESTIA , niech wreszcie ludzie decyduja o swoich pieniadzach
![]() |
|
~~asd | |
![]() |
|
Ale to jest stalowa wola - jak napisales o halmarze, jakie miasto taka firma - wiec moze z hestia w stw jest podobnie?
|
|
|
~~wlasnie | |
![]() |
|
co do hesti to na bank jest nieodpowiedzialna firma
![]() ![]() |
|
|
~~filip | |
![]() |