|
![]() |
|
CYTAT posiadam, samczyka pielegniczki ramireza pieknie ubarwionego ok 5cm, moge go wymienic na inne ryby ,krewetki,najchetniej na molinezje a po czym poznajesz samca ramirezy? Zazwyczaj doświadczeni hodowcy rozróżniają je dopiero podczas tarła gdy ryby dobiorą się w pary, do tego potrzebna jest para (i to dobrana). Dyformizm płciowy u tego gatunku nie jest zróżnicowany. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz glonojada za akwarium 10 litrowe? zęby miały gdzie się rozmnażać?
Posiadam 2 mieczyki 2 skalary 3 kiryski neona i reszty nie znam ale ta reszta to 3 rybki.A no i 3 niesforne glonojady |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
nom coś w tym stylu
![]() ![]() ![]() ![]() życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
Tyle ze ja nadal zostanę ale z 2 samcami wiec z nich też nic nie zdzialam to i kotownik się nie przyda.
|
|
Dołączył: 16 Sie 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
sprzedam akwarium 112l profilowane z pokrywa 2x20w z filtrem wewnętrznym, grzałka z termostatem do tego roslinki , zwirek , rybki czyli cały zaetaw akwarystyczny cena to 330zł kontakt : kamil31310_(at)_wp.pl gg 32172357
|
|
|
![]() |
|
Nieno należą Ci się publiczne przeprosiny
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nieno należą Ci się publiczne przeprosiny ![]() OK, nie ma sprawy. To zdjęcie zrobiłem w dniu wstawienia go na "stalowe", więc nie sądzę, żeby ktoś użył go do aukcji. Myślę, że tamto zdjęcie było po prostu podobne. |
|
|
![]() |
|
oddam za parke ryb akwariowych rosliny z przycinki cabomba, pitsja,rogatek,i inne kontakt na 723498377
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Dzisiaj rano doszło nowe tło prosto od producenta i postanowiłem troszke wyczyścić akwarium rodziców.
Wywaliłem stare tło, kamienie brudne do miski, rośliny i napowietrzanie do garnka, cały osprzęt zdemontowany, a rybki do drugiego akwarium i poczyniłem takie coś. ![]() Zdjęcie robione komórką, ponieważ nie da się zrobić fotki cyfrówką bo odbija się światło. ![]() Akwarium jest narozne o wymiarach 107x107x50 realnie weszło 270 litrów wody. Nowe tło jest płaskie ( max 3 cm wypukłości ) więc ryby muszą siedzieć w środku / w skałach, a nie za tłem. Kamienie wyczyszczone karcherem, nowe rośliny, podpięte nowy zegar temperatury / ph, tło na silikonie akwarystycznym, podpięta deszczownia która robi obieg wody fajny. Robota na 9 godzin, ale warto było. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Jak jest z wymianą wody w tak dużym akwarium?? co ile się wymienia całą wodę a co ile np tylko połowe?? Ja mam malutkie akwarium, ale chce zmienić na większe i pytam za wczasu
![]() sprzedam akwarium 40cm x 19cm x 27cm cena 25zł |
|
|
![]() |
|
Nie zmienia sie nigdy całej, od tego jest 20 litrowy filtr kubełkowy by filtrować. Raz na 3 tygodnie podmieniam 100 litrów wody.
Roboty od groma, jak mawiał kolega machający wiadrem. Ja kupiłem pompke do oczek wodnych plus 6 metrów przewodu i beczke 100 litrów. Najpierw 100 litrów wody wylatuje z akwarium, do beczki wczesniej 100 l wlatuje z uzdatniaczami. I podmieniamy ta samą pompką. Roboty na 10 minut, wysiłku zero. można też 10 wiader i zasuwac i robic to pół dnia tylko po co. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
a czy jest jakis dobry sposób na wytępienie ślimaków?? kupiłem w zoologicznym 2 roślinki i po 3 dniach opanowały mi całe akwarium, normalnie miliony :(
|
|
|
![]() |
|
CYTAT andrzej111978 : oddam za parke ryb akwariowych rosliny z przycinki cabomba, pitsja,rogatek,i inne kontakt na 723498377 Stecyk ciut wyżej (na samej górze ![]() "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
![]() |
|
Jestem zainteresowany kupnem akwarium 200-300l. w przystępnej cenie, także jeżeli chcesz pozbyć się takowego, ewentualnie całego zestawu proszę o kontakt na pw.
![]() |
|
|
![]() |
|
mam znowu do oddania troche roslin akwariowych ok 50szt za parkę ryb akwariowych pilne wazne do czwartku
|
|
|
![]() |
|
Leszek 10 sztuk Chaitika blue F0 i 5 sztuk F1. F0 z certyfikatem gdzies tam się błąka i to był błąd bo nie mają małych, a F1 sie dostosowały. Do tego 2 trofcie duboisi i 4 czyściciele
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
oddam ok 30-35 szt róznych roslin za parke molinezji, lub mieczyków
|
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Może ktoś ma do sprzedania akwarium 200-300 l?
krewetki red chery,gupiki,danio i slimaki swiderki lub helenki? |
|
|
![]() |
|
A ja ma do sprzedania
szkło 60x30x30, w idealnym stanie zero rys i uszczerbków no i oczywiście w 100% szczelne. 40 zł - filtr NCF 600 aqua nova, nie przecieka i nadmiernie nie buczy w skład wchodzą oczywiście wkłady i wszystkie rurki. ok 100 zł - lampa GLO 2x24W, dodatkowo mogę dorzucić świetlówki 2x14w ( oczywiście pasują do lampy) ok 190 - 9L używanego podłoża ADA Amazonia I używanego ok 8 miesięcy cena ok 40 zł - Zestaw CO2 butla 1,5kg + reduktor + szklany dyfuzor cena ok 180 zł - korzeń japoński ok 30 zł Jak coś to ceny do negocjacji. Sprzedaje bo powiększam na dużo większe Jak coś to mój numer gg 55 39 336 |
|
|
![]() |
|
oddam za krewetki lub małe ryby neony, rozbory, danio, brzanki zbrojniki niebieskie, kirysy rosliny z pzrycinki w sumie ok 45-50szt róznych kabomba,hydrocotyle, wkratka.limnobium rozłogowe,paprotnica zwyczajna ,rogatek dorzuce do roslin 10szt slimaków helenek pilne wazne do niedzieli zdjecia roslin na maila
|
|
|
![]() |
|
To tak w temcie żubr daj znać czy woda pomogła i rybki przezyły... Rada dla innych po wlaniu nowej wody dajemy uzdatniacz i zawsze na nowe akwa warto dać 20-30% starej wody akwariowej
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Woda chyba pomogła dziś niestety padły jeszcze dwa gupiki ale to najprawdopodobniej skutki tamtej wody, w ciągu tygodnia wszystko sie wyjasni, bo mniej wiecej tyle potrzebuja zeby dojsc do siebie po tym "szoku".
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Może ktoś ma do sprzedania akwarium 200-300 l? potrzebuje roślinek wzamian za slimaki helenki - sa male jeszcze ( slimaki te zjadaja inne slimaki ) !!!
krewetki red chery,gupiki,danio i slimaki swiderki lub helenki? |
|
|
![]() |
|
Ja mam filter jakby ktoś potrzebował, miałem go w 35l akwarium a pisze na nim Qmax=200L/h
HJ-111B, Hmax:0.45m 15 zł jak coś to na priv proszę ![]() |
|
|
![]() |
|
oddam ryby molinezje złoto-czarne róznej wielkosci ok 20-25szt za czekolade oraz rosliny z przycinki ok 40szt tez za czekolade
|
|