|
![]() |
|
Mieszkam na w bloku na Poniatowskiego. W tym roku jak był spis powszechny nie odwiedził mnie rachmistrz. Pytałam sąsiadów /co najmniej z 8 osób/ i u nikogo żadnego spisu nie przeprowadzono.
Nie wiecie czasem jak to z tym spisem jest? |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Nie wszyscy byli objęci spisem, podobno tylko losowo wybrane osoby.
U nas też nikogo nie było (chociaż ja się na początku jeszcze spisałam przez net) Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
![]() |
|
Ale przecież ogólna informacja w mediach była inna a mianowicie że spis dotyczy wszystkich, straszono nawet karami za unikanie rachmistrzów. Ja pytałam ostatnio wielu znajomych ze Stalowej Woli
i nikt nie był spisany, więc nawet na losowe działanie to nie wygląda. |
|
|
![]() |
|
Niby miał dotyczyć wszystkich, a później wyszło jak wyszło. Ja też nie znam nikogo kto zostałby spisany, a i w na forach dużo zdziwionych.
Karami zostali objęci ci, którzy zostali wylosowani, ale odpowiedzi nie udzielili. Jednym słowem paranoja jak zawsze ![]() Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Niby miał dotyczyć wszystkich, a później wyszło jak wyszło. Ja też nie znam nikogo kto zostałby spisany, a i w na forach dużo zdziwionych. Karami zostali objęci ci, którzy zostali wylosowani, ale odpowiedzi nie udzielili. Jednym słowem paranoja jak zawsze ![]() Mylisz się.Karami nie byli objęci Ci co nie odpowiedzi nie udzielili, lecz Ci co unikali jej całkowicie. Rachmistrz przychodzi raz, drugi, jesli po raz trzeci przychodzi i komuś "nie pasuje" jego nie dyspozycyjnosc zgłaszanana jest to do zwierzchnika rachmistrza a ten podejmuje kroki informując osoby prawne odpowiedzialne za to. Nigdy spisywanie ludnosci nie było prowadze we wszystkich domach w Polsce i raczej nie bedzie. Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|