|
![]() |
|
No to w pore napisałas, bo już myślałem ,że to jakaś nowa technologia robienia pizzy - i ,że robisz smaka na forum
![]() Pizza Hut ma podobnie - boczną warstwe ma wyżej - tyle ,że jest to spowodowane wypełniem brzegów serem. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Raz jadłem pizzę w resecie - chyba źle trafiłem, bo ser był dziwny, wytopiło się z niego dużo tłyszczu, który spłynął na spód pizzy. Pizza była ogólnie smaczna ale tłusta i bardzo ciężka w trawieniu.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Jeżeli jadłeś przykładowo 4 sery to sie nie dziwie - wtedy jest bardzo tłusta - od mixu mozarelli, fety...w Resecie maja wszystko na minimu ocene - dobrą - ciato, świeże składniki, dobre sosy - w każdej innej zawsze mi czegoś brakuje lub cos mi nie pasuje
![]() |
|
|
![]() |
|
Nie wiem jak fiori teraz bo z tego co piszecie to cos sie zmienilo, natomiast przed wakacjami jadlam ostatnia pizze stamtad i byla to moja ulubiona pizzeria
![]() Teraz jak juz zamawiamy to spod Ballady, wedlug mnie ceny nie sa wysokie jesli przelozymy je na ilosc. W dodatku placki robi chłopak który wczesniej pracowal w da grasso i maja zajefajny sos czosnkowy ![]() I zdecydowanie bardziej mi odpowiada pizza zblizona do wloskiej. A najlepsza pizza to jest u mnie w domu jak już zechce mi się samej zrobić ![]() |
|
|
![]() |
|
Jersey Tobie ktoś płaci za reklame resetu?? bo jeżeli dalej tam pan tomasz na kuchni pracuje to życze smacznego,no chyba że szefostwo się ogarneło i mają nową ekipę oby.......
![]() |
|
|
![]() |
|
Ja i moja żona do "resetu" po tym razie niestety zraziliśmy się. Teraz chyba przenieśli się w jakieś innemiejsce - nawet nie wiem gdzie. Mieliśmy kiedyś taki zamysł, zeby sprawdzić wszystkiepizzerie w Stalowej, ale z peryspektywy, szkoda zdrowia.
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Anfija - nie wiem jak było kiedyś ponieważ gdy było w miejscu warki to tam nie chodziłem - ale zacząłem po zmianie lokalu - nie wiem czu kucharz sie zmienił ale pizza dla mnie jest na dobrym poziomie - kiedyś było to diablo.
|
|
|
![]() |
|
Warkę lubię, ale jakoś mnie tam nie ciągnie. Fajnie tam jest? Jaka atmosfera? Dają coś fajnego do jedzenia przy piwku? Skoro bywasz tam Jersey to opowiadaj
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Mirek Warke tam podają - tyle wiem
![]() Niestety nie chodzę - poniewaz jestem abstynentem. A jeżeli chodzi o pizze to polecam także pizzerię w Sandomierzu na rynku za Jutrzenką ![]() Najlepsza - 4 pory roku ![]() |
|
|
![]() |
|
To, że dają tam warkę łatwo się domyśleć
![]() Jadłem kiedyś przy wejściu na "starówkę" w Sandomierzu świetną zapiekankę - z kebabem - po prostu pyszna. I nie da rady zjeść drugiej. Niestety nie pamiętam nazwy lokalu, bo na pewno poleciłbym. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
http://warka.stalowa-wola.pl/
|
|
|
![]() |
|
Mirek to jest za tym białym budynkiem na starówce - w nim sie mieści urząd - może cywilny już nie pamiętam - to za nim jest poczta i lodziarnia a dokąłdnie między nimi jest własnie ten lokal o którym piszesz - podają tam także świetnego gyrosa
![]() |
|
Dołączył: 31 Gru 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zapraszamy do klubu Alternatywy mamy pizze od jakiegos czasu a teraz już też dowozimy.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Przez lata zamawiałem pizzę z nieistniejącej już Diablo, pizzę właśnie Diablo, czasem ostrą, czasem łagodną. Pizza Diablo (ostra) z całymi papryczkami chili, podwójnym czosnkiem i podwójną cebulą (cebulę i czosnek dorzucali gratis), sosem ostrym lub meksykańskim i oczywiście z serem na wierzchu to była moja ulubiona pizza. Żadna inna mi tak nie smakowała i nie smakuje, a ostra była że paliła na drugim końcu przewodu pokarmowego ![]() http://web.a(...)enu.html Gdy powstał Reset po usłyszeniu paru pozytywnych opinii kilka razy zamawiałem stamtąd Peperosę - rzeczywiście była dobra (ale nie aż tak jak Diablo ![]() Natomiast z tradycyjnych sosów pomidorowych najbardziej smakował mi z Rustiki 1 - jakby zwykły przecier pomidorowy ale doprawiony przyprawami - bardzo mi smakuje ale w żaden sposób nie mogę go "podrobić" domowym sposobem, może ktoś doradzi ![]() |
|
![]() |
|
Diablo - proszę - wróć...
Bez Ciebie, żadna pizza nie smakuje już tak samo ;-( |
|
|
|
![]() |
|
Teraz juz w Resecie nie pracuje Pan Tomek xD Są tam teraz same dziewczyny ktore robią pizze dla mnie dobra tylko ze cały czas podnoszą ceny ;p i to na wszystkim pozatym obsługa średnia i czesto jest tam zimno .
Rustica 2 , Capri ale Diablo było najlepsze to fakt. |
|
|
![]() |
|
wrócimy
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT wrócimy ![]() ![]() Przede wszystkim kiedy i gdzie? ![]() I czy będzie pizza Diablo I taka sama jak za dawnych czasów? |
|
|
![]() |
|
Pizzerii w mieście nie brakuje, ale każdemu smakuje co innego (każdy ma jakieś swoje preferencje do do ciasta, składników, dodatków i sosów) trudno coś polecić. Ja dopisuję się do tych, którzy z sentymentem wspominają pizzę w "Diablo"
![]() |
|
Dołączył: 20 Sie 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ostatnio zamowiłem pizze z Fiori niedosc ze przyjechała po 1,20h to jeszcze w pół zimna i całkowicie spalona nie wiem co tam sie teraz dzieje ze tak sie zepsuła to pizza kiedys nie wyobrażałęm sobie zjeść innej pizzy jak tylko z fiori ale po ostatnim chyba bede musił cos innego spróbować.Panie Giuseppe cos sie dzieje ze tak jest jak jest składniki lipa olej zamist oliwy ???
|
|
|
![]() |
|
Witam DIABLO wrocilo i smakuje tak samo ostro;) hehehehehehe w warce teraz podaja
![]() |
|
Dołączył: 31 Gru 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Wpis powyżej to nie reklama ?
![]() |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Wpis powyżej to nie reklama ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CYTAT Zapraszamy do klubu Alternatywy mamy pizze od jakiegos czasu a teraz już też dowozimy. - no bo ten Twój wpis to już wogóle nie reklama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na marginesie dodam ,że wiem o dowozie bo już dowiezioną zdążyłam kiedyś zjeść ![]() " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
Alternatywy wydaje mi się ze czuje lekki popłoch przeciez wszyscy wiedzą ze diablo bylo bezkonkurencyjne, jak kazdy na swoje smaki, tak i wasza pizza ma swoją klientelę poza tym w warce dowozów nie ma więc po to te opisy ze reklama ze coś.........
|
|
|
![]() |
|
//moderowano
Dobra ta pizza chociaż? Jak cenowo stoi? //dopisano: równi i równiejsi? Ganiasz za reklamowanie, a sama nie robisz nic innego, zmoderowałaś mój post, zmień i swój. 'Widzisz w moim oku drzazgę, belki nie widząc w swoim'? Tylko kanibal nie gardzi drugim człowiekiem. // Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam czyli Bywało niekiedy, że żałowałem tego, co powiedziałem, nigdy jednak tego, że milczałem - no i fajna płyta. |
|