|
![]() |
|
Personalnie nie zamierzam zbawiać świata i mówić co wolno a czego nie - pod warunkiem ,że szkodzący sobie nie szkodzą przy okazji tym i mojemu zdrowiu - zazwyczaj jest tak ,że Ci którzy mogą coś robić nie zwracają już żadnej uwagi na tych którzy tego nie robią.
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
To bardzo kontrowersyjna sprawa - bo z jednej strony, państwo ma i tak za duże prawa do wtrącania się w rodzinę, a z drugiej wszelkie reperkusje zawsze odbiją się na dziecku.
Osobiście takiemu rodzicowi wepchnąłbym tego peta do tyłka. Ale cóż......akcje społeczne nie dają nic - może w jakiś sposób należałoby ich piętnować społecznie? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Dałem taki przykład a nie inny ponieważ, na jakiej innej płaszczyźnie jak nie rodzicielskiej - ktoś będzie na Ciebie zważał i martwił się tym ,że i Tobie dostanie się troche tego do płuc - jak nie własni rodzice....np. alkohol - nie mogę być biernym pijącym w towarzystwie - i nie mam nic do tego
![]() |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
dokładnie, niby jest kara za palenie w miejscu publicznym a wystarczy stanąć na przystanku mks i na 15 osób czekających 1 albo dwie palą a reszta co? truje się bo nikt nie wyciąga z tego konsekwencji.
|
|
|
![]() |
|
najbardziej własnie drażniącym scenariuszem jest - palący na przystanku gdzie 90% ludzi tam stojących nie pali a dym czuć wszędzie - i nie rozumiem dlaczego ludzie potrafia byc takimi hipokrytami nie zważając na drugiego człowieka
![]() |
|
|
![]() |
|
A no dlatego że nikt ich za to nie kara, a jak by sie policja za to wzięła i nałożyła jednemu czy drugiemu mandat po 500zl to by się wieść rozeszła i przestali by palić
|
|
|
![]() |
|
Tak miało byc z papierosami ale nie znam nikogo kto by dostał mandat a ludzi non stop mijam palącaych na ulicach - więc nie wiem jak z tolerowaniem tego przepisu jest
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Skoro nie żądasz kary więzienia za posiadanie papierosów, dlaczego ma to miejsce w przypadku marihuany?
Ignorancja? Co do palaczy w towarzystwie, ja zauważyłem różnicę po ustawach wprowadzających restrykcje. W klubach itp. da się odychac. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Nikt nie napisaał o żadnej karze wymierzanej dla palaczy - papierosów czy to też marihuany - poprostu jeżeli juz jest cos lub dopiero ma byc zalegalizowane, to przydałoby się chociaż troche telerancji dla ludzi niepalących - i to wszystko - przedstawiam realia jakie panują i zwyczaje - palenie rpzy dzieciach czy na przystankach nie bacząc na innych.
|
|
|
![]() |
|
Mnie też ten syf drażni.
Nie wiem czy pamiętasz ale dawniej kluby, puby przypominały komory gazowe. Teraz jest lepiej ![]() 10zł za paczkę tez zrobiło swoje Ciekawym zjawiskiem jest iż częśc ludzi, zarabiających lekko powyżej minimalnej lub na bezrobociu, na papierosy stac. Czy alkoholicy albo palacze z powikłaniami nie powinni się leczyc również na swój koszt? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Progres: gdy byłe za dzieciaka-sportowca wyjeżdzaliśmy na mecze i zawsze szukalismy baru po meczu to gdzie nie weszlismy na jedzenie to wszędzie - dosłownie mgły dymu unoszace sie pod sufitem - i zjedz w takim klimacie smacznie jedzenie i sie nie uduś - może i masz racje i powinno się ich diagnozowac jako "nałogowców"
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Skoro nie żądasz kary więzienia za posiadanie papierosów, dlaczego ma to miejsce w przypadku marihuany? Ignorancja? Co do palaczy w towarzystwie, ja zauważyłem różnicę po ustawach wprowadzających restrykcje. W klubach itp. da się odychac. Papierosy w przeciwnieństwie do marichuany nie są zakazane, a za łamanie prawa należy się kara, jeśli zalegalizują to nie będę żądał więzienia ale konkretnych akcyz, podatków i służb odpowiedzialnych za pilnowanie tego. |
|
|
![]() |
|
Kary wiezeinia powinny dotryczyc tylko dilerów i ludzi którzy maja coś wspolnego z rozporwadzaniem nieleglnych substacji - zwykly palacz ktory nawet robi to nielegalnie powinien byc traktowany w lagodniejszy sposob
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Kary wiezeinia powinny dotryczyc tylko dilerów i ludzi którzy maja coś wspolnego z rozporwadzaniem nieleglnych substacji - zwykly palacz ktory nawet robi to nielegalnie powinien byc traktowany w lagodniejszy sposob ![]() Może masz rację ale dotkliwa kara pieniężna by się mu przydała, bo dlaczego to robi skoro nie wolno? Choć w zasadzie idąc tym tropem to złodziej samochodu też powinien dostać mandat a do paki powinien iść tylko szef gangu? |
|
|
![]() |
|
Przywództwo w takich korporacjach jak mafia i dilerzy powinno byc karalne - szef gangu powinien dostac taka sama kare jak i zlodziej a mandat tro moze dostac ten co kupuje od zlodzieje bez papierow
![]() |
|
|
![]() |
|
No może i masz rację, w każdym razie dopóki nie jest to zalegalizowane to powinny być kary i to surowe a policja powinna ścigać takich przestępców, bo w rzeczywistości nie jest jak w W11 czy detektywach
|
|
|
![]() |
|
O konsensus trudno w sytuacjach które są dopiero w przyszłości obierane za cel - jak legalizacja marihuany - chociaż nie jest wiadome ani pewne czy dojdzie do tego - ale jeżeli żyjemy w państwie prawa to kary poiwinny być wymierzane za jego łamapnie.
|
|
|
![]() |
|
Dokładnie kary powinny być za łamanie prawa, ale tego prawa też ktoś powinien pilnować, z sądy na facebooku większość była przeciw straży miejskiej, ale moim zdaniem policja nie daję sobie rady z pilnowaniem ulic, poprostu mają ważniejsze interwencje
|
|
|
![]() |
|
Tak, ale niekiedy dzieje się i tak ,że przesadzają z ilościa mandatów tak jak to było podczas konkursu na wygranie policyjnego radiowozu - Alfa - kiedy to czepiali sie wszystkiego - tak samo robi prowincjonalna straz miejska czerpiąc z tego zyski.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Z paleniem marihuany jest tak jak z paleniem papierosów - szkodzi biernym palaczom ? Jak bede siedzial koło kogos kto jara to też się spale ? - to mnie zastanawia, bo jeżeli tak to jestem przeciw. Na otwartej przestrzeni - raczej nie (zakładając, że w Twoja stronę nie będzie dmuchało np. stu palaczy fajki wodnej). W pomieszczeniu zamkniętym jest to już jak najbardziej możliwe. Gdybyś był np. w palarni (bez obiegu powietrza), to wdychając biernie dym z marihuany jesteś w stanie przyswoić jakąś część THC. Zresztą jest to też pewien sposób palenia tzw. "HotBox". |
|
|
![]() |
|
jadeti też o tym słyszałem i dlatego miałem wątpliwości
![]() Na świeżym powietrzu raczej nikt nie zezwoli na palenie marihuany, co innego w zaciszu własnego domu - gdzie nie szkodzi sie nikomu poza samym soba - i to by było najlepszy rozwiązaniem w wypadku legalizacji ![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Chamstwo palaczy jest jednym z argumentów przywrócenia straży miejskiej. Nie zawsze człowiek, ma ochotę zwraacać uwagę tytoniowym chamom. A tak - jeden telefon, i ich szybki przyjazd - i już mają 400 zł grzywny.
Miałem kumpla , który jarał gandzię w technikum - chłopak po kilku bachach zaczął okładać pięściami chodnik, bo mu się wydawało, że się z kimś bije - innym razem, próbował wejść na ścianę bloku - bo on widział drzewo. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Nakrotyki nieważne czy lekkie, miękie, twarde - każde z nich to potencjalne zagrożenie dla biorącego jak i będącego w pobliżu - na każdego może to działac inaczej i nie chciałbym się znaleźć w pobliżu typa który wziął mnie za drzewo i chce sie po mnie wspinać.
|
|
Dołączył: 27 Lis 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Legalizacja to nie chodzi o to, że ludzie będą sobie sadzić plantacje marihuany i chodzić z blantami po mieście jak z fajkami. Chodzi o to, żeby nie karać osób które mają przy sobie do 2g zielska, tylko karać dealerów, którzy sadzą i rozprowadzają w większych ilościach to. Jak na razie w więzieniach siedzi 3/4 młodych ludzi którzy mieli właśnie takie śladowe ilości i my na nich płacimy te nieszczęsne podatki.
Niestety, przyszłość nigdy nie przychodzi - zawsze jest teraźniejszość. |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Legalizacja to nie chodzi o to, że ludzie będą sobie sadzić plantacje marihuany i chodzić z blantami po mieście jak z fajkami. Chodzi o to, żeby nie karać osób które mają przy sobie do 2g zielska, tylko karać dealerów, którzy sadzą i rozprowadzają w większych ilościach to. Jak na razie w więzieniach siedzi 3/4 młodych ludzi którzy mieli właśnie takie śladowe ilości i my na nich płacimy te nieszczęsne podatki. A skąd będą brali te 2g? Wiadomo że od tych co dilują w większych ilościach. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|