Dołączył: 31 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Poszukuje sprawnego operatora koparko-ładowarki który by mi wykopał dół na szambo. Głębokość max. 2,20cm, szerokość 3,5cm, długość 4,5cm metra. Lokalizacja - miejscowość Obojna - gmina Zaleszany (6km o Stalowej Woli). Namiary lub chętnych proszę na maila maly_bukowa_(at)_poczta.onet.pl
PILNIE !!!!!! |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jak tak patrze na te wymiary to strasznie malutkie szambo będziesz miał. Łyżeczką do herbaty możesz to wykopać.
|
|
Dołączył: 28 Paź 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Korzystałam z usług koparki i byłam zadowolona tylko z jednego Pana, nr tel: 889455092 jak nie bedzie miał czasu to warto poczekać! Ja nie chciałam czekać i zadzwoniłam do innej osoby i zapłaciłam 2 razy tyle bo młody chłopak nie miał pojęcia o niczym.
|
|
Dołączył: 5 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
dziwnie tutaj pachnie samo reklamą Jula czy ty się nie reklamujesz sama?????
|
|
Dołączył: 28 Paź 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nie reklamuje
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
heh oczywiście wymiary podane w temacie są w metrach ;-)
tylko tyle tych koparek w stalowej ???? |
|
Dołączył: 8 Sie 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Lucky_Luk. - no to zgłoś się do autora na PW i wykop mu.
Ale jeśli będziesz tak kopał jak zamieniał obciążenie z kg na N to może mieć problem. |
|
|
![]() |
|
witam ja potrzebowalem kopareczki do wykopania sporego dolka i polecono mi goscia co sie tym zajmuje no i wynajaem koparke przyjechal mlody chlopak robote zrobil rewelka a pojego sprzataniu tylko pograbilem i jest git ceny normalne jak chcesz to dzwon 600416002 lub664056677 pozdro
|
|
|
![]() |
|
Polecam Pana Janusza
![]() ![]() Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Lucky_Luk. - no to zgłoś się do autora na PW i wykop mu. Ale jeśli będziesz tak kopał jak zamieniał obciążenie z kg na N to może mieć problem. Kolego. Nikt nie zamienia Newtonów na kilogramy. Poczytaj trochę o dynamice. Czepiłeś się na PW i 7 wiadomości piszesz mi o zamianie jednostek. Nośność jest to możliwość przejęcia przez materiał, złącze lub konstrukcję obciążeń zewnętrznych. A na wytrzymałość konstrukcji na nacisk w kilogramach wpływ ma wiele czynników. Budowany most w Zarzeczu ma wytrzymałość 27MN. Jest to parametr określający siłę. Są pewne zasady dynamiki, których uczymy się już chyba w podstawówce. Ale Ty zamiast uważać na fizyce, pewnie rysowałeś żołnierzyki na ostatniej stronie zeszytu. 27MN !!! Dalej uważasz, że maksymalne obciążenie tego mostu to 50 ton (półtora TIR'a) ? |
|
|
![]() |
|
tylko 2 koparki są na terenie stalowej i okolicach??? dajcie mi jakieś namiary bo we wtorek mi mają szambo już przywieźć.......
|
|
Dołączył: 8 Sie 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Kolego Lucky_Luk, uważam dokładnie tak jak jest napisane w artykule
CYTAT Budowa nowego mostu ma się zakończyć pod koniec roku, będzie miał nośność dostosowaną do obciążenia pojazdem 50-tonowm. Zgodnie z normą PN 85-S-10030, tablicą 6, obiekt jest przystosowany do poruszania się po nim pojazdów o ciężarze 500kN. Jeśli dla kolegi jest to pół tira - no to pół tira ![]() Klasa mostu jest A i został zaprojektowany również na obciążenie klasy A - czyli pojazd typu K poruszający się po moście podane w tab. 3 tejże normy są jego dokładne parametry. CYTAT 27 MN czyli w przeliczeniu na nacisk jest to ok. 2100 ton. To kolego pochwal się jak dokonałeś tego przeliczenia ![]() Podałeś wynik. Czyli tak bardzo nielubiane uproszczenie we wszelkich obliczeniach. Zagwarantowałeś sobie brak sprawdzalności. Może taki był cel ... P.S. Mam nadzieję, że tym razem kolega się lepiej przygotował, niż w artykule o używaniu kierunkowskazów na skrzyżowaniach ;p |
|
|
![]() |
|
koledzy sm i lucky_luk przeczytajcie sobie temat jaki założyłem i sens waszych wypowiedzi.... potrzebuje koparki do wykopania dołu a nie filozoficznych wypowiedzi kto mądrzejszy. Nie macie namiarów to nie zaśmiecajcie mi posta jakimiś bredniami o nacisku... Kogo to obchodzi ??? Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
|
bukowa... Jak widać ten kto układał regulamin, sam sie do niego nie stosuje, zaśmieca forum pisząc nie na temat.
|
|