Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Rozumiem zubr ze szukasz dalej kliniki ? Nie szukam czytaj co pisze a pozniej sie wypowiadaj |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
widzisz, że moja rozmyta wypowiedź dopiero do Ciebie dociera- to już jest ciekawe....a co do mojego sumienia- masz rację- mam takowe a Ty masz za to spowiedź i tym się różnimy
kosmal3006 ja tez jestem tego zdania ale w "ustach" takiego prawego człowieka brzmi fatalnie mirku ja się naprawdę nie denerwuję, to prawda, że wchodzę z Tobą zupełnie niepotrzebnie w dyskusję ale uwierz mi -robię to z usmiechem na ustach ![]() Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Czyli twoim zdaniem, ten kto się spowiada - nie ma sumienia?
![]() ![]() ![]() Pierwszy raz widzę tak dziwną wypowiedź. Musisz nienawidzieć wierzących ludzi. Tylko za co? Za to że wierzymy i nie kryjemy tego? Że nie kryjemy się ze swoim światopoglądem? ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Mirek ale to bardziej działa w druga strone - bo tutaj jak widac bardziej ma sie wrzuty do ludzi którzy chcą z tego rozwiązania skorzystac - i jestm im przypisywane miano - wygnańców - potepionych przez kościół i Boga - a właśnie Ci bardziej obiektywni nie zmieszaja do tego wiary - i nie zarzucają nikomu czy ktos jest bardziej wierzacy czy mniej.
|
|
|
![]() |
|
Mirek ile macie dzieci i dlaczego nie dziesięcioro!
|
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
uzyskalem odpowiedzi ktore chcialem wiec koniec nabijania postow przez jerseya. Zgadzam sie z mirkiem, mam podobne zdanie. Widze ze trzeba by zaktualizowac statystyki dotyczace katolikow.
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Z jednej strony Jezus powiedział : "Cokolwiek rozłączycie na ziemi, będzie rozłączone w Niebie" - ja jednak do wszelakich decyzji Kościoła jako instytucji, podchodzę z pewną rezerwą.
Jeśli ktoś szczerze żałuje za swoje grzechy, to żadne wykluczenia nie mają sensu. Bo w moim przekonaniu takiej osobie Bóg i tak przebaczy. Jest bardziej Dobry i Miłosierny od całej ludzkości razem wziętej. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
po pierwsze nie nienawidzę, uniosłes się
![]() po drugie może załóż nowy wątek na stalowym bo wykraczamy z tematu, ale w celu szybkiej odpowiedzi- poniekąd tak uważam, powtarzam poniekąd, sam poruszyłeś wątek mojego sumienia a jeśli chodzi o moje sumienie w sprawie in-vitro jest czyste jak łza ![]() Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Temat dosyć ciekawy nie ma cogo blokować, fakt trzeba po rpostu kasowac wpisy jerseya nie na temat i tyle
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Temat dosyć ciekawy nie ma cogo blokować, fakt trzeba po rpostu kasowac wpisy jerseya nie na temat i tyle Jacek85 - przeczytaj temat wątku i daj mi chociaż jeden post z tego tamtu który nie jest własnie na "temat" - 3-jka ludzi z tego tematu przynaje mi racje w moich wypowiedziach - jak nie więcej - więc po co piszesz głupoty ? Rzuc konkretny post. Ps. autor tematu - zubrstw - klepnął prawie 10 postów które sa prawie identyczne na temat adopcji - a co ona ma wspólnego z in vitro ? NIC ! - i on pisze ,że ja w tym temacie nabijam posty ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nie szukam czytaj co pisze a pozniej sie wypowiadaj No właśnie czytam uważnie każdą Twoją wypowiedź i w żadnej nie znalazłem jakiegokolwiek potwierdzenia na to aby to jeden zabieg in vitro (pomijajac przygotowania, witaminy, dojazdy - bo to robi kazdy we wlasnym zakresie) kosztował 15 tys polskich złotych. CYTAT uzyskalem odpowiedzi ktore chcialem wiec koniec nabijania postow przez jerseya. Zgadzam sie z mirkiem, mam podobne zdanie Delikatnie rzecz ujmując szukałem poklasku ? ![]() CYTAT kasowac wpisy jerseya nie na temat i tyle Dobre, dobre, i pisze to "zarzad" ![]() ![]() Wracajac do tematu. Jak napisalem w swoim pierwszym poscie w tym temacie. Jest to indywidualna kwestia kazdego z osobna. Tylko czlowiek postawiony przed takim faktem sam za siebie moze decydowac czy sie w to pakowac czy nie. Zadne ustawy, koscioly i instytucje nie powinny tego ani zabraniac ani nakazywac ani namawiac. Panstwo powinno refundowac 1 zabieg i koniec kropka. Nie wchodzmy z butami w czyjes zycie i nie panoszmy sie w nim. Nie mieszajmy w to Boga i kościoła jako instytucji bo nie idą w parze. Z jednej strony proste zasady , z drugiej nadinterpretacja i zakłamanie. Nawet w Polsce ksieza maja odmienne zdania w tym temacie i mozna by cytowac jednych i drugich. Dlatego nie warto wogole mieszac do tego religii i wiary. - Zreszta pisał o tym jersey. |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Nie szukam czytaj co pisze a pozniej sie wypowiadaj No właśnie czytam uważnie każdą Twoją wypowiedź i w żadnej nie znalazłem jakiegokolwiek potwierdzenia na to aby to jeden zabieg in vitro (pomijajac przygotowania, witaminy, dojazdy - bo to robi kazdy we wlasnym zakresie) kosztował 15 tys polskich złotych. CYTAT uzyskalem odpowiedzi ktore chcialem wiec koniec nabijania postow przez jerseya. Zgadzam sie z mirkiem, mam podobne zdanie Delikatnie rzecz ujmując szukałem poklasku ? ![]() CYTAT kasowac wpisy jerseya nie na temat i tyle Dobre, dobre, i pisze to \"zarzad\" ![]() ![]() Wracajac do tematu. Jak napisalem w swoim pierwszym poscie w tym temacie. Jest to indywidualna kwestia kazdego z osobna. Tylko czlowiek postawiony przed takim faktem sam za siebie moze decydowac czy sie w to pakowac czy nie. Zadne ustawy, koscioly i instytucje nie powinny tego ani zabraniac ani nakazywac ani namawiac. Panstwo powinno refundowac 1 zabieg i koniec kropka. Nie wchodzmy z butami w czyjes zycie i nie panoszmy sie w nim. Nie mieszajmy w to Boga i kościoła jako instytucji bo nie idą w parze. Z jednej strony proste zasady , z drugiej nadinterpretacja i zakłamanie. Nawet w Polsce ksieza maja odmienne zdania w tym temacie i mozna by cytowac jednych i drugich. Dlatego nie warto wogole mieszac do tego religii i wiary. - Zreszta pisał o tym jersey. Fox - dzięki ![]() Ja także uważam ,że nie przeczytał żadnego postu a co dopiero śledził cały wątek - a co do zubra - to tak już jest ,że jak nie ma argumentów to woli zamknąć temat niz się tłumaczyć przed kims kto go przycisnie do muru. |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
aby rozpoznać produkt in vitro nie trzeba dokładnie przyglądać się czy posiada bruzdę na twarzy - widać to po zachowaniu , przebywając w miejscu publicznym lub przechadzając się po ulicy - platfusów jest coraz więcej ich anormalne zachowanie jest widoczne na pierwszy "rzut oka" - jedyne wyjście z tej sytuacji to umożliwienie im samozagłady np.poprzez udostępnienie im swobodnego wyjścia na dachy "wieżowców" - "redbul"dokona dalszego dzieła
![]() |
|
|
![]() |
|
ja jestem za byle by Danielll nie był dawcą nasienia...
|
|
Dołączył: 15 Paź 2007r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Sa 2 grupy ludzi którzy są za albo przeciw. W pierwszej grupie uznającej paternalizm są ci co muszą być przeciw a w 2-giej ci co sami dokonują wyboru.( i tu jest podział).To czy ktoś skorzysta z tego czy nie jest tylko i wyłącznie jego sprawą.Gadanie o wierze w tym wypadku jest wykorzystywaniem pozycji dominującej(notabene systematyczne zmniejszającej się)w danym środowisku (czytaj w Polsce).Dla jednych to jest cud dla drugich nie.Jeżeli ktoś narzuci swoją wole drugiemu każąc mu skorzystać z tego gdy ten nie chce jest godne potępienia ale tak samo powinno być napiętnowane jak zabronienie komuś kto che z tego skorzystać.A dyskusja z kimś kto z góry zakłada ,że tylko on ma racje a inni są za głupi ,żeby decydować za siebie (paternalizm) jest bezsensowna i skazana na niepowodzenie .
Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
![]() |
|
Przecież nikt nikogo nie zmusza do in vitro.Jeśli ktoś nie chce skorzystać z szansy na własne potomstwo to jego sprawa.Tak samo nie potępiajmy tych ,którzy chcą wykorzystać wszystkie możliwości by mieć własne dziecko.
|
|
|
![]() |
|
![]() Nie krytykujcie czyichś marzeń ![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
Dołączył: 15 Paź 2007r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Ks. Longchamps de Berier, członek Zespołu Ekspertów KEP ds. Bioetycznych w wywiadzie do „Uważam Rze" mówił m.in: Są tacy lekarze, którzy po pierwszym spojrzeniu na twarz dziecka wiedzą, że zostało poczęte z in vitro. Bo ma dotykową bruzdę, która jest charakterystyczna dla pewnego zespołu wad genetycznych. Brak słów na takie niedorzeczne i irracjonalne wywody.Ale dla ludzi uważających tą grupę społeczną za jedyną i niepodważalnie mającą racje ,wytyczną do obstawania przy jedynie słusznych racjach. Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|