Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Po to jest jeszcze KRS - jeśli już zdecydujemy wspomóc jakąś fundację, dobrze jest ją wcześniej sprawdzić, żeby nie okazało się, że konto jest prywatnem a fundacja nie istnieje., albo, że fundacja istnieje, ale podane konto do niej nie należy...
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 15 Paź 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
noto nie źle wiem mam nauczkę i nie będę zostawiać niczego już
![]() mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|
|
![]() |
|
Mnie generalnie wkurza zwyczaj zostawiania wózka na klatce na parterze - czasami mama tak, że z klatki przez to cięzko wyjść, a do piwnicy wejść się nie da.
A wracając do tematu. Widziałem kiedyś, jak dziecko cygańskie żrbrało na hali i gdy dostało pączka, to matka je po prostu zbiła, że kasy nie wyżebrało..... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT zubrstw może i naciagacze, ale ile razy Ci sie zdarzyło ,że przychodzi do Ciebie człowiek z jakims certyfikatami, pismami, tabliczkami w wypisanymi prośbami i zdjeciami dzieci na które ida pieniążki - nawet z zaplombowaną puszką...ja teżke nie lubie takich sytuacji bo nie wiem czy w to wierzyć. Zdażyło się i go odesłałem z tymi podróbkami. A wiesz jak? wystarczy powiedzieć to proszę poczekać ja zadzwonię do tej fundacji i sprawdzę czy ten certyfikat jest prawdziwy. Albo prosze podać nazwę fundacji to im przekaże co uważam. Nigdy nie daję takim żebrakom. |
|
|
![]() |
|
CYTAT zubrstw może i naciagacze, ale ile razy Ci sie zdarzyło ,że przychodzi do Ciebie człowiek z jakims certyfikatami, pismami, tabliczkami w wypisanymi prośbami i zdjeciami dzieci na które ida pieniążki - nawet z zaplombowaną puszką...ja teżke nie lubie takich sytuacji bo nie wiem czy w to wierzyć. Zdażyło się i go odesłałem z tymi podróbkami. A wiesz jak? wystarczy powiedzieć to proszę poczekać ja zadzwonię do tej fundacji i sprawdzę czy ten certyfikat jest prawdziwy. Albo prosze podać nazwę fundacji to im przekaże co uważam. Nigdy nie daję takim żebrakom. Żubt to dobrze robisz - bo mnie czasem złapali na tym ,że sie ugiąłem i dałem jakiegoś "piątaka" - a póxniej słyszałem od ludzi ,że ten człowiek to zwykły naciągacz - dlatego krążącym po domach już raczej nie dam - wolę dać ludziom których spotkam na ulicy, widze ,że im może być ciężko a o ta pomoc nie proszą ![]() |
|
|
![]() |
|
Myślisz że oni nie oszukują? Był gość w stw pod halą targową który udawał że ma pokrzywione nogi i chodził o kulach, a jak już uzbierał co miał uzbierać to szedł na parking do auta wkładał kule i siadał za kierownicę jakby nigdy nic.
|
|
|
![]() |
|
żubr dlatego nie wierze w wizualna manipulację - ludziach na wózkach z podwiniętymi nogami, o kulach, chowających ręke - ,że jej nie mają - nie daje takim ludizom - natomiast można dać komuś kto o to nie prosi a nie ida na niego żadnej pieniądze z fundacji czy organizjacji - tacy którzy wolą wygrzebac puszki ze śmietnika i zgranąc suchy chleb - takiem własnie wole dać.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT żubr dlatego nie wierze w wizualna manipulację - ludziach na wózkach z podwiniętymi nogami, o kulach, chowających ręke - ,że jej nie mają - nie daje takim ludizom - natomiast można dać komuś kto o to nie prosi a nie ida na niego żadnej pieniądze z fundacji czy organizjacji - tacy którzy wolą wygrzebac puszki ze śmietnika i zgranąc suchy chleb - takiem własnie wole dać. To gdzie znajdujesz takich ludzi którzy nie proszą a grzebią w śmietnikach o suchy chleb? Ciekawi mnie ta kwestia możesz to rozwinąć? |
|
|
![]() |
|
Żubr pod blokiem - wystarczy wychylic głowę do okna w godzinach wieczornych i juz zaczynaja podjeżdzać pod nie rowery - nie problem takich ludzi znaleźć są wszędzie u mojej dziewczyny na osiedlu także
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT W normalnych krajach codziennością jest zostawianie otwartego domu , samochodu , skrzynki z owocami i napisem \"kilogram 2 $ \" i jakoś nikt nie oszukuje i nie kradnie. Wszystko się zmienia, gdy chmarami przyjeżdżają Polacy i inni przedstawiciele Europy Wschodniej . Nie jest tak do końca jak napisałeś. Siedzisz w Londynie (?) i napewno widziałeś co wyprawiają rodowici Anglicy w dresach ze skarpetami naciągnietymi na nogawki, w usa wiekszość samochodów contarktorskich ma olbrzymia kłódke na tylnych drzwiach ze wzgledu na niemiłe doświadczenia z ciemniejszą populacją, we Francji zobaczysz pozamykane samochody z po otwieranymi schowkami aby było jasne ze nie warto tłuc szyby. Nie wrzucaj wszystkich do jedengo wora bo to nie jest sprawiedliwe wobec uczciwych osób. Ps: Historia pokazała co potrafią "normalne kraje" ![]() Co do autorki tematu - Okazja czyni złodzieja! |
|
|
![]() |
|
Pod carrefourem i na edukacji stoi czasami taki starszy gość. "Identyfikator", jakaś puszka - wszystko na pierwszy rzut oka wygląda wiarygodnie....
Jego stały tekst: "Przepraszam Państwa zbieramy na chore dzieci...." a wszystko to ściema. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT W normalnych krajach codziennością jest zostawianie otwartego domu , samochodu , skrzynki z owocami i napisem \\\"kilogram 2 $ \\\" i jakoś nikt nie oszukuje i nie kradnie. Wszystko się zmienia, gdy chmarami przyjeżdżają Polacy i inni przedstawiciele Europy Wschodniej . Nie jest tak do końca jak napisałeś. Siedzisz w Londynie (?) i napewno widziałeś co wyprawiają rodowici Anglicy w dresach ze skarpetami naciągnietymi na nogawki, w usa wiekszość samochodów contarktorskich ma olbrzymia kłódke na tylnych drzwiach ze wzgledu na niemiłe doświadczenia z ciemniejszą populacją, we Francji zobaczysz pozamykane samochody z po otwieranymi schowkami aby było jasne ze nie warto tłuc szyby. Nie wrzucaj wszystkich do jedengo wora bo to nie jest sprawiedliwe wobec uczciwych osób. Ps: Historia pokazała co potrafią \"normalne kraje\" ![]() Co do autorki tematu - Okazja czyni złodzieja! To samo miałem w Irlandii - każdy zostawiał otwarty samochód na podjeździe, otwarte drzwi od strony ogródka - dzielnica samych znajomych - nikt nie kradnie pełna kulturka - aż w jedna noc ogolili totalnie 3 domki - Irlandczycy - niestety nie polacy - nie ma co generalizować - Polak potrafi, ale nie zawsze musi byc na niego ![]() |
|
|
![]() |
|
Na porebach swego czasu była babeczka co chodzila po mieszkaniach mowila ze mieszka na dzialkach ma ilestam dzieci i nigdy nie prosila o pieniadze tylko o jedzenie dla tych dzieci, dla mnie była bardzo wiarygodna.
Tak jak wiarygodny jest jakiśtam żul który przyjdzie i powie że chce na wino. Ale w jakiestam fundacje i tego typu rzeczy nie wierze, w dzisiejszej dobie internetu plakietke wydrukować może sobie każdy, a nawet założyc fikcyjna strone owej niby fundacji. Ostatnio ciagle mi do drzwi dzwonią jakieś babki z coraz to innej fundacji i za każdym razem dostają jedynie opierdziel że się dobijają i mi dziecko budza, a skoro nie otwieram to znaczy ze nie mam nic do zaoferowania. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Na porebach swego czasu była babeczka co chodzila po mieszkaniach mowila ze mieszka na dzialkach ma ilestam dzieci i nigdy nie prosila o pieniadze tylko o jedzenie dla tych dzieci, dla mnie była bardzo wiarygodna. Tak jak wiarygodny jest jakiśtam żul który przyjdzie i powie że chce na wino. Ale w jakiestam fundacje i tego typu rzeczy nie wierze, w dzisiejszej dobie internetu plakietke wydrukować może sobie każdy, a nawet założyc fikcyjna strone owej niby fundacji. Ostatnio ciagle mi do drzwi dzwonią jakieś babki z coraz to innej fundacji i za każdym razem dostają jedynie opierdziel że się dobijają i mi dziecko budza, a skoro nie otwieram to znaczy ze nie mam nic do zaoferowania. Małaczarna na porebach jest tego najwiecej - a wiem bo mam tam dziewczyne i ona sie boi otwierac obcym - poniewaz Ci zule ktorzy stoja caly dzien pod zabka - kolo placu zabaw czasem pukaja po domach - a gdy otworzysz sa namolni. |
|
|
![]() |
|
Jak ktos prosi o jedzenie, to jest to zawsze wiarygodne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
No ja na szczescie mieszkam przy samych alejach wiec u mnie tego troche mniej, ale rzeczywiscie Ci spod żabki to już są skrajni, mam teściową w tamtych blokach i często niestety musze tamtedy przechodzic, nawet idac w biały dzien z wozkiem nie da sie uniknac komantarzy, ale na szczescie do domu to mi jeszcze sie na zapędzili, ale jak mówie, ja mieszkam troche dalej od tego
![]() Chociaż dzisiaj zapukał do mnie kurier z siódemki i gdyby nie to że miał polar firmowy to bym sie bała otworzyć ![]() ![]() Mirek przynajmniej był szczery ![]() |
|
|
![]() |
|
Kręci się ich dużo włąśnie przy żabce tej na Poniatowskiego. W przejściu pod blokiem obok - jest zawsze masakra. Dochodze do takiego wniosku, że prawdziwa bieda jest skromna i nie rzuca się w oczy.
|
|
![]() |
|
Mirek zgadzam się z Tobą w 100% sama znam taką naprawdę biedną rodzine, której co prawda pieniedzy nie daje, ale zawsze dla ich dziecka wyprawki robię. I owszem kiedy coś dostaną są niesamowicie wdzięczni, zawszę mówią że będą się modlić za mnie bo inaczej odwdzięczyć się nie mogą, ale przenigdy nie słyszałam żeby którekolwiek samo o coś poprosiło.
|
|
|
![]() |
|
czemu jak łysy to od razu zbir?
A nierobom trzeba po prostu szpica woooonnn. Osoby naprawdę potrzebujące mają za wiele godności i wstydu aby żebrać. A Ci z pod hali czy kościołów - każdy jakiś taki ciemny, śniady. Od razu widać że Albania, ewentualnie Rumunia. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
![]() |
|
Sam gdybym znał takich ludzi, to bym z żoną pomagał. I nie ma chyba większego podziękowania niż modlitwa.
Dlatego coraz częściej mi się wydaje, że tylko na przykład w obliczu ciężkiej choroby dziecka ludzi chwytając się wszystkiego zaczynają żebrać. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Eee to nie tak że łysy to zbir
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Eee to nie tak że łysy to zbir ![]() ![]() ![]() MałaCzarna a ja myślałem ,że własnie przy takich factach kobiety czują sie najbezpieczniej ![]() Nie no żartuje - taka juz nasza kultura, że sie obawiamy otworzyc bo każdy słyszy co sie dzieje na świecei a potem sam tyłkiem trzesie przed wizjerem ![]() |
|
|
![]() |
|
Łyse zbiry najwyraźniej też czasmi chcą gdzieś pracować
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Fakt faktem teraz tyle psycholi po świecie chodzi, że czasem trzeba trześć portkami nawet w biały dzień
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Wiesz- tacy popaprańcy raczej nie czepiają się kobiet, chyba że jest ciemno, a takiemu nawala resztka rozumu miedzy nogami. Częściej szukają zadymy wśród facetów, żeby się dowartościować.
|