|
![]() |
|
Temat wątku -co księżom przeszkadza?
Szkoda że nie popierają tej akcji. Mieliby dobre punkty od młodzieży. A tak co? Mają młodych ludzi przeciw sobie. W dyskusji przeciw Owsiakowi - kilku starszych użytkowników forum ze swoimi pewnie zbyt daleko idącymi przemyśleniami i domysłami /bo dowodów brak/. Szkoda też że SM pomimo braku patronatu w tym roku nie poparło jakoś tej akcji. W takich sprawach nie warto być maluczkim. Ludzie naprawdę dziś dzieje się coś dobrego. Trzeba pomagać na ile nas stać i cieszyć się że to my dajemy, bo kiedyś możemy być tymi co muszą z tej puli brać. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT ~Wadwicz1 W momencie kiedy zaczyna się WOŚP tabuny moralistów kościelnych okupują internet aby za błogosławieństwem Kościoła Katolickiego ciskać gromy na pomysłodawcę tej z wszech miar potrzebnej imprezy ratującej w zasadzie ludzkie życie. Kłamliwa propaganda o tzw przekrętach Owsiaka ma przyćmić gigantyczne przekręty Kościoła. Fala nienawiści i czasami zwykłego chamstwa wylewa się z monitorów jak lawa. Nigdzie na świecie nie ma tyle złej woli i ignorancji co w Polsce. A co do Caritasu. Faktem jest iż ta organizacja zajmowała się tuż po II wojnie światowej przerzucaniem wysokich funkcjonariuszy SS i Gestapo do Ameryki Łacińskiej za pieniądze zrabowane Żydom. Zostało to udowodnione. Nawet Watykan z niechęcią to przyznaje. Na dodatek wszyscy klakierzy jedynej i słusznej siły przewodniej Episkopatu zapominają o zbiórce na ratowanie stoczni prowadzonej przez kosmicznego chohsztaplera jakim jest Rydzyk. Tu się wszystko zaciera. Żaden urząd skarbowy w te przewały finansowe nie ma wglądu. I to jest dopiero cyrk na skalę międzygalaktyczną. No ale cóż. Owsiak zbiera kasę na sprzęt do szpitali i tym samym ratuje życie dzieciakom a skoro się nie dzieli forsą z urzędnikami KK to trzeba go zgnoić. To wpis z naszego "małego" forum pod artykułem. Bardzo dobry wpis. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Podobno Łojciec Dyktator będzie się modlił za duszę Owsiaka...
i w związku z tym podaję numer konta dla wszystkich chcących wesprzeć go w modlitwie ! ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Faktem jest iż ta organizacja zajmowała się tuż po II wojnie światowej przerzucaniem wysokich funkcjonariuszy SS i Gestapo do Ameryki Łacińskiej za pieniądze zrabowane Żydom. Zostało to udowodnione.
Jak to jest taki znany i udowodniony fakt to proszę o link z tym dowodem. Tylko proszę o link z dowodem naukowym, a nie blog jakies osoby, czy forum. Andrzejek pomoże skoro pisze że to dobry wpis. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Jak to jest taki znany i udowodniony fakt to proszę o link z tym dowodem. Tylko proszę o link z dowodem naukowym, a nie blog jakies osoby, czy forum. Andrzejek pomoże skoro pisze że to dobry wpis. Pilecki daj no może jakiś "link z dowodem naukowym, a nie blog jakies osoby, czy forum" że w ogóle Bóg istnieje a Kościół Katolicki to nie jest jedna wielka mafia która ma na celu kontrolowanie i dojenie społeczeństwa ![]() *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
![]() |
|
Nie Pilecki, Andrzejek nie pomoże. Masz coś do powiedzenia w temacie? Czy może przyszedłeś by czepić się jednego zdania i temat rozwalić? Pytaj użytkownika ~Wadwicz1. To jego tekst.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
CYTAT [quote]~Wadwicz1 Nigdzie na świecie nie ma tyle złej woli i ignorancji co w Polsce. Więc albo pisał to obieżyświat który w każdym państwie na ziemi spędził cześć swojego życia albo pisał to pod wpływem negatywnych emocji. Zauważyłem ze mało kto chce być obiektywny, bo pisze się o samych minusach albo o samych plusach. Ja tak jak wczesniej zaznaczyłem,daje symboliczne kilka zł na WOŚP czy na Caritas, w intencji ze dokładam się do pomocy potrzebujacym. Jednocześnie mam świadomość ze nie ma organizacji idealnych. |
|
|
![]() |
|
Andrzejek nie pomoże, czyli Andrzejek nie wie, ale co szkodzi napisac że to bardzo dobry tekst. To nie Wadwicz1 pisał o bardzo dobrym wpisie, ale Ty, skoro się z nim identyfikujesz, to chyba umiesz obronic 'ten b. dobry wpis'? No i nie pytaj czy mam coś do powiedzenia, skoro widzisz, że pytam.
że w ogóle Bóg istnieje a Kościół Katolicki to nie jest jedna wielka mafia która ma na celu kontrolowanie i dojenie społeczeństwa Bóg to kwestia wiary, w odróznieniu od faktu, iż ktoś wziął jakies pieniądze. Skoro wziął to ktoś widział lub posiada wiedzę, a więc ma na to dowód? To jaki jest ten dowód, w której literaturze go moge przeczytac? Jak mi nie wierzysz, że istnieje, to zapytaj Andrzejka, myślę, że nie wyprze się Boga ![]() Co do mafii, to raczej twoje zdanie, ponad miliard ludzi, którzy wyznaje tą wiarę ma inne zdanie. No i jakby nie było z roku na rok przybywa, a nie ubywa nas. Widac Ty czujesz się dojony np przez piknik kapucyński w klasztorze, który przekazuje kasę na sprzęt medyczny do placówki medycznej w Rozwadowie. Acha, większośc zberanych pieniądzy na WOSP jest zebrana przed kościołami, a więc od ludzi którzy idą lub wracają z Mszy św, tej mafii o której tak sie wyrażacie. Jak jeden z drugim uważasz, że to mafia, organizacja przestępcza itd to idź zbierac pod pub, restauracje, kina itd, zobaczymy ile zbierzesz. |
|
Dołączył: 8 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Nie Pilecki, Andrzejek nie pomoże. Masz coś do powiedzenia w temacie? Czy może przyszedłeś by czepić się jednego zdania i temat rozwalić? Pytaj użytkownika ~Wadwicz1. To jego tekst. Nie może być,że nie pomoże.Cytuje coś i nie potrafi pomóc w tej sprawie.Kto jak kto ale Andrzejek wie wszystko o wszystkim i tylko Andrzejek ma racje tak wnioskowałem po jego postach na tym forum,a tu wtopa. Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
![]() |
|
CYTAT Acha, większośc zberanych pieniądzy na WOSP jest zebrana przed kościołami, a więc od ludzi którzy idą lub wracają z Mszy św, tej mafii o której tak sie wyrażacie. Jak jeden z drugim uważasz, że to mafia, organizacja przestępcza itd to idź zbierac pod pub, restauracje, kina itd, zobaczymy ile zbierzesz. Skąd takie dane? Pewnie masz dowód ![]() "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nie może być,że nie pomoże.Cytuje coś i nie potrafi pomóc w tej sprawie.Kto jak kto ale Andrzejek wie wszystko o wszystkim i tylko Andrzejek ma racje tak wnioskowałem po jego postach na tym forum,a tu wtopa. Masz dowód na to twoje stwierdzenie ![]() "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Skąd takie dane? Pewnie masz dowódumiech?
Dowód jest prosty, wystarczy wyjśc z domu, przejśc się pod każdą parafię, zobaczyc ilu stoi wolontariuszy, zobaczyc jak ludzie wrzucają. Następnie przejśc się pod pub'y, restauracje, kina i zobaczyc ilu stoi tam wolontariuszy. Prosty dowód? Następnym dowodem są media, w których sami wolontariusze wypowiadają się iż najewięcej ludzie dają przed i po wyjściu z Mszy św. Jak widzisz, dowodów jest wiele. Szkoda, że ty nie potrafisz dac choc jednego odnośnie 'bardzo dobrego wpisu' Jeśli razem z Pileckim potrzebujecie dowodu na cytowane słowa zwróćcie się do autora wpisu a nie cytatu. To proste. Zwracam się przeciez do ciebie, Ty jesteś autorem zdania 'bardzo dobry wpis' Umiesz to uzasadnic czy nie bardzo? |
|
|
![]() |
|
Pilecki zapominasz o sklepach, w których i pod którymi dziś stoją wolontariusze. Zapominasz o wolontariuszach chodzących po ulicach. Zapominasz o aukcjach, o wpłatach na konto fundacji.
Zapominasz czy pomijasz z premedytacją tylko po to by udowodnić swoje słowa? Tak to bardzo dobry wpis i się z nim zgadzam ![]() "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
zamykamy //sm
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 8 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nie przytaczam nigdy czegoś czego nie sprawdziłem,a tym bardziej nie powołuję się na jakieś cytaty,które nie sprawdzone są zwykłą plotkąJa zwracam się do tego co cytował i nie będę szukał jakiegoś Wadwicza1 żeby podał źródło,bo Andrzejek go zacytował.Udowodnij chociaż raz swoja mądrość,a nie powtarzaj plotek i będzie git.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
![]() |
|
Jakie sklepy? 3-4 Biedronki, kilka Żabek, sorry, więcej ludzi jest podczas jednej Mszy św niż przewinie się przez te sklepy. Tak widzę chodzących po ulicach, a gdy zbliża się godzina wyjścia z Mszy św to wracają w pobliże kościoła, wie znowu kościół? A na aukcjach, to licytują islamiści? Może zostaw aukcje w spokoju. Ja nie umiem udowodnic jaki jest procent katolików, a Ty nie umiesz udowodnic jaki procent jest niekatolików.
|
|
|
![]() |
|
Adam nie rozśmieszaj mnie
![]() ![]() "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Czyli nie umiesz uzasadnic, to mi wystarczy, bo to w zasadzie jest obraz Twojej (nie)wiedzy.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Jakie sklepy? 3-4 Biedronki, kilka Żabek, sorry, więcej ludzi jest podczas jednej Mszy św niż przewinie się przez te sklepy. Tak widzę chodzących po ulicach, a gdy zbliża się godzina wyjścia z Mszy św to wracają w pobliże kościoła, wie znowu kościół? A na aukcjach, to licytują islamiści? Może zostaw aukcje w spokoju. Ja nie umiem udowodnic jaki jest procent katolików, a Ty nie umiesz udowodnic jaki procent jest niekatolików. Co ty masz dyżur na wszystkich ulicach miasta?, Wszystkich miast Polski? ![]() ![]() ![]() ![]() człowieku masz coś do powiedzenia w temacie czy tylko przyszedłeś tutaj by rozwalić temat i zaspokoić swoje chore ambicje? Poczekam aż się znów obrazisz i zmienisz nick. CYTAT Czyli nie umiesz uzasadnic, to mi wystarczy, bo to w zasadzie jest obraz Twojej (nie)wiedzy. czep się autora wpisu. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Nigdy nie zmieniałem nicku. Nawet nie umiesz odpowiedziec na pytania własnej osoby, tylko nieudolnie usiłujszesz zmienic temat.
A dyżuru nie mam, widocznie jestem lepszym obserwatorem niż Ty, miasta w którym żyję i pracuję. Ot i wszystko. czep się autora wpisu. czyli ciebie, 'bardzo dobry wpis' |
|
Dołączył: 8 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT ...wystarczy wyjśc z domu, przejśc się pod każdą parafię, zobaczyc ilu stoi wolontariuszy, zobaczyc jak ludzie wrzucają... A wiec tak. Sens WOSP polega na tym ze zbierane sa pieniadze na zakup potrzebnego sprzetu medycznego dla szpitali, ktorych nasz nfz nie jest w stanie zapewnic dla szpitali. Od 20 lat WOSP organizowany jest w niedziele. W PL rzekomo mieszka 95% katolikow. A co katolik robi w niedziele? Zazwyczaj idzie do kosciola. I nie dziw sie ze wolontariuszy jest tam pelno bo jaki sens bylby gdyby taki wolontariusz stal przy zamknietym kiosku ruchu, gdzie nie spotkalby nikogo i nie zebralby ani grosza? |
|
|
![]() |
|
Panowie, pociśnijcie sobie na czacie albo gg
![]() Pilecki wolontariusze WOŚP zbierają tam gdzie są ludzie, nie zabronisz im stać pod kościołem. Ja zawsze wolę WOŚP bo oni rozliczają się z wydatków no i celem działalności jest zbieranie pieniędzy na rzecz potrzebujących. Celem Caritasu jest promowanie chrześcijaństwa i przy okazji pomaganie potrzebującym. Nie rozliczają się ile idzie na pomoc, ile na obrazki i różańce a ile na etaty w tym administracyjnym molochu. Dlatego ich nie popieram. To ciekawe że w tym niby-świeckim kraju każda fundacja charytatywna jest prześwietlana i kontrolowana na setki sposobów a przykościelnych nikt nie rusza ani nie pyta co robią z pieniędzmi... *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nigdy nie zmieniałem nicku. Nawet nie umiesz odpowiedziec na pytania własnej osoby, tylko nieudolnie usiłujszesz zmienic temat. A dyżuru nie mam, widocznie jestem lepszym obserwatorem niż Ty, miasta w którym żyję i pracuję. Ot i wszystko. czep się autora wpisu. czyli ciebie, \'bardzo dobry wpis\' http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=671077&poile=&str=2 Oto link do tematu i cytat CYTAT A ja widzę, że dalej sobie nie radzisz, kiedyś tu byłem jako thorongil, , kto jest autorem?No i jak się maja twoje dzisiejsze słowa? CYTAT Nigdy nie zmieniałem nicku
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jakoś nie zauważyłem, żeby księża przeganiali wolontariuszy sprzed kościołów. Albo, żeby podczas mszy nawowływali do bojkotu zbiórki.
Gdzie ten konflikt? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
A wiec tak. Sens WOSP polega na tym ze zbierane sa pieniadze na zakup potrzebnego sprzetu medycznego dla szpitali, ktorych nasz nfz nie jest w stanie zapewnic dla szpitali. Od 20 lat WOSP organizowany jest w niedziele. W PL rzekomo mieszka 95% katolikow. A co katolik robi w niedziele? Zazwyczaj idzie do kosciola. I nie dziw sie ze wolontariuszy jest tam pelno bo jaki sens bylby gdyby taki wolontariusz stal przy zamknietym kiosku ruchu, gdzie nie spotkalby nikogo i nie zebralby ani grosza?
Dziwię się tym, którzy tak najeżdzają na kościół, i tych co do niego chodzą, a jednocześnie korzystają włąśnie na nim. Dlatego sugeruję akcję pod pub'em, restauracją czy innym obiektem otwartym w niedzielę aby przekona się o skuteczności. Obiekty te sa otwarte w Niedzielę, a jak komuś mało to proszę wybrac sobotę na dzień finału, w każdy większym mieście centra handlowe są przecież otwarte do późna. |
|