|
![]() |
|
ogólnie żarówka wart tej kasy, tylko nie kupujcie pseudo ksenonów a'la TESCO i tym podobne, kasa wyrzucona w błoto
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Czyli nie pakować się w osramy tylko zamówić na allegro tungsramy + te postojówki W5W cool blue by się przydały żeby był już komplet.
Tak radzicie panowie? ![]() :) |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Czyli nie pakować się w osramy tylko zamówić na allegro tungsramy + te postojówki W5W cool blue by się przydały żeby był już komplet. Tak radzicie panowie? ![]() hmm powiem ci tak, postojowki blue hmm zalezy do jakiego auta ja tam do mojego bym tego nie zalozyl. postojowe mam ledy w5w i efekt znacznie lepszy niz z blue |
|
|
![]() |
|
no tak z ledami jest wiadomo ze lepiej ale rożnie już z misiakami jak na to popatrzą
![]() Stefek daj philips blue vision one daja idealne białe światło lepsze niż cool blue ![]() |
|
|
![]() |
|
nie spotkalem sie zeby ktorys sie do ledow przyczepil, to sa zarowki postojowe ja mam takie: http://allegro.pl/diody-led-w5w-t10-r10-1w-smd-postojowki-5050-i2017752050.html
czepiaja sie jak masz niebieskie (zgodnie z polskim prawem zarowka postojowa ma miec barwe biala) i czepiaja sie swiatel DLR jesli nie maja atestu |
|
|
![]() |
|
poszlo na pw bastekstw
![]() |
|
|
![]() |
|
To nie wiem już..
Posiadam yarisa 2003r już po liftingowa wersja (inne lampy) i w tych lampach jest właśnie dość wyszczzególniona postojówka dlatego nie chciałbym pchać byle czego tam.. I nie wiem już czy osram czy tungsram czy philips.. i postojówki led czy cool blue ![]() :) |
|
|
![]() |
|
Ja na twoim miejscu wybrałbym tungsram http://allegro.pl/zarowki-tungsram-h1-12v-60-55w-megalight-ultra-90-i1997318001.html
oraz diode led w posotoje "TUNGSRAM MEGALIGHT+50% lub mieli też w ofercie chyba takie o nazwie chyba SUPERBLUE /coś z "BLUE"/-te ostatnie świeciły DOKŁADNIE TAK SAMO jak PH.BLUE VISION tylko były o połowę tańsze!!" Dodatkowo napisze ze na swiatlach blu zle jezdzi sie w nocy i w czasie opadow deszczu praktycznie nic nie widac. |
|
|
![]() |
|
ja też sam już nie wiem które wziąć
![]() |
|
|
![]() |
|
Powiem tak jezdze duzo i to po cze-wie plus trasy stw- czewa i nigdy nie mialem z tym problemu, jak mialem zalozone niebieskie to od razu dowod chcial mi zabrac musialem przy kontroli zmieniac na zwykle dobrze ze mialem w zapasie a odkad jezdze na diodach nie ma problemu. Jesli chcecie moge wrzucic fotki jak to wyglada ale to jutro lub w pon.
|
|
|
![]() |
|
no to jakbyś mógł to bardzo byłbym wdzięczny
![]() |
|
|
![]() |
|
W takim razie postaram sie jutro lub w pon zrobic zdjecia i wrzuce. Zaden problem.
|
|
|
![]() |
|
ok z góry dzięki
![]() |
|
|
![]() |
|
No tak tylko ja w yarisie mam H4 + W5W...
:) |
|
|
![]() |
|
...
moderowano - zubrstw Post nie wnosi nic do tematu. Chcesz pomóc pisz nie chcesz nic nie pisz. |
|
|
![]() |
|
CYTAT No tak tylko ja w yarisie mam H4 + W5W... http://alleg(...)785.html 2012.01.09 19:35 Panowie jest pewien problem bo zrobiłem zdjęcia i karta chyba mi padła gdyż w aparacie wyskakuje card error, mam nadzieję że to nie problem z aparatem. Jutro lub w środę kupię karte i prześlę nowe fotki. 2012.01.09 19:50 Jednak udało mi się odczytać te zdjęcia. Obie żarówki LED ![]() Żarówka pasażera zwykła, od kierowcy LED ![]() Żarówka pasażera niebieska (takiej nie można mieć dlatego nie zalecam ), kierowcy LED ![]() Nie polecam montować żarówek pseudo niebieskich, żarówki postojowe muszą mieć kolor biały. Ja mam tą niebieską w podsufitce jako oświetlenie kabiny. Jazda na takich niebieskich żarówkach podczas kontroli w najlepszym razie zakończy się zabraniem dowodou i skierownaiem na dodatkowe badanie techniczne. |
|
|
![]() |
|
no postojowe elegancko świeca, a jak z tymi mijania?;>
|
|
|
![]() |
|
A ja szukałem na mieście tych żarówek i znalazłem te osrama night breaker plus ale też tylko na zamówienie za 32zł za sztuke.. + 12zł sztuka osrama cool blue (postojówka).
Dlatego chyba jednak zamówię na allegro te tungsramy + postojówki jakieś na ledzie, :) |
|
|
![]() |
|
Mijania świecą światłem jak żarówka, tzn nie jest to takie żółte ale nie jest tak białe jak z postojówek. Przy światłach blu źle jeździ się w nocy i w deszczu.
|
|
|
![]() |
|
Stefek gdzie pytałeś o te postojowe z osrama? ja płaciłem za nie 14 za komplet
![]() |
|
|
![]() |
|
W Dakolu tu koło autorudu.
A ty gdzie je kupiłeś tak tanio wg mnie? :) |
|
|
![]() |
|
a tu masz jak świeci osram night breaker plus + postojówki philips blue vision
![]() http://image(...)03t.jpg/ |
|
|
![]() |
|
ja tu kolo video maxa co ci mówiłem
![]() |
|
|
![]() |
|
Kurde byłem tam koło video maxa wczoraj chodziłem szukałem i nie znalazłem żadnego sklepu motoryzacyjnego tam.. może już go zlikwidowali?
:) |
|
|
![]() |
|
jest tam stefek musisz wejść do środka tam on jest na pietrze nazywa sie chyba auto cars czy coś takiego
![]() |
|