|
![]() |
|
Witam.
Z ciekawości zakładam temat. Czy w ogóle studiuje tu ktoś z krakowa czy tylko ja?? |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A zapytam, dlaczego studiujesz stw a nie w krk? znam osoby z cze-wy które studiują w stw.
|
|
|
![]() |
|
Przez zaślepienie i głupote. Byłem 100% przekonany, że dostanę się w krk, że podanie złożyłem tylko do dwóch uczelni z czego na jedną się nie dostałem, a na drugą dostałem się na listę rezerwową... Więc szybko musiałem znaleźć coś innego i przez przypadek trafiłem na stalówke ;)
|
|
|
![]() |
|
A co studiujesz?
|
|
Dołączył: 28 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Więc szybko musiałem znaleźć coś innego i przez przypadek trafiłem na stalówke ;) Kolego, nominacja do tytułu Honorowego Obywatela Miasta ![]() |
|
|
![]() |
|
Powinno się taki przypadek nagłosnić, wszak to dowód na właściwie obrany kierunek rozwoju miasta. Przynajmniej nie masz problemów z dojazdem do domu na święta, rozmijacie się z tłumem w różnych kierunkach.
|
|
|
![]() |
|
Ciekaw jestem co studiujesz w Stalowej
![]() wszak w Krakowie nie brakuje szkółek / uczelni z przypadku i o zerowym poziomie -> Frycz, Tischnera, Małopolska Szkoła Detektywistyczna , Szkoła Dyplomacji , socjologia na Agh-u etc. Zawsze możesz się przenieść, nie panikuj ![]() a i jeszcze jest pedagogiczna , tam biorą każdego ;) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ciekaw jestem co studiujesz w Stalowej ![]() wszak w Krakowie nie brakuje szkółek / uczelni z przypadku i o zerowym poziomie -> Frycz, Tischnera, Małopolska Szkoła Detektywistyczna , Szkoła Dyplomacji , socjologia na Agh-u etc. Zawsze możesz się przenieść, nie panikuj ![]() a i jeszcze jest pedagogiczna , tam biorą każdego ;) oh ah, i od razu zaproszenie do domu wysylaja. |
|
|
![]() |
|
CYTAT ("m87") wszak w Krakowie nie brakuje szkółek / uczelni z przypadku i o zerowym poziomie [...] Zawsze możesz się przenieść ![]() Zamiast powitać studenta w naszym mieście i umówić się na piwo, wy wysyłacie go do domu. Stalowa Wola staje się miastem akademickim i gości z Krakowa, Wawy nie zabraknie. DawidPE, co studiujesz i na jakiej uczelni? Podziel się z nami opinią. Opisz poziom nauczania, warunki, wyposażenie sal... Co ci się podoba w mieście, a czego brakuje? |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zamiast powitać studenta w naszym mieście i umówić się na piwo, wy wysyłacie go do domu. Stalowa Wola staje się miastem akademickim i gości z Krakowa, Wawy nie zabraknie. DawidPE, co studiujesz i na jakiej uczelni? Podziel się z nami opinią. Opisz poziom nauczania, warunki, wyposażenie sal... Co ci się podoba w mieście, a czego brakuje? Właśnie powitać tu kolege z krk a nie straszyć i odsyłać. |
|
|
![]() |
|
nie odstraszam , witam i życzę jak najlepiej . Może pozna dziewczynę ze Stalowej , zakocha się i zostanie tutaj na stałe ;)
|
|
|
![]() |
|
tak dosłownie jak z romansu, teraz się takie historie nie zdarzają
![]() |
|
|
![]() |
|
Stalowa Wola akademickim miastem?
hahaha dobre ![]() Autorze tematu, jesteś w bardzo nielicznej grupie ludzi przyjezdnych studentów. Stalowa Wola to generalnie miasto studentów wyjezdnych. No chyba że policzyć gości z Jastkowic czy Stanów dojeżdżających do kulu czy wse jako "studentów podróżujących do akademickiego miasta" ![]() Bądźmy szczerzy, jeśli poważnie traktujesz swoją edukację to za rok uderzaj ponownie do krk albo innego miasta. Stw to betonowa wiocha bez żadnej przyszłości. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
![]() |
|
CYTAT tak dosłownie jak z romansu, teraz się takie historie nie zdarzają ![]() zdarzają ![]() osobiście znam kilka dziewczyn , które studiowały w miastach bez przyszłości tj. największych polskich "metropoliach" czyt. betonowych wsiach . Poznały Meksykanina, Francuza, Hiszpana, Australijczyka i wyjechały z Polski, czym samym uratowały sobie życie ![]() |
|
|
![]() |
|
Osobiście to jestem za przyjezdnymi studentkami. Zwładszcza od kwietnia do końca września
![]() Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
Dołączył: 8 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Studiowalem na kulu i nie moge powiedziec ze studiowaly ze mna osoby z jastowic tsc. jak pisze fractal. Byla duza osob przyjezdnych z miast typu krakow i okolice, tarnow, lublin, rzeszow, przemysl, katowice i okolice. Byl gosc z nowej soli, trafil sie tez fenomen z suwalk. Liczba przyjezdnych z daleka przewazala osoby miejscowe i "podmiejscowe". |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A co ty tu szukasz - na tej biedzie-podkarpaciu?
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
O kurde ile odpisów
![]() Nie bardzo rozumiem zdziwienie niektórych, przeciez nieraz widze tu pełno krakowskich rejestracji. CYTAT Studiowalem na kulu i nie moge powiedziec ze studiowaly ze mna osoby z jastowic tsc. jak pisze fractal. Byla duza osob przyjezdnych z miast typu krakow i okolice, tarnow, lublin, rzeszow, przemysl, katowice i okolice. Byl gosc z nowej soli, trafil sie tez fenomen z suwalk. Liczba przyjezdnych z daleka przewazala osoby miejscowe i \"podmiejscowe\". Dokładnie to samo jest u mnie na roku są ludzie nawet z Zielonej Góry czy Szczecina, a są też i z Niska i Stalowej. ![]() |
|
|
![]() |
|
dokładnie;)Przede wszystkim że niektórzy traktują StW jako "wyjście awaryjne". Nie dostali się tam, gdzie chcieli, więc w naszym pięknym miescie są nawet studenci z Krk, Wa-wy, Tarnowa itp
![]() a można wiedzieć co kolega studiuje? |
|
|
![]() |
|
W dzisiejszych czasach trzeba być mobilnym. Witam kolegę ;)
I\'d rather be hated for who I am, than loved for who I am not. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ciekaw jestem co studiujesz w Stalowej ![]() wszak w Krakowie nie brakuje szkółek / uczelni z przypadku i o zerowym poziomie -> Frycz, Tischnera, Drogi kolego miałeś może okazję studiować na tych uczelniach, czy powielasz tylko zasłyszane opinie tych, którzy także na nich nie studiowali? I drugie pytanie. Czym jest poziom, jak go definiujesz? Bo to może być zarówno: pozycja w jakichś rankingach, ale także stopień informatyzacji uczelni, podejście władz i pracowników do studenta, ilość kierunków, posiadana kadra (i tu pytanie co jest miernikiem? Ilość wykladowców z tytułem prof., czy ilośc faktycznie dobrych specjalistów z danej dziedziny, potrafiących uczyć z pasją? To często nie bywa tożsame) Opcje jest bardzo wiele. Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nie bardzo rozumiem zdziwienie niektórych, przeciez nieraz widze tu pełno krakowskich rejestracji. tak, ale to najczęściej "nasi" którzy studiowali w Krakowie, tam zostali i wrócili tutaj na weekend do rodziców. fotograf Artur Bukowski | mail: ab@arturbukowski.pl, | 0048 600 80 77 44 | gg:2093740 fotografia ślubna Stalowa Wola - http://www.arturbukowski.pl | portret fashion glamour - http://www.arturbukowski.com |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Tylko, że tu nie ma perysdpektyw. Nie to, co w Krakowie.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 8 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Mam znajomych w krk wcale tak wesolo z prace tam nie jest.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Mam znajomych w krk wcale tak wesolo z prace tam nie jest. jersej też tam miał kolegów ;-) a tak serio - nigdzie z pracą nie jest wesoło. ale tam jest bardziej wesoło niż tutaj. fotograf Artur Bukowski | mail: ab@arturbukowski.pl, | 0048 600 80 77 44 | gg:2093740 fotografia ślubna Stalowa Wola - http://www.arturbukowski.pl | portret fashion glamour - http://www.arturbukowski.com |
|