![]() |
|
Mam zamiar kupić samochód jakie marki polecacie?Na zakup mam 14tys zł.
|
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 8 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
To wszystko zalezy od tego jakiego segmentu chcesz samochod. Bo mozesz miec za te pieniadze w miare swieza np corse, albo leciwe audi a6. Sa marki mniej lub bardziej zawodne, to fakt. Ale duzy wplyw tez ma to w jaki sposob dbal o samochod poprzedni wlasciciel. Jesli robil wszystko na czas to samochod Ci posluzy. Jesli nie dbal to samochod moze stwarzac Ci co rusz problemy. |
|
|
![]() |
|
Ja polecam MITSUBISHI space star
![]() ![]() http://moto.allegro.pl/mitshubishi-space-star-1-9did-136ps-diesel-elblag-i2160408271.html Od razu piszę że ta oferta jest przypadkowo znaleziona na allegro w celu pokazania autka a nie reklamowania ![]() |
|
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Stecyk, a jak z częsciami do tego samochodu? nie ma problemów z dostepnością? i jak cenowo?
:) |
|
|
![]() |
|
Szczerze to do tej pory wymieniłem tylko rozrząd olej filtry no i klocki z tarczami na przód. Części miałem od ręki, rozrząd 350-450 zł w zależności gdzie byłem, klocki z tarczami na przód wentylowane dałem 360zł, filtr oleju 20zł a filtr paliwa 30. Szykuje się też na wymianę tylnich tarcz i klocków i jak się już doinformowałem to 290zł za kpl. Tak więc nic więcej w nim nie robiłem. Auto nie jest za duże ani za małe ale jest w miare szerokie dzięki czemu w środku jest dużo miejsca
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Powiem ci ze u mnie w yarisie też tylna kapana jezdzi tył przód
![]() ![]() Jakoś nigdy nie myślałem o mitsubishi jedyne co to podoba mi się carisma jako tako.. :) |
|
|
![]() |
|
I zamiast tego mitsubishi wolałbym mazde premacy podobne wyglądem i cenowo
![]() :) |
|
|
![]() |
|
Jak kupowałem autko to mazda była droższa, teraz widzę właśnie że potaniały. Mój znajomy z pracy ma mazdę z tego rocznika jak mój i jego blachy w porównaniu do moich to masakra, wszędzie wychodzi mu rdza a w szczególności na drzwiach w kątach. Ale oczywiście to może być jeden przypadek
![]() ![]() |
|
![]() |
|
http://moto.allegro.pl/renault-clio-1-5-dci-i2149376665.html a może takie coś.
http://moto.(...)391.html ople też są ładne. |
|
|
|
![]() |
|
omcia zacna tylko ten komin jakiś przydurzawy
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Jak kupowałem autko to mazda była droższa, teraz widzę właśnie że potaniały. Mój znajomy z pracy ma mazdę z tego rocznika jak mój i jego blachy w porównaniu do moich to masakra, wszędzie wychodzi mu rdza a w szczególności na drzwiach w kątach. Ale oczywiście to może być jeden przypadek ![]() ![]() Kolego ta rdza w mazdach to nie przypadek. mazdy jak i fordy z reszta to auta które "gniją" jeszcze jako nowe auta ( wiek 5-6) lat. Po za tym nie polecam Forda Mondeo Mk3(z doświadczenia więcej stal u mechanika jak jeździł. Aktualnie posiadam Xsare II 2.0 HDi i auto sobie chwale ![]() W sierpniu tamtego roku znalazłem mojemu dziadkowi fabie. Auto kupione za 12 tys. od innego dziadka zadbane jak mało które. Ale xsara to o wiele lepszy komfort jazdy, no i wnętrze nie tak ociosane jak w fabii moim zdaniem. a z kwota 14 tys szukałbym zdecydowanie już xsary picasso. |
|
|
![]() |
|
Ja miałem upatrzoną już xsarę picasso ale zlisiłem się bo wnętrze niebyło zbyt zadbane no i kurcze silnik 90konny troszkę mało jak na tak wielką budę.
albo polecam asterkę http://moto.allegro.pl/astra-ii-2-0-diesel-klima-bezwypadkowy-opony-zima-i2152775695.html Tanie w utrzymaniu autko z tym że ja bym celował na silnik 1.7 ten z isuzu ![]() Nie wiadomo co koledze polecić bo niepodał żadnych kryteriów albo http://moto.allegro.pl/206-2-0-hdi-klima-alu-stan-jak-nowy-niemcy-i2154295287.html |
|
|
![]() |
|
1.7 CDTII to jest isuzu? czy 1.7 DTI czy 1.7 TD ? które to isuzu? też mi sie podobaja te asterki i dobre opinie mają.
|
|
![]() |
|
Stefan - 1.7TD to silnik Isuzu
|
|
|
![]() |
|
i powie mi ktoś dlaczego one są tak zachwalane a nie np 1.7 CDTII z jednostą common rail?
|
|
![]() |
|
z tego co ja wiem to isuzu to jest 1.7 DTI
|
|
|
![]() |
|
no i wszyscy go chwalą ale co w nim jest takiego?
|
|
![]() |
|
Mój tata ma takowy to przez cały czas eksploatacji odwdzięcza się bezawaryjnością, w trasie spokojnie można zejść poniżej 4 l/100km no i nawet jest żwawy, nie jakaś rakieta ale niema strachu wyprzedzać innych użytkowników no i jak dla mnie cichy silnik
![]() Ale to tylko moja opinia a ile ludzi na świecie tyle możesz usłyszeć opinii. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Szczerze to do tej pory wymieniłem tylko rozrząd olej filtry no i klocki z tarczami na przód. Części miałem od ręki, rozrząd 350-450 zł w zależności gdzie byłem, klocki z tarczami na przód wentylowane dałem 360zł, filtr oleju 20zł a filtr paliwa 30. Szykuje się też na wymianę tylnich tarcz i klocków i jak się już doinformowałem to 290zł za kpl. Tak więc nic więcej w nim nie robiłem. Auto nie jest za duże ani za małe ale jest w miare szerokie dzięki czemu w środku jest dużo miejsca ![]() ![]() panie Stecyk szukasz pan xsary to space star będzie na sprzedaż? bo szukam cos takiego jak cos prosze pisać a który to rocznik ten pański???? Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
![]() |
|
Ja będę swojego sprzedawał za rok lub 2 ale tak długo chyba nie chcesz czekać
![]() Pomimo 15 lat ZERO rdzy, nawet pod podłoga, blacha wręcz nierdzewna, nie wiem czy jakiś producent robi lepsze, no chyba że aluminiowe ![]() Przewody hamulcowe jak nowe (chyba miedź), wydech od nowości oryginalny i nie zgnity. Silnik suchy jak pieprz. Bezpieczny i wygodny, dwustrefowy klimatronik i takie tam różne ![]() Cena na dzień dzisiejszy tak około 9tys. Bezwypadkowy. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
![]() |
|
kosmal,co to za autko
![]() |
|
|
![]() |
|
Ja pisałem że miałem kupić cytrynę ale wybór padł na ss i nie mam zamiaru go sprzedawać bo udało mi się autko
![]() Furkę kosmala miałem okazję zobaczyć na żywo no i powiem że wygląda zacnie, nie jedno nowe auto nie wygląda tak dobrze ![]() ![]() Doczytałem się w sieci że w moim ss były wkładane silniki made by VOLVO ![]() |
|
|
![]() |
|
Mam do sprzedania samochód idealnie dla Ciebie: Citroen Berlingo 1.9 D Multispace, wygodny, dużo miejsca, diesel, mało pali, drzwi tylne rozsuwane z jednej i drugiej strony, rok 2001 , przebieg 170 tysięcy, to jak na diesla niedużo. No i myślę że z tej kwoty dosyć dużo Ci jeszcze zostanie
![]() |
|
|
![]() |
|
czesio napisz mi chociaż na priv jaka cena za autko?? masz wystawionego na jakiejś aukcji żeby fotkę zlookać??
|
|
|
![]() |
|
CYTAT kosmal,co to za autko ![]() http://stalo(...)id=24778 7 zdjęcie od dołu(pod srebrnym Civikiem a nad zielonym Polo) Jak widać mam niedomkniętą klapkę wlewu paliwa ![]() ![]() "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|