|
![]() |
|
Mieszkańcy Niska Przepraszają Burmistrza i Fszystkich Fachowców Od Niżańskich Wodociągów (szczególnie Gównego Inzyniera Wasiutę) za jakiekolowiek korzystanie z wody miejskiej.
Dziękujemy również za informację o jej braku następującej treści: "W związku z niedoborem wody na ujęciu wody oraz brakiem odzewu ze strony mieszkańców na prośbę MZK Nisko i Urzędu Gminy i Miasta Nisko o racjonalne gospodarowanie wodą, informujemy, że w dniach 01.05.2012 oraz 02.05.2012 nastąpi przerwa w dostawie wody w godzinach od 19-tej do 7-mej" podpisano MZK Nisko i Gówny Inzynier blablabla TOMASZ WASIUTA. Mieszkańcy Niska dziękują również za wszelkie metale ciężkie, które od kilku lat są obecne w wodzie z miejskich wodociągów, dzięki którym woda jest "NIEZDATNA DO PICIA". Mieszkańcy Niska - wyraźmy swoją wdzięczność w/w w najbliższych wyborach samorządowych !!!! |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Zapomniał bym: dziękujemy również za regularne wprowadzanie do ujęć wody BAKTERII COLI. Przy dzisiejszych cenach Coca Coli to prawdziwy PREZENT dla nas wszystkich.
|
|
Dołączył: 24 Kwie 2008r. Skąd: Stalowa Wola/Zarzecz Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Mieszkancy Zarzecza rowniez przepraszaja pana burmistrza Niska ze oddali na nie go glosy!Jest nam wstyd
![]() ![]() PawloSt |
|
|
![]() |
|
Mieszkancy dziekuja tez za błędną informacje, wody miało nie być od 19tej a tymczasem nie było od 13tej.
Ps mufi3 wody ma nie byc w dniach 30.04 i 1.05 tu jest info http://www.nisko.pl/ |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Bo to na ww to inne info niż to ze słupów. Babcie po 70ce powinny codziennie patrzeć czy nie ma jakiejś informacji na www niska
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Tylko powystrzelać ich wszystkich.
|
|
|
![]() |
|
Z raportu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Nisku z dnia 27.02.2012r.:
"..... 4. W ramach prowadzonego nadzoru sanitarnego nad jakością wody przeprowadzone badania laboratoryjne wody w 2011r. wykazały w dalszym ciągu przekroczenia dopuszczalnych norm w składzie fizykochemicznym wody: a) wodociąg sieciowy Nisko - mangan (w 50 % pobranych próbek wody), - żelazo (w 33 % pobranych próbek wody), - mętność (w 100 % pobranych próbek wody), - nikiel (w 100 % pobranych próbek wody), - azotany (w 50 % pobranych próbek wody), - amonowy jon (w 8,3 % pobranych próbek wody) ......" I ostatnie zdanie tego raportu: "... Analizując wyniki badań wody z tego wodociągu można stwierdzić, że do tej pory nie podjęto skutecznych działań naprawczych mających na celu wyeliminowanie przekroczeń parametrów fizykochemicznych: mętności, manganu, żelaza, a przede wszystkim niklu, który jest metalem ciężkim i może działać toksycznie na organizm ludzki. ..." Raport można znaleźć tutaj: http://www.pssenisko.com.pl/woda.html |
|
Dołączył: 24 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zadajcie sobie jeszcze pytanie, za co prezes wodociągów z Niska Dostał tak dużą premię? Za wyniki, jakiś szczeglne osiągnięcia, a może czytość wody???
Niestety o odpowiedz i na to pytanie trudno uzyskać od sz.p burmistrza Juliana... Może zatem v-ce burmistrzowa- Sułkowska ma cheć odpowiedzieć albo jakiś "niedorzecznik nagistratu? |
|
|
![]() |
|
Odnośnie prezesa MZK w Nisku pana K... możnaby wiele rzeczy powiedzieć... Niestety nic dobrego.
Ot taki pospolity przestępca, krętacz i oszust... Aż czasem dziw bierze że CBA jeszcze się nim nie interesuje... Dlaczego media regionalne się nim nie zajmują...?? Jako jeden z przykładów podam ogłoszenie między innymi zamieszczone na stalowym mieście gdzie rzeczony Pan "załatwiał" dotacje na rozpoczęcie działalności gospodarczej oczywiście to wszystko w godzinach pracy i korzystając z służbowego telefonu.... Kuu..wa takich to na Sybir na 25lat ;))) |
|
|
![]() |
|
Osobiście jestem oburzony treścią ogłoszenia. Wynika z niego jasno, że Gmina i MZK starają się zrzucić winę za problemy z wodą na mieszkańców. Treść typu "to wasza wina, sami jesteście sobie winni" to hańba. I jakie nieracjonalne gospodarowanie wodą? Na jakiej podstawie tak sądzą, że co? Mieszkańcy wylewają wodę przez okna? Zrobily sie upały i wiadomo, że wody będzie szło więcej. poza tym ja i wielu znajomych od dawna nie korzystamy z wody z wodociagu do picia i gotowania, bo to trucizna. Kupujemy ją w sklepach, zwozimy ze Stalowej za co ponosimy duże koszty. I oni jeszcze bedą wodę wyłączać. Kpina. Ja już wystosowałem bardzo długi list do prezesa mzk. Radzę czynić to samo, to nic nie kosztuje. http://www.mzknisko.pl/ - tu znajduja sie numery tel i adresy e-mail, m.in. do prezesa.
|
|
|
![]() |
|
Wina leży tylko i wyłącznie po stronie burmistrza i MZK. Miasto powinno posiadać tyle ujęć wody, aby w razie zmniejszenia poziomu w studniach miało jakieś rezerwy w innych ujęciach. O ile ten syf z kranu wodą można nazwać.
Nie mówiąc o tym, że w normalnym mieście gdy występuje tak długa przerwa w dostawie na ulice wyjeżdzają beczkowozy. Ale czego się spodziewaćjeżli mieszkańcy wybierają sobie takie władze jakie wybierają. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
![]() |
|
Zawsze twierdziłem że podłączenie śię do wodoćiągów miejskich to głupota.Moja woda z hydroforu jest bardzo klarowna smaczna,i po zatym koszty o wiele mniejsze niż z ujęć miasta.A rura z cieczą wodno podobną jest na mojej posesji.
|
|
|
![]() |
|
Artykuł z 31 marca 2009 - prezes MZK w Nisku już od 4 lat "rozeznaje sytuację" jak pisze w ww. artykule a u mnie to co płynie z kranu nadaje się jedynie do spuszczenia wody w wc. Tylko i wyłącznie. Ta woda jest pomarańczowa ! A oni nic nie robią. Zakręcają wodę o 19 i włączają o 6 rano. To chore.
Niech mi jakiś prawnik powie czy mam obowiązek płacić za ten syf z kranu, niezdatny do picia, czy mam prawo w jakiś sposób zaprzestać regulować rachunki dopóki MZK dostarczy prawdziwą wodę zdatną do picia i innych czynności domowych, do których jest niezbedna. To skandal co wyprawiają. Jeżeli to nie poskutkuje to może TVN przyspieszy zrobienie wodociągów w Nisku jak nagłośnią co tu się wyprawia. Poza tym gdzie jest SANEPID ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Artykuł z 31 marca 2009
http://www.echod(...)50615966 - prezes MZK w Nisku już od 4 lat \"rozeznaje sytuację\" jak pisze w ww. artykule a u mnie to co płynie z kranu nadaje się jedynie do spuszczenia wody w wc. Tylko i wyłącznie. Ta woda jest pomarańczowa ! A oni nic nie robią. Zakręcają wodę o 19 i włączają o 6 rano. To chore. Niech mi jakiś prawnik powie czy mam obowiązek płacić za ten syf z kranu, niezdatny do picia, czy mam prawo w jakiś sposób zaprzestać regulować rachunki dopóki MZK dostarczy prawdziwą wodę zdatną do picia i innych czynności domowych, do których jest niezbedna. To skandal co wyprawiają. Jeżeli to nie poskutkuje to może TVN przyspieszy zrobienie wodociągów w Nisku jak nagłośnią co tu się wyprawia. Poza tym gdzie jest SANEPID ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jak się nie powiadomi:
Tvnu, polsatu, tvp 1 i tvp2 to nic z tego nie będzie. Każdy kanał ma jakiś program typu sprawa dla reportera, uwaga, interwencja i pewnie dwójka też coś ma. Do tego sciągnać radio zet i niech kulturalnie pewien znany pan się uprzejmie zapyta pana/ pani jaki jest powód przerw. Będzie szum to wreszcie coś ruszą "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Z tego co wiem, już ruszyły inwestycje zwięzane z podłaczeniem Niska do sieci stalowowolskiej i chyba adaptują istniejące ujęcie na Barcach. Prawdopodobnie prace zakończą się na wiosnę 2013 roku.
|
|
|
![]() |
|
Super.... woda miała być a nie ma jej.W tej chwili potrzebuje jej i Qr.. niema. Zero ogłoszeń itp.
|
|
|
![]() |
|
Stalowa Wola gratuluje mieszkańcom Niska racjonalizatorskiego pomysłu MZK w dziedzinie oszczedzania wody.
![]() Ten ze wszczech miar godny naśladowania pomysł,pozwoli przy malejących zasobach wody na Świecie,na uratowanie kilku antylop dik dików, w ogarniętym suszą Sudanie Płd. ![]() Trwale wpisze się też na kartach polskiej psychiatrii. ![]() Na pożegnanie niczym marynarze,życzymy Wam "stopy wody pod kilem". ![]() PS.San nie wysechł więc sugeruję dokonywanie wszelkich ablucji w jego nurcie. Domyślam się,że woda jest też czyściejsza i zdrowsza niż ta serwowana z kranów. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Gdzie jest Sanepid ?????????????????
|
|
|
![]() |
|
@Bluebird
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nisku ul. Rudnicka 13 37-400 Nisko :D |
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Jeżeli to nie poskutkuje to może TVN przyspieszy zrobienie wodociągów w Nisku jak nagłośnią co tu się wyprawia. Poza tym gdzie jest SANEPID ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TVN / POLSAT z pewnością przyspieszy, bo nie zależy im na układach miejscowych. Zrobi jednocześnie reklamę burmistrzowi ![]() Sanepid jest również w Stalowej Woli : ul. Niezłomnych 66 tel. +48 15 8425342 można to zgłosić i czekać na wynik... ![]() Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
![]() |
|
Panie Burmistrzu. Może i Pan "sika" na te wszystkie opinie. Nieważne - zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić.
Ten temat, jak i podobne inne tematy świadczące o Pańskich nieudolnych rządach (np.: wieczne remonty głównej ulicy Niska czy NAJWYŻSZE W PODKARPACIU bezrobocie przekraczające 25 %) poruszę przed wyborami samorządowymi. Mam nadzieję, że to ostatnia Pańska i Pańskiej nieudolnej ekipy kadencja. |
|
|
![]() |
|
Do gb74 i Jaca.natka:
Kochani, niestety ani Sanepid z Niska, ani Sanepid ze Stalowej Woli nic nie może ![]() Znam te adresy bardzo dobrze. Jednak oni nic nie pomogą. Wiedzą jaka jest woda w Nisku i nic nie mogą zrobić. Wyobrażacie sobie to? S A N E P I D nic nie może zrobić (!!!) Bardzo dziękuję za podanie adresów, doceniam Wasze poczucie humoru. Jeżeli pan Prezes MZK nie mi odpowie na moja korespondencję, bo na razie czekam aż skończy się długi weekend, sprawa na pewno znajdzie się na innym biurku, ale już w innym mieście. |
|
Dołączył: 24 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
bluebird - miło jak podzielisz sie tą korespondencją z naszą redakcją. Będzie dobry temat. Jak przyglądnąć się bardziej wnikliwie naszym statystykom, liczba użytkowników z regionu Niska jest b.duża(porównując w liczbach inne liczące się media).
Ludzie chcą czytać i komentować takie sprawy/ |
|
|
![]() |
|
Dziś znów nie ma wody w Nisku...
|
|