|
![]() |
|
Witam, mam mały problem ponieważ ślub odbedzie się w niedziele, a chcielibyśmy otrzymać zamiast kwiatów kupon lottka. Problem polega na tym że nie wiem jak napisać na zaproszeniu, żeby goście weselni kupili kupon w niedziele a nie w sobote ponieważ w sobote jest losowanie i te kupony nie będą ważne. Tekst który wybraliśmy z kuponem: Goście Drodzy, Goście Mili.
Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc Jedno lub dwa zdania dopasować do tego tekstu wyżej ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Pamietajcie również o tym,
że radości będzie wiele, kiedy kupon zakupicie, w wyjątkowym dla nas dniu - w niedzielę. W szoku jestem, nie zadrwiłem z koleżanki. Życzę wysokich wygranych. |
|
|
![]() |
|
taka grafike wstawic
![]() i dopisac "nie badzcie jak to ciele i kupcie kupon w niedziele" ;] nikt takich zaproszen nie bedzie mial ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
ha ha ha ifeelgood dobre to było!
![]() mi podoba się propozycja Lucki Luck'a,ładnie i do rzeczy ![]() ja tez jestem w szoku Lucku ![]() ja też mam ten wierszyk na zaproszeniach ![]() zobaczymy kto sie dostosuje,a kto będzie odstawał i kwiatki przyniesie. ![]() |
|
|
![]() |
|
Podobają mi się wasze pomysły. Ślub w niedziele bo nie było wolnych terminów na sobotę :(
|
|
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Goście weselni nie prosimy o wiele.
Zainwestujcie tylko 3zł na zakład w lotto w niedzielę. :) |
|
|
![]() |
|
A ja bym napisała tak: (ale ja to ja
![]() Goście nasi szanowni, Jakże piękni i cudowni Po co komu garsc lubczyku Który wyladuje na śmietniku. Lepszy będzie kupon totka by nakupić sobie złotka Albo auto i swoje M4 i inne gadżety i bajery. Gdy z osiem zerek wygramy Na imprezkę na Seszelach wszystkich zapraszamy ![]() Jak wygrasz kilka baniek-piszę sie na egzotyczną imprezkę ![]() |
|
|
![]() |
|
Jakie tu poetyckie talenty nam się odkrywają ;)
|
|
|
![]() |
|
A o niedzieli trzeba jeszcze dopisać- jasne (jakaś niemrawa dziś jestem
![]() Kupon kupiony w niedzielyję daje na wygraną gwarancyję ![]() |
|
Dołączył: 26 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
prośba do Niej i do Niego
kupcie kupon dnia siódmego dla niekumatych dać w nawiasie - siódmy dzień tygodnia |
|
|
![]() |
|
CYTAT prośba do Niej i do Niego kupcie kupon dnia siódmego dla niekumatych dać w nawiasie - siódmy dzień tygodnia to tak jak w dowcipie, w ktorym miesiacu murzynki rodza dzieci? we wrzesniu ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Nie na miejscu wydajemie się aby komuś narzucać jest jaki prezent się chce dostać, bywa że ludzie dobrowolnie wręczają do koperty z kasą kupon lotto i słyszałem też o przypadkach że podczas wręczania zaproszenia nadmienia się że jeżeli ktoś zamierza kupić kwiaty, niech przyniesie pluszaka i w niedziele para młoda zawiezie wszystkie do domu dziecka, ale żeby prosić o kupon LOTTO
![]() Cóż za snobizm ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
mono fakt, co za snobizm mieć wybór jaki chce się prezent
ale jakbyś "zagłąbił/a" temat to dowiedział/a byś się, że tu o kupon lotto zamiast kwiatów się rozchodzi. prezenty to insza inszość |
|
|
![]() |
|
Czyli kwiaty nie są prezentem?
![]() |
|
|
![]() |
|
Mono.Trafna uwaga.
Powiedz mi jedno: A co sądzisz o kwiatach przynoszonych na cmentarz? Czym są? Prezentem dla nieboszczyka ![]() |
|
|
![]() |
|
coraz modniejsze staje się własnie dawanie innych rzeczy zamiast kwiatów i to jest fajne, na wiązankę zazwyczaj wydaje się około 20-30 zł więc dlaczego nie kupić za to kuponów lotto dla młodej pary?moja mama była na takim weselu, młoda para zamiast kwiatków chciała kupony
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
czekoladko Dlatego że nie wiemy co nas czeka po śmierci, staramy się czcić pamięć bliskich - najondpowiednim miejscem jest oczywiście górb danej osoby, gdzie np. kwiatek który dana osoba lubiła szczególnie ( bo może nas widzi i to doceni) jest to oczywiście symbolem pamięci o tej osobie, zarówno znicz aby np. oświetlić drogę do zbawienia lub tzw. płomień nadzi.
tłumaczyć dalej..? |
|
|
![]() |
|
CYTAT coraz modniejsze staje się własnie dawanie innych rzeczy zamiast kwiatów i to jest fajne, na wiązankę zazwyczaj wydaje się około 20-30 zł więc dlaczego nie kupić za to kuponów lotto dla młodej pary?moja mama była na takim weselu, młoda para zamiast kwiatków chciała kupony ![]() ![]() Modne jest dawanie różnych giftów zamiast kwiatów z uwagi że kwiaty są mniej praktyczne i niedoceniane.. Ale prosić o dodatkową kase tj. "KUPON LOTTO" wydaje się nienamiejscu złaszcza że to moze być kłopot dla niektórych, bo to trzeba załatwić w określonych godzinach konkretnego dnia tj. niedziela mając do dyspozycji raptem 3-4h zeby spacjalnie jechac po głupi kupon i sie jeszcze zdążyć wystroić.. Jak juz wspomniałem o pluszaku jest to inicjatywa czynionca usmmiech dla dziecka kótry dostanie misia.. Ale każdy myśli o sobie i każdmu wciąż mało, i sie nie dziwie że goście weselni mają czelność dać 50zł lub pustą kopertę.. ![]() |
|
|
![]() |
|
mono zabawek w domu dziecka już nie chcą,bo tyle młodych par do tej pory przyniosło,że nie ma miejsca na nowe.
co do schroniska to też nad tym myśleliśmy,ale wyobrażasz sobie jak kobitka z sukieneczce,w szpileczkach targa pod kościół wór karmy dla psiaków?Też trochę nie pomyślane,już lepiej zebrać trochę grosza na zwierzaki i zawieść,lub wpłacić na ich konto.Z drugiej strony jednak jak ktoś ma dać 20zł zamiast kwiatów a dodatkowo do koperty włożyć jakąs sumę w ramach prezentu to trochę pogmatwane się robi.Czyli co proponujesz? To jest wybór indywidualny.Każdy wybiera co by chciał dostać-czy kwiaty które za dwa dni dołączą do innych śmieci w kontenerze czy los totka-a nóż widelec może komuś się poszczęści i będzie miała lepszy start na przyszłość ![]() Więcej luźnego podejścia ;) |
|
|
![]() |
|
CYTAT czekoladko Dlatego że nie wiemy co nas czeka po śmierci, staramy się czcić pamięć bliskich - najondpowiednim miejscem jest oczywiście górb danej osoby, gdzie np. kwiatek który dana osoba lubiła szczególnie ( bo może nas widzi i to doceni) jest to oczywiście symbolem pamięci o tej osobie, zarówno znicz aby np. oświetlić drogę do zbawienia lub tzw. płomień nadzi. tłumaczyć dalej..? sufit Ci się na głowę zawalił, ale mniejsza o to.... mówione było o P R E Z E N T A C H - a nie o dowodach pamięci o zmarłych PS. ja szczególnie lubię sztuczne kwiaty i życzę sobie aby na moim grobowcu takie składano a raz w roku chryzantemy - te lubię dostawać tylko w urodziny ![]() |
|
|
![]() |
|
autorka postu napisała "kupon lotto zamiast kwiatków" więc nie rozumiem o co chodzi z wydawaniem dodatkowej kasy? kolektura lotto jest praktycznie jedna na drugiej więc nie trzeba poświęcać zaraz 5 godzin na szukanie i puszczanie zakładów. Poza tym tak jak pisałam kwiatki to około 20 zł a 3 zakłady wychodzi 9 zł
![]() Można też poprosić o wpłatę tych 20 zł na jakąś fundację ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() mało tego że w kopercie dają od 200-500zł to jeszcze lotka wymagac? haha Lepiej nic nie mówic ludzie i tak sami od siebie dają rozne dodatki zamiast kwiatów wiec po co cyrkowac? |
|
|
![]() |
|
CYTAT czekoladko [i]tłumaczyć dalej..? Mnie nie tłumacz, na ćwoka nie trafiłeś ![]() Jednakże pragnę dodać to Twych pięknych słów,że kwiatek to ino dodatek, zarówno do prezentu dla Pary Młodej, do modlitwy przy miejscu pamięci bliskich,dla mamy do laurki,dla żony do perfum,brylantów,extra fury ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT i sie nie dziwie że goście weselni mają czelność dać 50zł lub pustą kopertę.. ![]() to dopiero jest snobizm!!! ,,mają czelność"-to jaki jest Twój cennik?bo 50zł jest za mało wg Ciebie? a jak kogoś nie stać to daje tyle ile ma,ja od razu wszystkim powiedziałam-jak masz nie przychodzić tylko dlatego że nie masz pieniędzy na prezent i wstydzisz się iść z pustymi rękami to wymyśl lepszą wymówkę,bo dla mnie ważne jest abyś był,a nie ile dasz w kopertę! jak ktoś patrzy tylko na pieniądze to jego sprawa,dla mnie ważniejsza jest obecność w tym szczególnym dla mnie dniu. |
|
|
![]() |
|
CYTAT autorka postu napisała \"kupon lotto zamiast kwiatków\" więc nie rozumiem o co chodzi z wydawaniem dodatkowej kasy? kolektura lotto jest praktycznie jedna na drugiej więc nie trzeba poświęcać zaraz 5 godzin na szukanie i puszczanie zakładów. Poza tym tak jak pisałam kwiatki to około 20 zł a 3 zakłady wychodzi 9 zł ![]() Można też poprosić o wpłatę tych 20 zł na jakąś fundację ![]() wez pod uwage ze wiele ludzi jest z prowincji i podeszłym wieku, wypobrazasz sobie swoją babcie jak cisnie 20km w niedziele rano aby kupic lotka? ![]() |
|