|
![]() |
|
Witam wszystkich.
potrzebuje pomocy przy "zabudowie" balkonu, chodzi mi dokładnie o szczeliny między prętami. Czy ktoś z was może montował panele bądź płotek tak jak to widać na większości balkonów w mieście ? Jeśli tak to prosił bym o porady związane z montażem, chodzi mi dokładnie by dziecko nie wkładało głowy między pręty ewentualnie nie wyrzucało niczego poza balkon... przy okazji zasłonić przed wścibskim wzrokiem sąsiadów. Znalazłem na sieci coś na takiego: http://arekmiz.friko.pl/D1%20036.jpg http://arekmiz.friko.pl/D1%20037.jpg http://arekmiz.friko.pl/D1%20038.jpg problem w tym że nie miałem z tym nigdy do czynienia a chciałbym zrobić to w miarę sam. Zauważyłem ze ludzie pleksą osłaniają okratowanie balkonu ale wg. mnie nie wygląda to estetycznie. Jeśli ktoś z was miał z tym do czynienia to proszę o ewentualne porady typu "zrób to sam" wszelkie sugestie mile widziane ![]() Pozdrawiam. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Monster uderz na forum muratora.
tygrysek i Sm ci powiedzą że musisz kupić klucz dynamometryczny, ale nie wierz im. W skrócie kupujesz sztachety i mocne listwy na poprzeczki. Poprzecfzki mocujesz co element blaszkami które mocujesz wokół dwóch przęsel metalowych. Trochę wkrętów, bejca, pędzel, wiertarka, wkrętarka, sztachety i poprzeczki i będzie ok. A i poziomica by równo było ale ja jak zrobiłem od poziomicy to potem to psułem bo co z tego że poziom byl prawidłowy jak balkon krzywy "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
jesli nigdy tego nie robiles to nie bierz sie za to. Lepszym, tanszym i latwiejszym rozwiazaniem jest wiklina w rolce. bardzo latwa w montazu, duzo tansza i praktyczniejsza. mozesz ja przymocowac tak aby dotykala samej podlogi balkonu co eliminuje wyrzucanie przez dziecko malych rzeczy pomiedzy podloga a barierka.
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Eee tam każdy się musi tego nauczyć kiedyś. Wbrew pozorom jeden dzień na malowanie desek i docinanie, drugi na przykręcenie w opcji że robi sie samemu. W zeszłym roku robiłem z kolegą 300 metrów płotu i to dało w kość bo sztachety 2 metrowe i montowane w stali i jak się człowiek wprawił to 150-200 sztachet dziennie się montowało
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Popieram Jacka. To nie jest jakaś operacja na otwartym sercu. Idzie zrobić samemu, zwłaszcza że masz zdjęcia i wiesz jak ma wyglądać efekt końcowy. W majstrze kupisz wszystko, sztachety chyba też.
Przez weekend zrobisz. Powodzenia . Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
![]() |
|
Ja sztachety kupowałem w Stolarni Turbia, płaskownik metalowy bednarka w Centrostalu,śruby i nakretki w Uni-Met, dasz radę sam - powodzenia
Ludzie czasami myślą, jak zabić czas, a to czas ich zabija |
|
|
![]() |
|
Dziękuję wszystkim za porady, odnośnie "zrób to sam" jest zawsze większa satysfakcja że coś jest zrobione własnymi rękoma
![]() Wszelkie sugestie odnośnie zabudowy szczebli balkonowych nadal są mile widziane ![]() pozdrawiam. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Dziękuję wszystkim za porady, odnośnie \"zrób to sam\" jest zawsze większa satysfakcja że coś jest zrobione własnymi rękoma ![]() Wszelkie sugestie odnośnie zabudowy szczebli balkonowych nadal są mile widziane ![]() pozdrawiam. Do zestawu narzedzi dodaj sznurek. Tak jak ktoś wspomniał od poziomicy moga wyjść niespodzianki, do sznurka będzię prosto ![]() |
|