Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Pytanie mam. Stoi sobie 3 lat słup średniego napiecia na placu. Przyszedł koleś z pge i chcą postawić nowy słup w miejsce starego. Jak to ugryźc narazie poprosiłem o umowę. Dom stoi dłużej
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Podnoszę wątek. Sprawa się ruszyła i prawdopodobnie weźmiemy korporację feniks. Jakieś opinie na ich temat? Koszty są spore i ja szczerze mówiąc nie jestem do końca zdecydowana. Opłata wstępna 1400 + 25% od wygranej. Jeśli ugrają tyle co obiecują to będziemy do przodu o jakieś 5 tys. Jeśli.
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
![]() |
|
Cena powala
![]() Upewnij się czy 25% to brutto czy netto ![]() |
|
|
![]() |
|
Netto. Mam umowę (nie podpisaną jeszcze, tak do zapoznania się tylko) i widzę jeszcze jakieś dodatkowe koszty, o których nam nie mówili. 500 za wycenę roszczeń, opłaty związane z dochodzeniem roszczeń przed sądem. A podobno to 1400 miało być na opłaty sądowe.
|
|
![]() |
|
Zastanów się czy nie iść do jakiegoś adwokata. A nie płacić pośrednikowi - który i tak weźmie adwokata.
|
|
|
![]() |
|
Żaden adwokat nie został polecony, a nie chcę brać pierwszego lepszego, który może takiej sprawy nawet nigdy nie prowadził.
|
Dołączył: 22 Gru 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Pytanie mam. Stoi sobie 3 lat słup średniego napiecia na placu. Przyszedł koleś z pge i chcą postawić nowy słup w miejsce starego. Jak to ugryźc narazie poprosiłem o umowę. Dom stoi dłużej Za to, że stoi słub na działce prywatnej to zakład energetyczny powinien płacić co miesiąć kase(odszkodowanie. Prawnik w metalowcu na 3 piętrze może coś w tym temacie doradzić. |
|
Dołączył: 13 Sie 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Też co nieco interesowałem się odszkodowaniem "za słupy na polu" . Na początek w metalowcu jest tylko pośrednik a nie prawnik - stalowianka 91
![]() |
|
|
![]() |
|
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Jusek a co dowiedzałeś się z tego artykułu - to że państwo odszkodowań nie da ? To jest typowa papka medialna . Kto jest właścicielem słupów - państwo ? PRL wraca ...
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Jusek a co dowiedzałeś się z tego artykułu - to że państwo odszkodowań nie da ? To jest typowa papka medialna . Kto jest właścicielem słupów - państwo ? PRL wraca ... ![]() @Kolo Tu nie chodzi,że odszkodowanie wypłaci(lub nie)"państwo",tylko o fakt braku dokładnych uregulowań prawnych dot.odszkodowań. W tej dziedzinie,ale i w wielu innych rząd(czyli "państwo"),odkłada ustawy na później. Nie wiem czy nie chcą,czy też nie mają pojęcia jak to załatwić. W pierwszym komentarzu do artykułu jest porada jednego z czytelników. Podałem jedynie przykład,bo w necie jest multum informacji,jak też są fora,gdzie poruszany jest problem odszkodowań. Trzeba jedynie dokładnie szukać. Nie każda firma zajmująca się odszkodowaniami uzależnia rozpoczęcie czynności od wpłaty zaliczki.Wiele z nich,zadowoli się prowizją od wygranej kwoty. I tu też trzeba trochę pogrzebać w necie,bo niekoniecznie będą zainteresowani konkretnym przypadkiem. Spłycasz i upraszczasz temat,tylko dlatego że zobaczyłeś wpis jaki zrobiłem. Dzięki za zainteresowanie moją osobą.Niestety,nie odwzajemniam Twojego uczucia. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Dałeś linka który nie wnosi nic do sprawy .Daj konkretnego który by z grubsza opisał jak wygląda mitręga z tymi odszkodowaniami a nie każesz szukać po necie . Tu jest dla przykładu opisana taka sprawa http://www.odzys(...)6721&p=2
|
|