Dołączył: 5 Lip 2017r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Głupota i ciemnota, zacofanie ciemnogród. Jakaś cwana kobiecina rozpuszcza wieści o jej "cudownych "umiejetnościach a stado owieczek i baranków pędzi do niej niczym barany w rzeżni Chicago za przewodnikiem. Wiadomo, że jak leki i lekare nie pomagają to człowiek szuka wszędzie. nawet w zabitej deskami wsi u cwanej oszustki. Szkopuł w tym, że sama nie potrafi sie wyleczyć ani córka tez jej nie moze pomóc
![]() Kocham Jedrule i jego kulture |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
![]() |
|
Ale najwidoczniej korzystasz z jej usług skoro tyle o niej wiesz, po za tym każdy robi co uważa za stosowne
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Głupota i ciemnota, zacofanie ciemnogród. Jakaś cwana kobiecina rozpuszcza wieści o jej "cudownych "umiejetnościach a stado owieczek i baranków pędzi do niej niczym barany w rzeżni Chicago za przewodnikiem. Wiadomo, że jak leki i lekare nie pomagają to człowiek szuka wszędzie. nawet w zabitej deskami wsi u cwanej oszustki. Szkopuł w tym, że sama nie potrafi sie wyleczyć ani córka tez jej nie moze pomóc ![]() No Ty głupie jak już coś napiszesz to wszystko opada ![]() "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
![]() |
|
Proste, Pelele ma rację. Jak można wierzyć w takie bzdury.
|
|
Dołączył: 5 Lip 2017r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT No Ty głupie jak już coś napiszesz to wszystko opada ![]() Widać dokładnie,że noszenie onuc spowalnia myślenie.Popraw Fiedia onuce` .Gdzie skarpety które ci Pop dał pod choinkę?Widać że tobie Fiedia głowy nie wyleczyła szeptucha ![]() Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Głupota i ciemnota, zacofanie ciemnogród. Jakaś cwana kobiecina rozpuszcza wieści o jej "cudownych "umiejetnościach a stado owieczek i baranków pędzi do niej niczym barany w rzeżni Chicago za przewodnikiem. Wiadomo, że jak leki i lekare nie pomagają to człowiek szuka wszędzie. nawet w zabitej deskami wsi u cwanej oszustki. Szkopuł w tym, że sama nie potrafi sie wyleczyć ani córka tez jej nie moze pomóc ![]() No Ty głupie jak już coś napiszesz to wszystko opada ![]() Jak byś czytał wszystkie komentarze,to nie wyzywałbyś innych od głupów boś sam przygłupi.Szeptucha jest po wylewie jak ktoś napisał a leczy ludzi jej corka.Pelele pyta logicznie dlaczego sie same nie wylecza a ty swirujesz pawiana w rajtuzach ,A co z tymi onucami Fiodor bo nie kumam. |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Lekarz też sam się z wszystkiego nie wyleczy, a do niego chodzicie.
Ziołolecznictwo to nie zabobon, dużo leków opracowanych jest na bazie ziół ![]() U człowieka choruje ciało, ale i dusza, jeśli pomaga to w czym problem ![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
CYTAT Lekarz też sam się z wszystkiego nie wyleczy, a do niego chodzicie. Ziołolecznictwo to nie zabobon, dużo leków opracowanych jest na bazie ziół ![]() U człowieka choruje ciało, ale i dusza, jeśli pomaga to w czym problem ![]() Szeptucha to nie zielarka.Nie myl pojęć Boczku |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Lekarz też sam się z wszystkiego nie wyleczy, a do niego chodzicie. Ziołolecznictwo to nie zabobon, dużo leków opracowanych jest na bazie ziół ![]() U człowieka choruje ciało, ale i dusza, jeśli pomaga to w czym problem ![]() Co ma z tym wspólnego "szeptucha"? ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
"uzdrowiciel bądź też uzdrowicielka ludowa oferująca swoje usługi osobom wierzącym w moc leczenia."
Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
CYTAT "uzdrowiciel bądź też uzdrowicielka ludowa oferująca swoje usługi osobom wierzącym w moc leczenia." A Ty Arnoldzie w to wierzysz,czy też usiłujesz nam wmówić cos,co jest wyciągnięte z jądra polskiego i nie tylko kołtuństwa?Baba szepczaca nad garnkiem,czy nad ogniskiem z kociej i kurzej kupy mamroczaca cos w oparach smrodu,gestykulująca lub podskakujaca nad ogniskiem to prawdziwa szeptucha.Brakuje jej jeszcze czarnego kota,ale tego kota to ona ma w głowie ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Bob - a ty wierzysz, że takie szeptuchy, znachorki itp... rzeczywiście leczą? Mają wiedzę medyczną, zielarską? Magiczną moc?
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bob - a ty wierzysz, że takie szeptuchy, znachorki itp... rzeczywiście leczą? Mają wiedzę medyczną, zielarską? Magiczną moc? ![]() Babki zielarki miały wiedzę zielarską,a szeptuchy najliczniej działają na Podlasiu,miejscu gdzie tradycje zielarskie są do dziś praktykowane. Placebo też może uzdrawiać. |
|
|
![]() |
|
Przeczytaj sam swój wpis - i zastanów się:
- czy rzeczywiście był to komentarz do mojego wpisu - czy Twoja wypowiedź była logiczna i miała jakiś sens.... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 2 Paź 2007r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"Czucie i wiara więcej mówi do mnie, niż mędrca szkiełko i oko"-tyle w temacie.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Przeczytaj sam swój wpis - i zastanów się: - czy rzeczywiście był to komentarz do mojego wpisu - czy Twoja wypowiedź była logiczna i miała jakiś sens.... 1)Tak. 2)Tak. Mirek 777 - a ty wierzysz, że takie szeptuchy, znachorki itp... rzeczywiście leczą? Mają wiedzę medyczną, zielarską? Magiczną moc? |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bob - a ty wierzysz, że takie szeptuchy, znachorki itp... rzeczywiście leczą? Mają wiedzę medyczną, zielarską? Magiczną moc? ![]() Znajomy jeździł na msze uzdrawiające. I tam i tu ciężko o logikę i wiedzę z zakresu medycyny. Ale jeśli ktoś dzięki temu czuje się lepie ( psychicznie) to dlaczego to wysmiewac? |
|
|
![]() |
|
CYTAT "Czucie i wiara więcej mówi do mnie, niż mędrca szkiełko i oko"-tyle w temacie. Czyli wolisz żeby otwarte złamanie nogi nastawial Ci ktoś kto wierzy że umie to robić, a nie lekarz? |
|
|
![]() |
|
Wydaje mi się, że nie bardzo zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi tylko przetłumaczyłem sobie na swój zrozumiały tylko dla siebie język.
|
|
|
![]() |
|
Wydaje mi się, że nie bardzo zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi tylko przetłumaczyłem sobie na swój zrozumiały tylko dla siebie język.
|
|
|
![]() |
|
Ja mogę was wyleczyć. Mam moc uzdrawiania. Kto chce?
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Bob - a ty wierzysz, że takie szeptuchy, znachorki itp... rzeczywiście leczą? Mają wiedzę medyczną, zielarską? Magiczną moc? ![]() Nie korzystałem tylko czytałem, ale kiedyś leczyły bo nie było nikogo innego. Używały, mocy, zaklęć, ziół i tak pomagały. Teraz wyparła je medycyna bo jest skuteczniejsza, ale na niektóre przypadłości jest szeptucha np "przestrach, nerw-kołtun" (cytaty bo nie chciałem przekręcić), o ile ktoś w to wierzy. Zresztą szeptuchy posiadają ten dar od Boga ![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Bob - jeśli jakiemuś znachorowi/znachorce udało się pomóc to albo przez przypadek, albo wiedział/ła cokolwiek o ziołach.
Zazwyczaj kończyło się jak w noweli "Antek". Dalibor - wierzę w Boga. W kwestii medycyny - zdrowiejemy dzięki nauce, a niektórzy dzięki działaniu Boskiej mocy - mówimy wówczas o cudzie. Szeptuchy to w najlepszym razie szarlatanki. Nie wierzę w ich możliwości uzdrawiania. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bob - jeśli jakiemuś znachorowi/znachorce udało się pomóc to albo przez przypadek, albo wiedział/ła cokolwiek o ziołach. Zazwyczaj kończyło się jak w noweli "Antek". Dalibor - wierzę w Boga. W kwestii medycyny - zdrowiejemy dzięki nauce, a niektórzy dzięki działaniu Boskiej mocy - mówimy wówczas o cudzie. Szeptuchy to w najlepszym razie szarlatanki. Nie wierzę w ich możliwości uzdrawiania. Zioła? wierzysz w ich lecznicze możliwości ? |
|