Dołączył: 29 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na przeciwko dworca PKP w Rozwadowie zobaczyć można zrujnowaną posiadłość.
Od frontu znajdują się zamknięte na kłódkę metalowe drzwi prowadzące do piwnicy. Dom jest jednopiętrowy, z balkonem. Większość szyb jest wybita. Niektóre okna są zabite deskami. Całość otoczona jest wyszczerbionym murem. Ogólnie przypomina posiadłość Hrabiego Draculi. Czy wiecie może kto tam mieszkał, i z którego roku jest ta posiadłość ? Dodam że wspomniane metalowe drzwi do piwnicy w zimie przez pewien czas były otwarte, co sugeruje że w pobliżu mieszka osoba posiadająca klucze do kłódki. Poniżej stare zdjęcie okolic dworca w Rozwadowie: http://marek(...)dow1.jpg Chodzi mi o ten duży budynek na końcu ulicy, po prawej stronie. Odczytałem napis "Hotel...Restauracja". |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Witam.
Są to pozostałości "Hotelu Polskiego", który działał przed wojną. Jak poszperasz trochę w google powinieneś znaleźć nawet zdjęcia z okresu, kiedy jeszcze działał. |
|
|
![]() |
|
Krótka informacja o budynku pod adresem: http://www.photo(...)ski.html
A dodatkowo na tej stronie sporo ciekawych informacji o Stalowej Woli |
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Proponuję zebrać wypadowy oddział eksploracyjny "Commando Extreme Team".
Przeskoczymy przez ogrodzenie po lewej stronie budynku, przejdziemy przez zarośniętą działkę i przedostaniemy się przez prowizoryczną łatę w ogrodzeniu samego hotelu na teren podwórza na tyłach budynku. Co wy na to ? |
|
Dołączył: 28 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Florek, zejdź już z tego słońca albo nakrywaj głowę.
|
|
|
![]() |
|
Mówię na serio.
Nie ciekawi was jak tam wygląda wnętrze, po tylu latach odkąd budynek został opuszczony ? Oczywiście nie myślę żeby coś zabierać, czy niszczyć. Ale popatrzeć...dlaczego nie ? |
|
|
![]() |
|
pogrzebałem w necie i wynalazłem taką stronkę:
http://www.e-stalowa.pl/wiem/ można na niej znaleźć wiele fajnych informacji związanych z historią Stalowej Woli, Rozwadowa. Jest także trochę fotek. Jak ktoś nie był-zachęcam do odwiedzenia i poczytania. Warto przecież wiedzieć coś o mieście w którym się mieszka. No chba że ktoś woli zostać intelektualnym półgłówkiem i ma to w dupie... Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
![]() |
|
Uwaga !
Zarządzam oficjalne spotkanie celem dokonania rozpoznania w terenie. Wszyscy chętni proszeni są o stawienie się przed "Hotelem Polskim" (naprzeciwko dworca PKP w Rozwadowie) jutro o 18:00. Potraktujcie to jako wycieczkę krajoznawczą ![]() |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Byłem w nim wiele lat temu i nic ciekawego. Obydwa budynki i hotel na rogu i ten naprzeciw wejscia za gówniarza się zwiedzało. To wszystko do wyburzenia stan agonalny
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zarządzam oficjalne spotkanie celem dokonania rozpoznania w terenie. Florek, idź sobie pozarządzaj flotą swoich resoraków albo pobaw się klockami. Samobójców i tak tam nie znajdziesz. |
|
|
![]() |
|
Spokonie Panowie . Moze Florek chce zakosztowac zabawy zwanej urbex i posmigac po upuszczonych miejscach . Ja np lubie takie miejsca odwiedzac , nawet wejsc tam gdzie jest w miare bezpiecznie .
Ostatnio zapedziłem sie do Łążka Chwalowskiego . Tam nad Sanna stoi stary i opusczony młyn . Mlyn jest w dobrym stanie a we wnetrzu ma wszyskie elementy sluzace do mielenia . Wejść mozna od dolu i pozwiedzac..tylko trzeba uwazac . |
|
Dołączył: 28 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Proponuję zebrać wypadowy oddział eksploracyjny Commando Extreme Team. Przeskoczymy przez ogrodzenie po lewej stronie budynku... Florku, Ty masz 25 lat, tak? Dwa lata temu szukałeś na forum dupy w celu wyjścia do kina. Rok później, też klepałeś ogłoszenie aby nie siedzieć samemu w Balladzie. Zostałeś co najmniej wyszydzony, do kina poszedłeś w rezultacie sam. Mija kolejny rok, a ty byku wyskakujesz z zabawą w Commando Extreme cośtam. Wirtualny patron samobójców marzy o stworzeniu drużyny komandosów. Co ekstremalnego jest w przeskoczeniu płotu, przejściu przez krzaki i wejściu do czyjejś własności? Cóż chcesz oglądać w starym, sypiącym się budynku w Rozwadowie? Zejdź na ziemię albo wydoroślej, bo robisz z siebie jakby durnia. Organizować to możesz kumpli do piaskownicy i pstrykać kapslami bo zbudowanym torze z piasku. |
|
|
![]() |
|
lucky tu nawet nie trzeba przeskakiwać. do tego naprzeciw dworca jest wejście drugie niezabezpieczone ale nie powiem gdzie
![]() "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja np lubie takie miejsca odwiedzac , nawet wejsc tam gdzie jest w miare bezpiecznie Ja też, ale nie szukam do tego na siłę kolegów na forum i nie zarządzam w tym celu zasobami ludzkimi ;) |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja np lubie takie miejsca odwiedzac , nawet wejsc tam gdzie jest w miare bezpiecznie . Wejść mozna od dolu i pozwiedzac..tylko trzeba uwazac . Jak ktoś ma pecha,to mu i w drewnianym kościele cegła na łeb zleci. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Zaproszenie cały czas aktualne.
Jeżeli ktoś lubi historię i takie stare, opuszczone budynki, to zapraszam ![]() Spotykamy się o 18:00. Stan budynku na zdjęciu z okresu międzywojennego - kiedy hotel był czynny - sugeruje że budynek musiał powstać około 1910 roku. A więc obecnie ma ponad 100 lat, a to architektoniczna rzadkość w Stalowej Woli (która otrzymała prawa miejskie w 1945 roku). |
|
|
![]() |
|
Florek budynek jest starszy.
Proponuje żebys jadąc do tego rozwadowa zatrzymał się na rynku, podszedł do popiersia Sobieskiego i powiedział łaaaaaaał to rozwadów jest tak stary ![]() Rozwadów uzyskał prawa miejskie w 1690 roku, a Obecna dzielnica Stalowej Woli - Charzewice jest starsza nawet od Rozwadowa, istniała już w XII w... "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Mniejsza o Rozwadów jako całość.
W tym przypadku chodzi mi konkretnie o "Hotel Polski". Myślicie że uda nam się wejść do środka ? Oczywiście bez włamu. Myślę że najlepiej spróbować przez tę opuszczoną, zarośniętą działkę obok. Są tam ruiny starej, ceglanej piwnicy. |
|
|
![]() |
|
A nie prościej dotrzeć do spadkobierców i zapytać o zgodę.
Mieszkają w Łodzi. Tyle podpowiedzi, resztę sobie wygogluj. ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Mniejsza o Rozwadów jako całość. W tym przypadku chodzi mi konkretnie o \"Hotel Polski\". Myślicie że uda nam się wejść do środka ? Oczywiście bez włamu. Myślę że najlepiej spróbować przez tę opuszczoną, zarośniętą działkę obok. Są tam ruiny starej, ceglanej piwnicy. Myślimy że Ci się uda wejść. ![]() To czy wyjdziesz to juz inna sprawa. ![]() Chcę dodać,że działka obok też nie jest Twoja własnością. Czy Ty przypadkiem nie boisz się tam sam wejść i szukasz osoby do towarzystwa? ![]() Mając kogoś obok ,zawsze masz 50 proc.szans,że Potwór który żyje w ruinach pożre Twojego kolegę,a nie Ciebie... ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
CYTAT A nie prościej dotrzeć do spadkobierców i zapytać o zgodę. Mieszkają w Łodzi. Tyle podpowiedzi, resztę sobie wygogluj. ![]() W końcu ktoś mądrze napisał... ![]() Florku ty taki poprawny politycznie i wyszkolony a cudzą własność chcesz naruszać... może lepiej zorganizuj spotkanie o 18.00 u siebie w domu (choć wątpię żeby był zlot) Ale jeśli chcesz o 18.00 spotkać się pod Hotelem Polskim to śmiało, idź wcześniej rozpoznaj teren, a ja Ci podeślę kumpli z 997. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Myślicie że uda nam się wejść do środka ? Oczywiście bez włamu To będzie ekscytujaca, wakacyjna przygoda. Wjazd na posesję na miarę Rutkowskiego. Jak już znajdziesz brygadę,weźcie ze sobą na misję koniecznie mp3 i słuchawki, z tą muzą , rzecz jasna ![]() Nie zapomnijcie o gadżetach Bonda: Życzę udanego nie(włamu) ![]() |
|
|
![]() |
|
Do godziny "0" zostały dwie godziny.
Zapraszam. Ostatecznie nie musimy tam wchodzić. Może po prostu pogadamy ? |
|
|
![]() |
|
Florek..jak masz tam zamiar sie wybrac to idz..ale tu nie oglaszaj tego wszem i wobec podajac nawet godzine bo oszolomow nie brakuje i Cie ktos podjebie do psiarni ( zapewne tam jest zakaz wstepu ) . Wejdziesz tam a oni juz bede czakali na Ciebie..
|
|