Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Tak przymierzam się do złożenia papierów o urodzenie dziecka.
W zaściankowym nisku jest fajna www i pobrałem wszystkie pliki w super wersji, żeby uzyskac odpisy aktów. Dziecko rejstruje w stalowej i.... nie ma czegoś takiego jak strona internetowa usc. Nie ma druków do wypełnienia w domu, nie ma nic tylko adres. Po becikowe to samo jest pismo zeskanowane chyba kalkulatorem, tak że wstyd się pokazac z takim pismem. O meldowaniu dziecka nie wspomne to samo. Pierwszy raz zaścianek mnie zaskoczył pozytywnie, a stalowa negatywnie "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
to zgłoś swoje niezadowolenie tu :
http://www.stalo(...)edu.html |
|
|
![]() |
|
Ja prawcując w branży IT wyrażę niepopularny pogląd:
Strona każdego jednego urzędu mikro-urzędu to głupota i marnowanie publicznych pieniędzy. Powinien wystarczyć epuap (http://epuap.gov.pl). Niestety ani w Nisku, ani w Stalowej nie w sprawie becikowego nie mogą Cię obsłużyć tą drogą. Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
![]() |
|
Maniac, rozumiem Twoje rozterki, ale - jak to mawiają starzy górale - każdy medal ma dwie strony. Ja uważam, że 466 posłów (liczba przybliżona, bo nie do końca mnie to interesuje) to zdecydowanie za dużo i to jest dopiero marnowanie publicznych pieniędzy. Również ok 500 tys. pracowników administracji publicznej to marnowanie pieniędzy. Można by tak jeszcze długo wymieniać, ale po co? I co to ma wspólnego z tematem? Mówisz, że strona urzędu (takiego czy innego) to marnowanie pieniędzy. W dobie informatyzacji, gdzie praktycznie bez internetu trudno cokolwiek znaleźć czy się dowiedzieć. Najlepiej nasrać wszystko na jedną stronę (taki ogólny polski BIP). I powiedz mi, o jakich pieniądzach mówisz? Bo w większości przypadków, jak sądzę, te strony robią informatycy zatrudnieni w tych urzędach, w ramach umowy o pracę. Koszt serwera to ~ 50 - 300 zeta/rok.
|
|
|
![]() |
|
Do czegóż Ci strona WWW? O ile dobrze pamiętam, do USC zgłosiłem się jakiś czas po urodzeniu dziecka, było to za czasów remontu USC więc przyjęto mnie w UM w jakiejś niezorganizowanej sali, usiadłem, poczekałem chwilę, pan coś powypisywał, podałem imiona dziecka i takie tam, po czym wyszedłem z załatwioną sprawą. Meldunek odbył się niejako automatycznie jak pamiętam. Albo już mam sklerozę, albo nadal uważam, że nie miałem żadnej potrzeby pobierania plików, formularzy i innych badziewi z internetu.
CYTAT Tak przymierzam się do złożenia papierów o urodzenie dziecka. To teraz nie wolno ot tak urodzić dziecka, tylko trzeba składać jakieś wnioski "o urodzenie dziecka"? ![]() ps. oczywiście to co napisał maniac to bzdura, sam osobiście często korzystam ze stron www urzędów. |
|
|
![]() |
|
CYTAT ps. oczywiście to co napisał maniac to bzdura, sam osobiście często korzystam ze stron www urzędów. To nie bzdura. Większość urzędów utrzymuje i BIP (ustawa nakazuje) i stronę WWW co jest bzdurą. (pomijam fakt, że BIP powinien być zorganizowany jako jeden serwis administracji). Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Tak przymierzam się do złożenia papierów o urodzenie dziecka. W zaściankowym nisku jest fajna www i pobrałem wszystkie pliki w super wersji, żeby uzyskac odpisy aktów. Dziecko rejstruje w stalowej i.... nie ma czegoś takiego jak strona internetowa usc. Nie ma druków do wypełnienia w domu, nie ma nic tylko adres. Po becikowe to samo jest pismo zeskanowane chyba kalkulatorem, tak że wstyd się pokazac z takim pismem. O meldowaniu dziecka nie wspomne to samo. Pierwszy raz zaścianek mnie zaskoczył pozytywnie, a stalowa negatywnie druczek o becikowe, o dziwo znalazlem na stronie USC StW: http://www.stalowawola.pl/cms/upload/edit/zapom_ur%20_i_osw.pdf |
|
|
![]() |
|
Żubr, to nie strona USC tylko UM Stw, zakładka Wydziały UM, USC, druki do pobrania. Też to znalazłam.
Mam wrażenie, albo słabo u mnie z pamięcią, że USC miało kiedyś jakąś stronkę... Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zubr druczek ten jak mi powiedziała pani w urzedzie mogę sobie wyrzucić. Niestety nie jest aktualny i całe wypełnianie na nic, znowu papierkologia.
Pocieszające że wydrukowałem sobie druk ze strony niska, udałem sie pod wskazany w pdfie adres i poszedłem pod inny adres bo ten zły... Druk niekatualny równiez musiałem przepisywać. Po jaką cholere umieszczać coś na necie skoro nieaktualne. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A to tego nie sprawdzalem, w takim razie wprowadzaja tylko obywateli w blad, powinni to pousuwac skoro jest przestarzale lub druczki sie zmienily. Z tego co pamietam to faktycznie USC mial stronke.
|
|