Dołączył: 13 Sie 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
\" Szumy na Tanwi \" - lokalizacja woj .lubelskie , przy miejscowości Susiec , a dokładnie w REbizantach jest początek trasy. Polecam na jednodniowy wypadzik - od stalowej bedzie to około 120 km . Fajna trasa piesza ale trochę kilometrów trzeba zrobić - rowerem zrobiłem ją szybciej .Oprócz rzeki Tanwi jest też rzeczka Jeleń która także malowniczo płynie w tych okolicach głebokim wąwozem a następnie wpada do Tanwi . Kilka fotek z tej eskapady .....
![]() Uploaded with ImageShack.us, ![]() ![]() ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
rzeczka Jeleń jest zdecydowani dla mnie bardziej malowiczo położona . Pełno na niej jest kładeczek - teren miejscami jest bardzo podmokły ,
![]() Uploaded with ImageShack.us, wjeżdzamy w zielony gąszcz - prawie dzungla ![]() |
|
Dołączył: 12 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Również polecam. Roztocze jest piękne. Ponadto w Suścu można się zatrzymać na dłużej
![]() |
|
|
![]() |
|
wjeżdzamy w zielony gąszcz - prawie dzungla
![]() ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us, ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.usrower czasami trzeba na plecach taszczyć ![]() Uploaded with ImageShack.us, uff... wkońcu piekniutka ścieżka ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us, jedziemy do najwiekszego wodospadu w tej okolicy - ma aż 150 cm wysokośći ... ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.usfalny przejazd przez rzekę , a woda czysta jak łza ... ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.usi malowniczy podwrót z Szumów ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
![]() |
|
w okolicy jest też przepiękny rezerwat przyrody Czartowe Pole z ruinamy zabytkowej papierni , ale tam zwiedzanie jedynie możę być zrealizowane piechotką .......
|
|
|
![]() |
|
Widzę'kolo1"że podobają się nam te same miejsca...Bieszczady i Roztocze to moje ulubione "bazy wypadowe"...Równie piękne są Góry Stołowe ale tam już jest dosyć daleko....
Wchodząc do tej Europy musimy pamiętać, ze tam są plusy dodatnie i ujemne. /Lech Wałęsa/ |
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ale wypasik foty i miejsca!!!!!!!!!!!! kolego na roztocze śmigasz rowerkiem czy dojeżdżasz jakaś komunikacja kiedyś jeździł pociąg ale już go chyba niema
![]() |
|
|
![]() |
|
pociąg jeżdzi do Suśca ale z Rzeszowa i Lublina -ze stalowej bezposredniego połaczenia nie ma .
|
|
|
![]() |
|
Dzis własnie miałem smignac rowerem na piekne Roztocze i spedzic tam 3 dni na zwiedzaniu ale przeraziłem sie pogoda i przekladam to na wrzesien . Mam nadzieje ze nie bedzie znow lało...
Mam zamiar nocowac w Zwierzyncu gdzie tez jest kilka pieknych meijsc do odwiedzenia a przy okazji dobra baza wypadowa na Susiec, Zamośc i inne ciekawe miejsca roztocza . Fotki piekne jeszcze takie pytanie do autora zdjec . Nie zapisałes czasami trasy tej wycieczki na Szumy w GPSie ??? |
|
|
![]() |
|
Jechałem bez GPSu - trasą niebieską ( szlak szumów ) . Trasy są bardzo dobrze oznakowane na drzewach -nie zgubisz się .
![]() Uploaded with ImageShack.us Jest jeszcze szlak zółty ( krótszy ) który jest na tej mapie ![]() Uploaded with ImageShack.usPozdr. |
|
|
![]() |
|
Dzieki za odpowiedz. Mam na swojej papierowej i cyfrowej mapie tamtych okolic zaznaczony ten sz;al jak i inne wiec bede sie jak cos nim poruszał .
|
|
|
![]() |
|
Cudowne i malownicze miejsca. Klimatu i szumu kaskad wody niestety nie oddadzą żadne zdjęcia
![]() |
|
Dołączył: 26 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
kolo1, jaka jest długość takiej trasy?
|
|
|
![]() |
|
jeśli pojedziesz z Susica i do niego wrócisz - bo tak przebiega trasa niebieska to będzie około 20 km . A i do Suscia kursuje też szynobus ale niestety połaczenia są z Lublina lub Rzeszowa . Od nas trzeba by pojechać na Biłgoraj Zwierzyniec i póżniej przesiadka ale jak to wyglada w realu nie wiem bo PKP jest nieobliczalne .
|
|
|
![]() |
|
Znam doskonale Roztocze. naprawde urokliwe miejsca. Czy słyszał ktoś o płaczącym kamieniu i wysokiej górze w Górecku Starym?
Szczerze polecam. Osobiście teraz zaczynam mysleć o wyprawie do Rumunii. Pólnocna Rumuniia jest piękniejsza od naszych Bieszczad. Podziele sie kiedys fotkami. |
|
Dołączył: 20 Sie 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
DZIĘKI! Już mam pomysł na majowe wypady
![]() Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
![]() |
|
Bardzo fajnie jest ogladac takie zdjecia. Mile wspomina sie wtedy Polske bedac daleko od niej. Jak to mowia ludzie pozagranicami,ze niema takiego zapachu lasow ,grzybow wlasnie na podkarpaciu
|
|
|
![]() |
|
przepiękna ta trasa,może uda mi się rodzinkę wyciągnać w sezonie letnim
![]() |
|