|
![]() |
|
Czy orientuje się ktoś w sprawie prywatnego importu futer z Rosji?
Czy futra w Rosji (płaszcze, czapki, itp) są wyraźnie tańsze niż te w Polsce i czy można sobie je ot tak legalnie przywieźć do PL? A co w ogóle się opłaca przywozić z Rosji, zawsze słyszałem o wyrobach jubilerskich, że dobre i tanie - czy to prawda? Czy przewożenie czegokolwiek z Rosji jest obwarowane jakimiś zakazami i regulacjami, oczywiscie nie mam tu na myśli uranu tylko dobra konsumpcyjne. Gdzie można się więcej dowiedzieć na ten temat, na jakich stronach, w jakich urzędach? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
![]() |
|
Futra - prawdziwe, jeśli ze zwierząt chronionych to nie ma szans. Celnicy sknfiskują jak znajdą. Podobnie z innymi wyrobami z gatunków pod ochroną.
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
![]() |
|
No właśnie ale taki np. soból jest niby chroniony ale zarazem też hodowany na futra. Skąd i w jaki sposób się tego dowiedzieć.
Przecież jak coś kupię w Rosji w sklepie i mam na to paragon no to chyba wszystko w porządku? Zwierzę pod ochroną? ale o co chodzi dokładnie bo coś może być pod ochroną w PL ale w RU występuje pospolicie i bądź tu mądry... "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
![]() |
|
Jeśli ze zwierząt, które są hodowane, to mając kwity zakupu nie powinno byc problemu, ale to o ile wiem rowniez podelga jakims zgloszeniom. I jeśli hurtowe ilosci to moga byc wymagane dodatkowe uzgodnienia z celnikami.
Lepiej się dopytaj bezposrednio u zrodla ![]() Rozumiem ze myslisz zarobkowo sciagac z rosji i sprzedawac ? STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
![]() |
|
Nie, tu nie chodzi o sprowadzenie na zarobek tylko przy okazji pobytu w RU kupić sobie dla siebie i żony jakieś fajne futerko, naszyjnik czy jakieś inne cenne wyroby - oczywiście o ile się to opłaci i oczywiscie w pełni legalnie wraz z paragonami.
P.S. Sobole odpadają bo ceny są kosmiczne i pewnie nawet w Rosji jeśli są nizsze to i tak potwornie wysokie. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
![]() |
|
Napisz @ do celników. Różnie może być.
|
|
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja osobiście wstydziłbym się takiej mentalności, aby futra zwierzęce nazywać
CYTAT dobra konsumpcyjne
|
|
|
![]() |
|
dedek - to się wstydź, a kolega kosmal nie musi. Futra były, są i będą. Ja nie jestem fanem futer, ale to chyba sporo facetów tak ma, moja kobieta też nie potrzebuje ale nie widzę przeszkody jak komuś się podoba. Zabija się zwierzęta dla mięsa to i dla futra nie zaszkodzi.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja osobiście wstydziłbym się takiej mentalności, aby futra zwierzęce nazywać CYTAT dobra konsumpcyjne Czyli kiełbasa (też ze zwierzęcia) też nie jest dobrem konsumpcyjnym?, jak nie konsumpcyjne to może inwestycyjne??? ![]() "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
![]() |
|
Nawet sie nie osmieszaj porównywac zwierzęcia zabijanego na kiełbase od tego zabijanego i hodowanego na futra....bo widać nie masz o tym pojęcia. Przed zakupem polecam obejżec sobie jakis filmik przedstawiający "produkcję futer" i żonie tez pokaż to może jej przejdzie chęc tandetnego strojenia się....;/
|
|