|
![]() |
|
Zbliża się sezon zimowy. Zamówiłem 30m^3 drewna, trzeba będzie pociąć i porąbać. Gdzie ostrzycie łańcuchy do pił spalinowych/elektrycznych ? Czy sami w domu, czy komuś to zlecacie ? Ile kosztuje taka przyjemność ?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
kup sobie zestaw do ostrzenia pily lancuchowej, jak masz markowa to bedziesz mial dedyka i naucz sie ;] zaryjesz w ziemie, zlapiesz wiory i czasami lancuch mozesz zjechac w chwile, upierdliwe strasznie, zdjac pojechac wrocic zalozyc, jeszcze moga czasu nie miec, powiedza przyjedz pan pojutrze, a tu robic trzeba :]
ostrzenie na maszynie kosztuje ok 20 zeta, raz ostrzylem na gorce zrobili to dobrze ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Ja zazwyczaj mam 2-3 łańcuchy, zamiast ostrzyć podczas cięcia i marnowac czas, zakladam drugi, potem kolejny. W wolnej chwili przy okazji oddaję do ostrzenia.
Samym pilnikiem mozna szybko lancuch zepsuc. STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
![]() |
|
zestaw to nie sam pilnik, prowadnik, to cos do ustawiania katow i jeszcze jeden pilnik do ustawiania glebokosci ciecia(tu przypuszczam ze mimo wszystko wiekszosc serwisow bedzie mialo wyjechane).
syrena nie upieram sie, mnie to zostalo od czasow gdzie wlasnie 2-3 lancuchy bylem w stanie zjechać w jeden dzien i trzeba bylo na gwalt jechac :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Ja za 20 zeta moge ci naostrzyc 3 sztuki,niewiem skad macie takie informacje o ostrzeniu lancuchow,maszynki do ostrzenia nie polecam bo odrazu pol lancucha zjada trzeba sie pilniczkiem nauczyc ,a to nie takie proste.Jak masz 30m 3 drzewa to lepiej sobie dobrego pilarza zamowic taniej cie wyjdzie i zrobi Ci to w jeden dzien np. ja sie polecam pozdro.
|
|
|
![]() |
|
kolego u mnie na wsi koles ostrzy za wino marki patyk i robi to dobrze :] jako ze w stalowej nie znam nikogo kto tak ostrzy mowie cene serwisu, bo tyle w serwisie kosztuje ostrzenie, skad wiem? ostrzylem w serwisach kilka lat
jezeli naostrzysz dobrze 3 lancuchy za 20 zeta, to ozon taniej nie znajdzie, ale z ostrzenia samodzielnie to nie rob jakiejs sztuki :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Ostrzenie łańcucha kosztuje coś koło 6-8 zł na "górce" (za sztukę) i robią to bardzo dobrze ...
Ja zakupiłem prowadnicę z pilnikiem za niecałe 30 zł (dobraną do łańcucha)... 5 min i łańcuch naostrzony ... ważne żeby to robić systematycznie i nie zajeździć łańcucha bo wtedy chyba lepiej oddać go do zakładu nie mam pojęcia jak spisują się ostrzałki elektryczne ... ![]() "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ja parę razy ostrzyłem w zarzeczu i przy wlocie do niska koszt 5zl robią to porządnie na górce skroili mnie w tamtym roku chyba 6 albo 7 ale kaszana straszalna
![]() |
|
|
![]() |
|
Ja polecam gościa w nisku w serwisie sthila naprzeciwko car system
przed zajazdem na ul 1000-lecia kosztuje 5 zł a robi porządnie Warto też kupić sobie pilnik z prowadnicą. |
|
|
![]() |
|
Złota łopata za odkop tematu sprzed pięciu lat wędruje do "grześka1990"
![]() |
|