|
![]() |
|
Witam,
Chciałam poruszyć temat skutecznej egzekucji alimentów.Syn ma 12 lat, były mąz nie płaci od paru lat alimentów,oficjalnie jest zarejestrowany jako bezrobotny,nie posiada majątku. Nie utrzymuje z własnej woli kontaktów z dzieckiem. Od roku 2011 nie mogę nawet liczyc na Fundusz Alimentacyjny, gdyż dochody moje są przekroczone.Na policji zgłoszone, ale sprawa umorzona.Pozostaje obarczyć alimentami babcię, ale dla mnie , to jest zwolnienie z odpowiedzialności alimenciarza. Może są inne możliwości,o których nie wiem? Może ktoś się wypowie , kto jest, bądz był w podobnej sytuacji i podpowie co można zrobić ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Udowodnić że mąż pracuje. Jeżeli nie ma majątku i nie pracuje zmusić do pracy go nie możesz. Niestety częsty proceder, w pl bezrobotny a pracuje na czarno / za granicą.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Na policji zgłoszone, ale sprawa umorzona. Tak z ciekawości, co zgłosiłaś ? STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
![]() |
|
z komornikiem daj sobie spokój jak masz wyrok z zasadzonymi alimentami wynajmij sobie firme windykacyjna-facet bedzie sie bał otworzyc lodówke i rano oczy bo moze windykator stoi
![]() |
|
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W najgorszych przypadkach rodzice ojca płacą. U mnie w dalszej rodzinie był taki przypadek. Matka brała alimenty z funduszu (dawno temu) potem fundusz chciał zwrotu od ojca. Ojciec nie pracował legalnie. Majątku nie miał. Dług w funduszu spłaca jego matka z emerytury, komornik zabiera.
Ja bym radził dobrego adwokata się poradzić. Przewidzi wszystkie możliwe sytuacje i może coś ruszy. Bo można mieć zasądzone alimenty, ojciec może mieć komornika i tak można nie zobaczyć ani grosza przez wiele lat. A inny przypadek jaki znam to taki, że ojciec bez pracy i majątku i utrzymywany przez swoją matkę. Jego matka umarła i mieszkanie przeszło na niego i wtedy jakimś cudem komornik przetransportował go do mniejszego, a z pieniędzy za mieszkanie spłacił dług alimentacyjny. Ale co najważniejsze komornik sam tego nie zrobił tylko matka cały czas drążyła sprawę i jakoś się udało. Słyszałem o przypadku wieloletniego wymigiwania się od alimentów i sąd wydał wyrok ograniczenia wolnośći i koleś musiał robić na wysypisku za darmo podajrze. Potem jakoś moment znalazł robotę i płaci. Ale też trzeba było samemu sprawę zakładać. Także mówię co wiem, jedna rada trzeba walczyć. Powodzenia. |
|
Dołączył: 8 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Na policji zgłoszone, ale sprawa umorzona. Tak z ciekawości, co zgłosiłaś ? Np to, ze byly maz nie placi alimentow. Za uporczywe uchylanie sie od alimentow podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT CYTAT Na policji zgłoszone, ale sprawa umorzona. Tak z ciekawości, co zgłosiłaś ? Np to, ze byly maz nie placi alimentow. Za uporczywe uchylanie sie od alimentow podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Dokładnie...ale to tylko teoretycznie , w praktyce zazwyczaj sprawa umorzona... |
|
|
![]() |
|
Sąd Rejonowy -> Dział spraw interesanta.
Mnie pomogli. Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Sąd Rejonowy -> Dział spraw interesanta. Mnie pomogli. A mnie nie ![]() |
|
|
![]() |
|
Czyli co, wniosek z tego, żeby nie rozmnażać się z byle kim
![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Czyli co, wniosek z tego, żeby nie rozmnażać się z byle kim ![]() Święte słowa ![]() |
|
|
![]() |
|
Czesto jest tak, że nawet ten nie bylo kto wydający się porządny zostawia w zyciu niczego nie można byc pewnym.
A jesli chodzi o wyegzekwowanie alimentów moze byc cięzko, ale najlepiej poradzić się adowkata zwykła porada nie kosztuje fortuny. |
|
|
![]() |
|
Porady są darmowe, dla mieszkańców powaitu. Można uzyskać taką poradę również przez gg czy skypa
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
A ja składałam w prefekturze wniosek o popełnieniu przestępstwa z art,209? a jak policja zgłosiła o umożenie to pisałam odwołanie.A wszystko się rozchodzi o jedno slowo w art. -UPORCZYWIE. Po wieu bojach doprowadziłam do sprawy i wyroku w zawieszeniu. I wtedy ze strachu zaczął placić......
|
|