|
![]() |
|
Czy są jakieś normy odnośnie temperatury wody w basenie?
Uważam, że przychodząc na basen oczekujemy spędzenia czasu w miłej atmosferze, relaksu i dobrej zabawy. Nie każdy jest sportowcem pływającym przez godzinę od ściany do ściany aby nie zamarznąć. Myślę, że woda w basenie jak i w Jacuzzi powinna być zdecydowanie wyższa. Czy zarzad MOSiR chce odstraszyć klientów? Czy uważa, że nie powinien się przejmować gdyż i tak nie ma konkurencji? |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 1 Lis 2012r. Skąd: Wioska Smerfów Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Dla mnie woda w małym basenie i jacuzzi jest ciepła. Jednak to co dla mnie ciepłe, dla Ciebie niekoniecznie musi być tym samym.
W dużych basenie (skocznia) woda jest idealna, nie jest zimna ani nie jest zbyt ciepła - przecież nie idę pływać w zupie. Co do pływania od ściany do ściany - to chodzi o 3 basen, torowy - tam jest chyba najmniej przyjemna. Tyle ,że tam się właśnie powinno pływać od ściany do ściany. Osobiście uważam że, u Goli jest zimniejsza. Kto się boi Gargamela, niechaj zaraz idzie spać !!! |
|
|
![]() |
|
Ten Chmielewski to malowany ******. Nawet palcem w bucie nie ruszy bez zgody Szlęzaka - dokładnie ze wszystkim, od sprzątaczki począwszy. Więcej nam takich dyrektorów.I będzie lepiej.
|
|
|
![]() |
|
woda w basenie sterowana jest komputerowo, czasem może różni się o stopień czy dwa, w jedną i drugą stronę. Ale nie może ona być zbyt ciepła bo wtedy człowiekowi robi się słabo. Poza tym na basen nie chodzisz po to żeby postać w wodzie, tylko żeby popływać, trochę się poruszać. Więc jak chcesz mieć wodę ciepłą jak zupa to wlej sobie do wanny i siedź godzinami.
|
|
|
![]() |
|
zostaje mały basenik lub sauna....woda jest OK jak się pływa a jak się stoi to...się przeszkadza;)
|
|
Dołączył: 17 Marz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nie wiem kto tym komputerem steruje, ale dla mnie też jest zdecydowanie za zimna na dużym basenie (ze skocznią)...
|
|
|
![]() |
|
jak chce wskoczyć do zimnej wody to idę kąpać się w przerębli, a na basenie powinno byc przyjemnie, pomijając basen olimpijski, w pozostałych jest zimno, zwłaszcza mały basen gdzie bawią małe dzieci, czsem trafi się że jest ok ale to ostatnio rzadkość, inna sprawa to że mało kiedy włączone są " bicze wodne"
|
|
|
![]() |
|
w takim razie proponuje Janów Lubelski, nie jest aż tak daleko, super basen dla dzieci nawet tych malutkich, bo woda jest dorosłym juz po kolana i głębsza, są masaże, zjeżdżalnia, z której zjeżdżasz do basenu a nie do brodzika z zimną wodą jak to jest na mosirze. Na małym basenie dla dzieci nie trzeba mieć czepka na głowie, tylko na dużym gdzie można popływać. A i woda też cieplejsza. W porównaniu z naszym basenem tam jest dużo lepiej. Chociażby dlatego że większe atrakcje dla dzieci
|
|
|
![]() |
|
chcę zauważyć, że na mosirze mamy pływalnie, która służy do pływania. Dla tych co robią długości temperatura jest OK
![]() Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
Dołączył: 1 Lis 2012r. Skąd: Wioska Smerfów Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jest kilka prostych zasad:
Jeżeli chcesz żeby woda w basenie była dla Ciebie przyjemna, to pierw weź prysznic, zaczynając od chłodnej-aż po zimną. Wtedy unikniesz bawienia się w testowanie temperatury wody największym palcem u stopy i wchodzeniem do niej dobry kwadrans. Co w konsekwencji będzie skutkowało ciągłym dygotaniem w wodzie. Można także, zacząć od kilkuminutowej sauny. Później basen, znowu sauna, i tak na przemian. Dla mnie to nic innego jak hartowanie organizmu przed zimą. Ps. Ciepłe baseny (termalne) to na Słowacji. Kto się boi Gargamela, niechaj zaraz idzie spać !!! |
|
|
![]() |
|
Mam takie pytanko, czy na basenie w stw mezczyzni moga plywac w spodenkach,szortach. Na basenie w stw ze sto lat nie bylem, kiedys byl obowiazek plywania w "jajosciskach".
|
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
nadal tak jest, w szortach nie wejdziesz.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
uuu szkoda, dzieki za inf
![]() |
|
|
![]() |
|
polecam TYLKO i WYŁACZNIE w pobliżu Stalówki basen w Tarnobrzegu!!! na tym tu w stalowej byłem raz jeden i OSTATNI!
|
|
|
![]() |
|
CYTAT nadal tak jest, w szortach nie wejdziesz. Wejdzie ale nie popływa ;) Temperatura wody jet jak najbardziej odpowiednia. Chodzę na basen co tydzień i może raz, dwa razy w roku była żeczywiście chłodna - ale to subiektywne odczucie. |
|
Dołączył: 29 Wrz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ludzie zawsze będą narzekać.
|
|
|
![]() |
|
jakby ludzie nie narzekali to instytucje firmy robiłyby co i jak chciały....z resztą skoro mamy wybór można ponarzekać że tu jest tak i tak a tam tak i tak.
|
|
Dołączył: 8 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT polecam TYLKO i WYŁACZNIE w pobliżu Stalówki basen w Tarnobrzegu!!! na tym tu w stalowej byłem raz jeden i OSTATNI! Jak napiszesz więcej wykrzykników, to więcej osób Cię usłyszy? Nie rozumiem. Co do basenu w Tarnobrzegu, to zdecydowanie odradzam - brak obowiązku czepków robi swoje. Niezbyt tam czysto i niezbyt przyjemnie. Jak dla mnie z okolicznych najlepszy zdecydowanie Sandomierz. Woda czysta i zdecydowanie mniej chlorowana. Chociaż wydaje się chłodniejsza niż w Stalowej Woli, ale zależy co kto lubi... grzać się w wodzie, czy pływać. Pozdrawiam |
|
Dołączył: 21 Lis 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Oooo ja to ciepłolubna jestem a Wy tu mówicie że woda zimna, wrrr aż mnie wzdrygło. Będzie dane mi to sprawdzić, wybieram sie na basen baaa mało tego mam zamiar spróbowac aerobiku w wodzie;) Cena odstrasza-20 zł, 55 minut ale ciekawość mnie zżera. Był ktoś, jakie wrażenia?
![]() |
|
|
![]() |
|
Aerobik ćwiczy się w małym basenie, więc woda jest ciepła. Żona chodzi od kilku lat w wakacje 3x w tygodniu. W te wakacje też planuje, więc chyba jej odpowiada:-)
|
|
|
![]() |
|
Macie jakies doswiadczenie z basenem w Trezbownisku pod Rzeszowem?
|
|