|
![]() |
|
Czy was tak jak mnie irytuje to stado pseudo wolontariuszy i cala szopka jaka sied odbywa z okazji slynnego WOSPU? Nie wiem dlaczego ale mam alergie na tą impreze. Najgorsi są nachalni wolontariusze. W tamtym roku idąc ulicami stw doslownie kazdy stojący z puchą zaczepial kazdego zeby wrzucic grosza. Kurna jakbym mial do kazdej puchy dac min 2 zeta to dniowka roboty by uciekla. Moj apel: opanujcie sie wolontariusze jak ktos chce dac to da nie latajcie i nie proscie bo stawiacie ludzi w niezrecznych sytuacjach co nie jest mile!
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Zdecydowanie - nie irytuje.
|
|
|
![]() |
|
Oczywiście, że nie irytuje. Rodziłam i widziałam ile w szpitalu jest sprzętu dzieki WOSP. Moje dziecko też z niego korzystało. Kto nie chce dawać niech nie daje, nad czym tu się jeszcze rozwodzić. Przynajmniej nie przeszkadzaj innym
![]() |
|
|
![]() |
|
antywosp nie wychodz dzis z domu ibedzie git
![]() |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nie irytuje, od lat wspomagam jak mogę. Bez nich nie byłoby sprzętuw szpitalach tak nowoczesnego no chyba że ktoś w kolejne rządy wierzy
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Chory dzieci szkoda ALE od czego jest państwo polskie ? Trzydzieści kilka milionów ludzi płaci podatki , składki na utrzymanie m.in slużby zdrowia. Zatem Polacy opodatkowują się podwójnie : 1 ) przymusowo na rzecz polski ; 2 ) dobrowolnie na rzecz misji Owsiaka.
Powinno rozwiazać się państwo polskie bo nie spełnia swoich zadań lub akcja Owsiaka. |
|
|
![]() |
|
Nie irytuje mnie,
choć raz w roku jest tzw. "zryw" większości ludzi i wspólne działanie dla dobra najmłodszych...a w tym roku dla najstarszych również ![]() Nikt nikogo nie zmusza do dawania....chcący daje tyle ile chce lub może. Nie chcesz nie dawaj... Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
![]() |
|
A czy u was w kościele też czytano komunikat biskupów "którzy wyrażają nadzieję na brak poparcia, przez prawdziwych obywateli, na poglądy uznające eutanazję za pomoc"??? U mnie w kościele przeczytano fragment tego listu, co uważam, za żenujące, zwłaszcza po sprostowaniu Owsiaka, który powiedział, że starsi nie otrzymują żadnej konkretnej pomocy, są pomijani, gdyż są na wylocie i faktycznie eutanazja jest dla nich pomocą, jeśli tego chcą - co uważam za niezwykle mądre słowa i uderzenie w tych, którzy dbają o to by uniemożliwić teko kroku ludziom cierpiącym a którzy to faktycznie nie robią nic, by ich jakość ostatnich dni polepszyć...
|
|
|
![]() |
|
Zdecydowanie nie irytuje.
|
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT W tamtym roku idąc ulicami stw doslownie kazdy stojący z puchą zaczepial kazdego zeby wrzucic grosza. Coś ściemniasz. Jeżeli wrzucisz coś do jednej puszki, to przykleją ci czerwone serduszko i nikt cię nie zaczepia o kolejny datek. Dajesz coś jeżeli chcesz. |
|
Dołączył: 16 Marz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Chory dzieci szkoda ALE od czego jest państwo polskie ? Trzydzieści kilka milionów ludzi płaci podatki , składki na utrzymanie m.in slużby zdrowia. Zatem Polacy opodatkowują się podwójnie : 1 ) przymusowo na rzecz polski ; 2 ) dobrowolnie na rzecz misji Owsiaka. Powinno rozwiazać się państwo polskie bo nie spełnia swoich zadań lub akcja Owsiaka. Popieram w 100% |
|
|
![]() |
|
Mnie denerwują inni"wolontariusze".
![]() Ci w niebieskich lub zielonych mundurach, prowadzący całoroczną kwestę na rzecz Wielkiej Dziury Budżetowej ministra Vincenta Rostowskiego. ![]() Idąc i spotykając dzieciaki lub młodzież z puszkami WOŚP nie musimy wrzucać po 20 zł. Wystarczy 1-2 i będzie OK. Niektórzy raz w roku żałują przysłowiowych dwóch dych, a regularnie potrafią przepić o wiele więcej . ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
antyWOSP który probosz Cię sponsoruje ?.
Mnie irytuje CARITAS POLSKA ![]() |
|
|
![]() |
|
WOŚPem tak naprawdę Polacy sami sobie szkodzą. Każdy z pensji oddaje ok. 60% podatków, a WOŚP wyręcza po prostu państwo w jego obowiązkach. Sprzęt jest, jest więc po co NFZ ma finansować skoro ludzie to zrobią za niego? A zaoszczędzone pieniądze przeznaczymy na nagrody dla urzędowych biurw.
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
![]() |
|
CYTAT [quote] W tamtym roku idąc ulicami stw doslownie kazdy stojący z puchą zaczepial kazdego zeby wrzucic grosza.[/guote] Coś ściemniasz. Jeżeli wrzucisz coś do jednej puszki, to przykleją ci czerwone serduszko i nikt cię nie zaczepia o kolejny datek. Dajesz coś jeżeli chcesz. A kto Ci powiedzial ze naklejam sobie to badziewne serduszko na kurtke i z nim paraduje? Nie chce to nie daje- chce to daje nie czaje tych wolontariuszy ktorzy zaczepiaja ludzi... |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Chory dzieci szkoda ALE od czego jest państwo polskie ? Trzydzieści kilka milionów ludzi płaci podatki , składki na utrzymanie m.in slużby zdrowia. Zatem Polacy opodatkowują się podwójnie : 1 ) przymusowo na rzecz polski ; 2 ) dobrowolnie na rzecz misji Owsiaka. Powinno rozwiazać się państwo polskie bo nie spełnia swoich zadań lub akcja Owsiaka. Gdyby każdy myślał jak Ty to należało by rozwiązać wszystkie fundacje i organizacje charytatywne. Nie chcesz nie pomagaj. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
Mijałam dzisiaj mnóstwo wolontariuszy i nie zauważyłam żeby byli nachalni, kto chciał to podszedł i wrzucił pieniążka. Ja osobiście wrzuciłam pare groszy i dostałam serduszko dla mojej córy, która jest chora i nie może wyjść na imprezę pod SDK. Moim zdaniem niektórzy przesadzają twierdząc, że wolontariusze namawiają człowieka do wrzucenia paru groszy :/
|
|
|
![]() |
|
Jezeli chodzi o wolontariuszy to swego czasu najgorzej bylo pod kosciolami po mszach.
Mnie jednak zastanawia inna rzecz - dla kogo jest organizowany przejazd przez ulice miasta, bo wydaje mi sie, ze jedynie dla tych ktorzy chca bezkarnie poszalec po ulicach i spalic troche gumy. Nie zebym myslal stereotypowo, ale zauwazylem dzisiaj, ze 1/3 samochodow w przejedzie, to pojazdy popularnego bawarskiego koncernu samochodowego. |
|
|
![]() |
|
ja mam zupełnie inne spostrzeżenia - chcąc wrzucić co nieco do puszki trzeba się było pofatygować do wolontariuszy. minęliśmy ich po drodze kilkunaście i nikt nas nie zaczepił.
|
|
|
![]() |
|
a rydzyka ch..j strzela
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Najbardziej krytykuja Ci co nigdy nie dali na WOŚP nawet grosza a wolontariusza widza tylko w tv za ktorym spedzaja całe swoje zycie .
|
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ja daje co rok i co z tego?czy ten mega wypas sprzęt pomoże mojemu dziecku?jak niema ludzi żeby go obsługiwać bo jest za profesjonalny?sam na własne oczy widziałem 2 lata temu na porodówce jak przywieźli wcześniaka z Rzeszowa w inkubatorze oczywiście wypas tylko co z tego jak ten inkubator z ta dzieciowina nie mieścił sie we framugi drzwi w szpitalu żeby wjechać na sale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,male tego nikt po wyciągnięciu dziecka z niego nie potrafił wyłączyć alarmu i tak sobie pikał około 30 minut na korytarzu aż kumaty ratownik z karetki po prostu wypiął go na ostro,wiec po co taki sprzęt jeśli lekarze wyuczeni uciekają z naszego kraju?m87 dobrze napisal
![]() |
|
|
![]() |
|
niech sobie będzie WOPS..akcja jak akcja. UAKTYWNIA ludzi do czynienia dobra.
Ale niedługo Owsiak bedzie jak święty bóg. PROPORCJE się tylko pomieszały Wszyscy płacimy składki zdrowotne...więc się pytam: Gdzie ta kasa na leczenie???????? Ludzie w Polsce są tacy: Widzą, że jest tragicznia z opieką medyczną... nonstop wybierają kolejnych cwaniaków, któzy im zabierają kasę..i jeszcze płącą prywatne pieniądze na WOSP i się z tego cieszą.. Po prostu jestaeśmy tak cholernie biednym krajem i tak źle rządzonym..że gdyby nie ludzi to nic by tu nie było od rządu.. I co najciekawsze...kolejne rządy zamiast wstydziś się za to jak jest jeszcze dumnie wypinają pierś do naklejania serduzek... PARANOJA! a nie pańśtwo.. Ja wam mówię... poczekajcie 20 lat...zobaczycie, że tu nie będzie co zbierać w tym kraju. Przy okazji odpowiedzi nie zapomnijcie napluć na Caritać i zmieszać go z błotem. TO nic że zbiera kilkanaście razy więcej w ciągu roku. |
|
Dołączył: 15 Paź 2007r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A ja pomimo rzeszy hipokrytów,antyspołecznych postaw i zazdrosnych skowytów jestem zadowolony ,że znowu zostanie zebrana pokaźna kwota.Co świadczy o tym iż zdecydowana większość popiera taką formę pomocy.A co do oceniania przez elementy antyspołeczne oświadczam ,że to jest DOBROWOLNA MOJA WOLA nikt mnie nie zmusza .To że mamy takie a nie inne państwo nie usprawiedliwia żadnej postawy antyspołecznej.
Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT niech sobie będzie WOPS..akcja jak akcja. UAKTYWNIA ludzi do czynienia dobra. Ale niedługo Owsiak bedzie jak święty bóg. PROPORCJE się tylko pomieszały Wszyscy płacimy składki zdrowotne...więc się pytam: Gdzie ta kasa na leczenie???????? Ludzie w Polsce są tacy: Widzą, że jest tragicznia z opieką medyczną... nonstop wybierają kolejnych cwaniaków, któzy im zabierają kasę..i jeszcze płącą prywatne pieniądze na WOSP i się z tego cieszą.. Po prostu jestaeśmy tak cholernie biednym krajem i tak źle rządzonym..że gdyby nie ludzi to nic by tu nie było od rządu.. I co najciekawsze...kolejne rządy zamiast wstydziś się za to jak jest jeszcze dumnie wypinają pierś do naklejania serduzek... PARANOJA! a nie pańśtwo.. Ja wam mówię... poczekajcie 20 lat...zobaczycie, że tu nie będzie co zbierać w tym kraju. Przy okazji odpowiedzi nie zapomnijcie napluć na Caritać i zmieszać go z błotem. TO nic że zbiera kilkanaście razy więcej w ciągu roku. Czy Ty myślisz że WOŚP zaspokaja wszystkie potrzeby służby zdrowia? Niewiedza czy bezmyślność? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|