|
![]() |
|
Proszę o opinie o szkole ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŁECZNYCH Nr 1, chce posłać tam dziecko do zerówki.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
chyba najlepiej jesli o opinię zapytasz rodziców obecnych uczniów tej skzoły, możesz na przykłąd iśc na spacer niedaleko i pozaczepiac oczywiście uprzejmie kilka osób ;)
|
|
|
![]() |
|
Odkopuję temat.
Czy nie ma rodziców na forum, również chciałbym poznać opinie o tej szkole. A zaczepiać pod szkołą raczej nie wypada :-) |
|
|
![]() |
|
Ja też mam dylemat czy do szkoły społecznej czy do zwykłej. Chętnie poznam opinie innych
![]() |
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
a dlaczego rodziców a nie spytać dzieci?
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Proszę o opinie o szkole ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŁECZNYCH Nr 1, chce posłać tam dziecko do zerówki. Jeśli chcesz, aby dziecko miało dobre oceny to śmiał do społecznej, płacisz wymagasz i masz, A jeśli zależy Ci na dobrym solidnym nauczaniu to szkoła powszechna się kłania. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Jeśli chcesz, aby dziecko miało dobre oceny to śmiał do społecznej, płacisz wymagasz i masz, A jeśli zależy Ci na dobrym solidnym nauczaniu to szkoła powszechna się kłania. No z takim podejściem do szkolnictwa to już dawno się nie spotkałam ![]() Prawda jest taka, że owszem płacisz za szkołę społeczną, ale trzeba wymagać nie tylko od szkoły ale też od samego siebie (czyli rodzica) i dziecka, a wtedy napewno masz i to całkiem niezłe wyniki. Pieniądze to nie wszystko i wszystkiego za nas nie zrobią, a tym bardziej same wiedzy do głowy "nie wleją". Co do solidnego nauczania w szkole powszechnej....... to niestety w dalszym ciągu ma ono wiele do życzenia i nadrobienia. Przede wszystkim w dalszym ciągu brak indywidualnego podejścia do ucznia, co szkoła społeczna stosuje. A wyniki egzaminów końcowych zarówno szkoły podstawowej społecznej jak i gimnazjum społecznego mówią same za siebie. Jestem matką dzieci uczących się w tej szkole i jak najbardziej z czystym sumieniem ją polecam. I nie jest prawdą, że dzieci w niej uczą się mniej (a wręcz przeciwnie - mają bardzo dużo zajęć dodatkowych, wystarczy tylko chcieć, dziecko zachęcić i wspierać)czy, że nauczyciel za pieniądze postawi lepszą ocenę, albo się za nie nauczy ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Ja szczerze polecam. Dla mnie plusy tej szkoły to:
- małe klasy - szkoła ma bardzo dobre wyniki egzaminów i w podstawówce i w gimnazjum - dzieci mają możliwość brania udziału w różnych konkursach - poprawnej polszczyzny, ortografii, matematycznych wszelakich, recytatorskich, itp. - na początku mi nie zależało na tym, ale pani umiejętnie dzieci zachęciła, dała wszystkie materiały i z moją i dziadków pomocą mojemu dziecko bardzo się to spodobało - duuuży plus - lekcje zaczynają się zawsze o 8 rano - nie ma żadnych zmian - basen przez wszystkie lata nauki I mogłabym tak wymieniać długo - jedno jest pewne - ja jestem bardzo zadowolona, że moje dziecko tam chodzi, a ono uwielbia chodzić do szkoły i zawsze idzie tam z uśmiechem. |
|
|
![]() |
|
I jeszcze jedno. Jest to szkoła społeczna, a nie prywatna. W zarządzie są rodzice uczniów szkoły i jest ona zarządzana przez Stalowowolskie Społeczne Towarzystwo Oświatowe, a członkiem stowarzyszenia może być każdy rodzic.
|
|
|
![]() |
|
anaa - naucz się czytać ze zrozumieniem, strasznie ponoszą Cię emocje.
|
|
|
![]() |
|
mariusz12879 -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i miłego dnia życzę. |
|
|
![]() |
|
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, jeślinadal nie będziesz rozumiała to nie do mnie te żale.
|
|
|
![]() |
|
Wiesz jak kojarzą się prywatne szkoły i uczelnie w Polsce. Każdy twierdzi, że da się zdać jak się płaci. Myślę, że tak nie jest, ale przyjął się stereotyp.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Wiesz jak kojarzą się prywatne szkoły i uczelnie w Polsce. Każdy twierdzi, że da się zdać jak się płaci. Myślę, że tak nie jest, ale przyjął się stereotyp. Szkoły podstawowe i przedszkola to trochę inna sprawa niż uczelnie wyższe. Niestety na prywatnych uczelniach wyższych z reguły tak jest - płaci się to się zdaje, co najwyżej dodatkowo zapłaci się sporo kaski za poprawki. Na poprawkach uczelnie zarabiają całkiem niezła kasę. W przypadku szkół podstawowych sprawa wygląda inaczej. Jeśli cię stać to śmiało zapisz dziecko. Ogólnie jeśli chodzi o wszelkiego typu kształcenie to powiem tyle: najlepsza uczelnia czy szkoła nie zrobi z lenia profesora. Trzeba dać coś od siebie, a w przypadku dzieci to wiadomo, że trzeba je pilnować i mobilizować do nauki. |
|
|
![]() |
|
Po pierwsze nie prywatna tylko społeczna a to duza róznica, po drugie wypowiadać powinni się Ci którzy maja lub mieli tam dzieci, ja miałam i mam dzieci w tej szkole i z całą pewnościa moge napisac, że nie posłałabym do innej szkoły mojego dziecka i długo musiałabym sie rospisywac dlaczego ta szkoła a nie inna, wiec myslę że powinno Ci to wystraczyć bo sama jestem matką i wiem co pisze.
CYTAT Proszę o opinie o szkole ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŁECZNYCH Nr 1, chce posłać tam dziecko do zerówki.
|
|